HarmonyOS (OpenHarmony, Huawei)

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Да прекинем троловање теме јер видим шта се ради са њом једноставним разоткривање тролова односно људи који шире лажне информације .

Ако је то дозвољно да се затрпава тема ЛАЖНИМ ИНФОРМАЦИЈАМА немам речи.
:rtfm:

Corpus delicti! Буквално сте ме натерали да уђем у AppGallery и да урадим скриншот.
Pogledajte prilog 996105
Ako si uradio tako i treba.

Loži nas na neki novi os a nema ni vajber u ponudi, meni ovo deluje baš kao trolovanje.
Pa dobro ako mislis da je trolovanje, znas kako se odavnina gasi trolovanje?
Ne raspirujes vatru :p
Mada je trolovanje kad odes na religiju i tvrdis da Bog ne postoji :P
Ili tako kada gadjas necija osecanja. Ovo je samo marketing.
mislim da se tu ne gadjaju bilo cija osecanja osim ako odredjeni OS ne obozavas kao Boga :P

Ako si uradio tako i treba.

Не. Viber je оригинал јер Huawei има ЕМUI (Andrioid) са Huawei Mobile Services и свој сервис за нотификације.

Чисти Андроид обично овако функционише:

AOSP + GMS (за нотификације) + GAPPS.

али може и овако

AOSP + GMS (мој стари телефон, могу да побришем све Google апликације без рутовања)
АОSP + HMS (Huawei, Honor до скоро, сада су опет добили Google)
AOSP + microG project
АОSP + Samsung сервиси (Кина) - јер тамо нема Google!
AOSP + Mi Сервиси (Кина) - јер тамо нема Google!
AOSP без икаквих сервиса :per:

HarmonyOS надоградња за телефоне тек треба да дође за глобалне моделе (ЗА САДА ЈЕ САМО ЗА КИНЕСКЕ МОДЕЛЕ) и може да покрене Андроид апликације као што SailfishOS може исто да покрене и да инсталира APK а диструбиција је RedHat/Fedora но како је фински и фирма није битна, мислим на Jolla-у онда немаш пропагандну машинерију и притиска. Имаш код нас да купиш Matepad 11 по промотивној цени са HarmonyOS-ом. Него ја и даље не могу да верујем колики је степен троловања овде присутан, колико се толерише појединим људима и како људи мисле да је све маркетинг.

Прво, да свима буде јасно о том оперативном систему не можеш нигде да пронађеш и да ја овде нисам писао и преносио са неких других извора не би никад неки домаћи медији писали о њему. Зашто га нема? Јер је кинески, јер је Huawei...Све што сам писао пренето је са других сајтова или урађен скриншот.

Ево још, чисто да убијем тролове... :rtfm:

1629567886614.png

Poslednja izmena:
Ево разлог зашто људи у Кини све више и више прелазе на HarmonyOS са EMUI система. Приjaву за надоградњу када буде дошао и за ГЛОБАЛНЕ УРЕЂАЈЕ врши се преко MyHUAWEI апликације. Најављена је ускоро подршка надоградње и за Huawei P9!!!! :zurka:

Извор: HC
За више информација имате QR Code

1629573015350.png

Не. Viber je оригинал јер Huawei има ЕМUI (Andrioid) са Huawei Mobile Services и свој сервис за нотификације.

Чисти Андроид обично овако функционише:

AOSP + GMS (за нотификације) + GAPPS.

али може и овако

AOSP + GMS (мој стари телефон, могу да побришем све Google апликације без рутовања)
АОSP + HMS (Huawei, Honor до скоро, сада су опет добили Google)
AOSP + microG project
АОSP + Samsung сервиси (Кина) - јер тамо нема Google!
AOSP + Mi Сервиси (Кина) - јер тамо нема Google!
AOSP без икаквих сервиса :per:

HarmonyOS надоградња за телефоне тек треба да дође за глобалне моделе (ЗА САДА ЈЕ САМО ЗА КИНЕСКЕ МОДЕЛЕ) и може да покрене Андроид апликације као што SailfishOS може исто да покрене и да инсталира APK а диструбиција је RedHat/Fedora но како је фински и фирма није битна, мислим на Jolla-у онда немаш пропагандну машинерију и притиска. Имаш код нас да купиш Matepad 11 по промотивној цени са HarmonyOS-ом. Него ја и даље не могу да верујем колики је степен троловања овде присутан, колико се толерише појединим људима и како људи мисле да је све маркетинг.

