HarmonyOS (OpenHarmony, Huawei)

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Имаш све што ти треба на њему, чак и кад ако те мрзи да ручно надограђујеш можеш преко Gspace-a који је код Huawei-a премијум кад преузмеш. То је најлакши начин да дођеш до свих потребних апликација. Gspace је вирутална машина, која лажира верзију телефона и онда се лепо пријавиш на Google Play Storе најрегуларније. Мане виртуалне машине што се тиче потрошње батерије не морам да ти објашњавам али ако неко баш треба на пример YouTube Studio то је једини начин да се исталира.
Ne treba nista, osim mts busplus, bancine aplikacije i to... sve to stoji na google storetu... ionako android auto ne moze u Srbiji da se skine
sa storeta i jos bruka aplikacija :P

Погледајте како флуидно изгледа HarmonyOS NEXT базиран на OpenHarmony микрокернелу. Ако имате Huawei телефоне за кинеско тржиште (дакле са HarmonyOS системом а не са EMUI) можете да аплицирате захтев за бета тестирање HarmonyOS NEXT али пазите на њему неће да раде андроид апликације јер се ради о скроз другом систему.

Oво су телефони који добијају HarmonyOS NEXT
Screenshot 2024-11-09 at 16-28-11 Huawei confirms HarmonyOS NEXT upgrade plan Devices and Roll...png

И други круг..

1731166410946.png

Poslednja izmena:
Погледајте како флуидно изгледа HarmonyOS NEXT базиран на OpenHarmony микрокернелу. Ако имате Huawei телефоне за кинеско тржиште (дакле са HarmonyOS системом а не са EMUI) можете да аплицирате захтев за бета тестирање HarmonyOS NEXT али пазите на њему неће да раде андроид апликације јер се ради о скроз другом систему.

Oво су телефони који добијају HarmonyOS NEXT
Pogledajte prilog 1639616

И други круг..

Pogledajte prilog 1639617
Pzvinjavam se Dr Jackson ipak nije Mate,vec Cinamon,kao si ti rekao u prethodnim postovima.Cini mi se na pocetku instalacije da je pisalo Linux Mint Mate,ili sam ja nesto citao o tome pa mi to ostalo u glavudzi.Sada kada sam prebacio na Mint,pise u produzetku Cinamon,samo nema to ko da gleda.Izvinjenje jos jednom.I svaka tvoja pomoc mi je dobrodosla i drago mi je sto radis to sto radis.Sve najbolje.

sve je to lepo i krasno - novi OS. A sta se krije ispod?

replaces the old HarmonyOS multikernel with its custom unified proprietary system built on OpenHarmony.

i sad sta je? open system? proprietary?

HarmonyOS NEXT ради исључиво на OpenHarmony микрокернел заједно са другим оперативиним системиа који се углавном везани за IoT. На пример клима уређаји од Midea покреће оперативни систем који користи OpenHarmony микрокернел. Није OpenSource HarmonyOS али OpemHarmony јесте што отвара врата да и други раде оперативни системе према својим потребама.

Не може да покрене Андроид апликације јер се ради о скроз другом систему пошто је избачен AOSP компалтилби лејер. Мада не сумњам да ће Кинези да смисле да се убаци поново за људе који то желе било тако или преко VM-a. :andjeo:

Снимак екрана направљен дана 2024-11-09 21-43-00.png

Poslednja izmena:
Лепо што напредује развој, још само кад би омогућили да и на уређаје за остатак света може да се инсталира...
Ако ништа било би освежење видети још неки оперативни систем за мобилне телефоне осим Андроида..

Лепо што напредује развој, још само кад би омогућили да и на уређаје за остатак света може да се инсталира...
Ако ништа било би освежење видети још неки оперативни систем за мобилне телефоне осим Андроида..
Ameri drze monopol vec dugo.

Back