Hari Poter

• Začetnik teme Začetnik teme jovana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
S obzirom na to da nisam neki ljubitelj naučne fantastike, postala sam zavisnik ovih knjiga. Pročitala sam sve, i pošto su deo moje kućne biblioteke čuvam ih ko oči u glavi. Kad malo više razmislite, ovo nije samo bajka koja govori o pobedi dobra nad zlom, već i nešto mnogo dublje. priča o ljubavi i prijateljstvu koje ni velike i zle sile ne mogu prekinuti i uništiti.

zdravo ljudi! ja sam se upravo prijavila na ovaj (i na jos milion foruma HP) u nadi da ce mi neko pomoci u potrazi za linkom na kom se nalazi sedmi deo knjige ali na SRPSKOM jeziku! pretrazila sam sve i svasta ali nisam uspela. ako neko nesto zna, MOLIM VAS obavestite me!!! :)
unapred zahvalna...

S obzirom na to da nisam neki ljubitelj naučne fantastike, postala sam zavisnik ovih knjiga. Pročitala sam sve, i pošto su deo moje kućne biblioteke čuvam ih ko oči u glavi. Kad malo više razmislite, ovo nije samo bajka koja govori o pobedi dobra nad zlom, već i nešto mnogo dublje. priča o ljubavi i prijateljstvu koje ni velike i zle sile ne mogu prekinuti i uništiti.

Ja to pricam svima, a oni mi kazu da sam bilde :hahaha:.
Ljudi uglavnom pogledaju samo film (koji je nista u odnosu na knjigu) i onda sude na osnovu toga... A sve je to, zapravo, mnogo, mnogo vise.

Ne znam do kog zakljucka ste stigli na ovu temu, ali bas sam danas zavrsila gledanje svih delova(osim zadnjeg) i citanja knjiga... Snejp je u stvari najbolji lik u filmu/knjizi...On uopste ne mrzi Harija, oduvek je bio zaljubljen u njegovu majku, mrzi njegovog oca, jer ga je maltretirao kao klinca u skoli,dok je Lili Poter uvek bila tu uz njega...On ne sme da pokaze Hariju nikakve emocije, zbog onog seljobera Lorda...;) On je taj koji ce u 7. delu sve vreme pomagati Hariju... I svi se vracaju u skolu i zavrsavaju je...Kraj svega je kad se nakon 19 godina srecu na peronu 9 i 3/4 ispracaju svoje klince u skolu. On je jednom od klinaca dao ime Albus Severius Poter... ;) :heart::heart::heart:

Nikad ništa tako isforsirano nisam vidio. Prvi dio je zaista doživio veliko obožavanje. A kad je pohlepna gospođa Rowling vidjela kako je postala popularna odmah je napisala drugi dio. Pa dobro, ni drugi dio nije LOŠ u pravom značenju te riječi. Treći je već nešto ozbiljnije, nije više avantura male družine čarobnjaka nego uzdizanje Potera na mjesto borca protiv zla i čovjeka koji se tako mnogo žrtvuje. Četvrti dio je već na silu napisam, samo da zaradi. Ah ta Rowlingova. Ccccc.
Peti dio nisam čak ni pomislio da čitam, pogledao film jesam. Mislim, ako se to može nazvati gledanjem. Hm, malo gledam, malo "idem u WC" u Domu Kulture u mom gradu. Usput, tad sam odlučio postati filmski kritičar :D
Ah, šesti, nisam gledao nisam čitao možda ga "pogledam" i naravno odmah popljujem.
A sedmi dio, ne želim pogledati i ne želim pročitati. Prošao sam kraj njega nekoliko puta u biblioteci i ignorisao ga kao da mi je ubio roditelje. Malo mi je falilo da ga zaskočim s leđa i pocijepam na krvavo crvenom tepihu Gradske Biblioteke :D

Ovo za filmove se slažem (nisu vredni gledanja), a za knjige ne. Čak mislim da je prva knjiga lošija od narednih (što, opet, ne znači da mi je sedma najbolja). Meni je najbolja ''Vatreni pehar''.

Nikad ništa tako isforsirano nisam vidio. Prvi dio je zaista doživio veliko obožavanje. A kad je pohlepna gospođa Rowling vidjela kako je postala popularna odmah je napisala drugi dio. Pa dobro, ni drugi dio nije LOŠ u pravom značenju te riječi. Treći je već nešto ozbiljnije, nije više avantura male družine čarobnjaka nego uzdizanje Potera na mjesto borca protiv zla i čovjeka koji se tako mnogo žrtvuje. Četvrti dio je već na silu napisam, samo da zaradi. Ah ta Rowlingova. Ccccc.
Peti dio nisam čak ni pomislio da čitam, pogledao film jesam. Mislim, ako se to može nazvati gledanjem. Hm, malo gledam, malo "idem u WC" u Domu Kulture u mom gradu. Usput, tad sam odlučio postati filmski kritičar :D
Ah, šesti, nisam gledao nisam čitao možda ga "pogledam" i naravno odmah popljujem.
A sedmi dio, ne želim pogledati i ne želim pročitati. Prošao sam kraj njega nekoliko puta u biblioteci i ignorisao ga kao da mi je ubio roditelje. Malo mi je falilo da ga zaskočim s leđa i pocijepam na krvavo crvenom tepihu Gradske Biblioteke :D

Погрешио си што ниси читао пети, шести и седми део, ја управо за те делове мислим да су бољи од прва четири, омиљени су ми пети и шести. А што се тиче филмова, слажем се, и уопште, ретко који режисер успе да дочара неку радњу онако како књига то уме, али добро, погледала сам све сем овог последњег, омиљени ми је шести, најбоља ми је она сцена када приказују Рона и Лавандер, онда камера иде на Харија који теши Хермиону, а онда на забринутог Мелфоја на прозору куле, музика је одлична, и фантастично изрежирана сцена.

Knjige su mnogo bolje od filmova....ali mnogo.....meni su od knjiga omiljeni Vatreni Pehar i Polukrvni Princ....
P.S. Koga zanima,ima dobrih sajtova sa fanfictionima....iskreno, stvarno su me odusevili, mozda i ja napisem nesto ...

Back