Прво, да свима буде јасно о том оперативном систему не можеш нигде да пронађеш и да ја овде нисам писао и преносио са неких других извора не би никад неки домаћи медији писали о њему. Зашто га нема? Јер је кинески, јер је Huawei...Све што сам писао пренето је са других сајтова или урађен скриншот.

Ево још, чисто да убијем тролове... :rtfm:

Pogledajte prilog 996205
Ti bre ko da si na ratistu :mrgreen:

HarmonyOS 2.1 долази са P50 моделом ЗВАНИЧНО сада је и потвређено. Huawei је већ најављивао неке промене што се тиче графичког корисничког интерфејса (GUI) па ћемо да видимо шта ново доноси. Биће вести.

Као што можете да прочитате у Кини је у продаји само P50 Pro док обичан P50 тек треба да се нађе у продаји с киме ће и доћи нова верзија овог оперативног система.
1629743063257.png

HarmоnyOS покреће од микроталасне пећнице до аутомобила. Престани више да гуташ западну пропаганду.
Koja je osnovna razlika izmedju androida i harmony os a vidim da oba koriste linux kernel i bukvalno iste kodove ,samo nemoj u vezi GUI to me ne zanima?
Sta bi to mene toliko novo i revolucionarno drugacije privuklo da bih uopste koristio taj sistem eto tako da preformulisem pitanje?

Koja je osnovna razlika izmedju androida i harmony os a vidim da oba koriste linux kernel i bukvalno iste kodove ,samo nemoj u vezi GUI to me ne zanima?
Sta bi to mene toliko novo i revolucionarno drugacije privuklo da bih uopste koristio taj sistem eto tako da preformulisem pitanje?

Разлика је та што HarmonyOS je Internet of Everything оперативни систем или 3rd gen OS а Андроид је само за телефоне, таблете и тако...

HarmonyOS је Linux микрокернелски оперативни систем а Android је монолитски као и сви GNU/Linux-и.
iOS има хибридну архитектуру значи нешто између микрокерленске и монолитске али iOS је само и искључиво оперативни систем за телефоне HarmonyOS je за све.

Аpple - сваки уређај по један оперативни систем (iOS,MacOS,WatchOS)
Huawеi - сви уређаји покрећу један исти оперативни систем -> једна апликација -> кроз све уређаје
Аndroid - Linux намењен пре свега за телефоне те стога за све мора да се уради посебна апликација имаш YouTube и YouTube for TV на пример.

Poslednja izmena:
Ех да заборавих разлика између HarmonyOS-a на паметном сату је што је тамо чисти а на телефону и таблету је убалчен и AndroidSDK ради инстлације Аndroid апликација.. Погледај SailfishOS како ради а ради се о Fedora-и за телефоне.

Разлика је та што HarmonyOS je Internet of Everything оперативни систем или 3rd gen OS а Андроид је само за телефоне, таблете и тако...

HarmonyOS је Linux микрокернелски оперативни систем а Android је монолитски као и сви GNU/Linux-и.
iOS има хибридну архитектуру значи нешто између микрокерленске и монолитске али iOS је само и искључиво оперативни систем за телефоне HarmonyOS je за све.

Аpple - сваки уређај по један оперативни систем (iOS,MacOS,WatchOS)
Huawеi - сви уређаји покрећу један исти оперативни систем -> једна апликација -> кроз све уређаје
Аndroid - Linux намењен пре свега за телефоне те стога за све мора да се уради посебна апликација имаш YouTube и YouTube for TV на пример.
Ipak je to i dalje ***** od androida u drugom pakovanju ,tako da cu svakako preskociti to .

Зато је Huawei Оптимизатор Бог отац свевишњи!!!! Имам мој отац слабији Huawei Y5 2019 са Google-ом па зато кажем чисто да не буде како ја користим флегшип па зато. Тако сам први пут видео ЕMUI.

ДРУГО МИ ОВДЕ НЕ ПРИЧАМО О ЕMUI НЕГО О ХАРМОНИЈУ!
1629811428929.png

Koliko sam Harmony os zauzima sistemsku memoriju ?

6GB је инсталација на кога ће је ослобођено 7GB меморије поред тога што има Android 10 у себи.Имаш на претходним страницама све што заниам о томе колико заузима. OpenHarmony још мање заузима...

Back