Haradinaj junak kakvog u Srbiji nema!

Andreavk:
...koji ti problem imas kad ti je junak covek koji je postao premijer ubijajuci ljude i odsecajuci im usi :shock:

Pa ni meni se ne sviđa način na koji se postaje junak, ali to je način. Šta misliš kako se u ratu postaje junak? Nama se to ne sviđa što su u ovom slučaju odrezane uši i prerezani vratovi Srpski...

Inače ja nisam rekao da je postao junak samo zbog ubijanja već zbog njegovog poslednjeg dela, predaje Hagu, koja celom tom ubijanju daje konačan smisao - izuzetan publicitet i sigurnu nezavisnost Kosova. Junaci bi bili i Arkan i ekipa da je opstala RSK i da su oni pomogli da ona opstane preuzimajući odgovornost. Ovako je to bilo samo ubijanje bez rezultata, a to je zločin...

Baron Ungern:
strani placenik:
Posle ovog je pitanje da li Srbija uopšte više zaslužuje i da postoji.

Еј, човече, Шиптари послали једног Харадинаја, а ми солидан део некадашњег државног врха ( савезни председник, савезни премијер, министар одбране, начелник генералштаба, председник републике Србије ), да не помињемо на десетине генерала и виших официра.

Ако си овде да би причао НВО приче о томе како се Срби требају суочити са својом кривицом за истребљење диносауруса и рушење кућица пужева голаћа, иди на форум Б(аљезгања)-92, па дивани о томе колико те воља.

А наравно да ће Харадинај отићи, јер и ако буде осуђен то неће бити тешка казна, пошто је Хашки трибунал средство којим САД хоће да оправдају своју војну интервенцију на Балкану.Samo primera radi.Srbin ili Siptar jugoslavenskog drzevljanstva,..koji zivi u Ameriku,a imao(li) problem sa Jugoslavenskim rezimom,po povratku u Ameriku,Americke vlast sa TV medija docekali su ih(ga)kao heroja.
A kad Srbin ni kriv ni duzan lezi u Jugoslavenski zatvor,pa po povratku u Ameriku:Amerikce vlasti...po onome kako su docekivali Shiptara,za Srbina nisu htli ni da "cuju",jos su ga klepnuli po glavi.
Dali neko zna, zasto je Amerika tako postupala i postupa prema Srbina,..kad od kako se zan Srbija je uvek bila prijatlj te drzave?
[/quote]

strani placenik:
Andreavk:
...koji ti problem imas kad ti je junak covek koji je postao premijer ubijajuci ljude i odsecajuci im usi :shock:

Pa ni meni se ne sviđa način na koji se postaje junak, ali to je način. Šta misliš kako se u ratu postaje junak? Nama se to ne sviđa što su u ovom slučaju odrezane uši i prerezani vratovi Srpski...

Inače ja nisam rekao da je postao junak samo zbog ubijanja već zbog njegovog poslednjeg dela, predaje Hagu, koja celom tom ubijanju daje konačan smisao - izuzetan publicitet i sigurnu nezavisnost Kosova. Junaci bi bili i Arkan i ekipa da je opstala RSK i da su oni pomogli da ona opstane preuzimajući odgovornost. Ovako je to bilo samo ubijanje bez rezultata, a to je zločin...

znaci u ratu se postaje junak cineci ratne zlocine odnosno kidnapujuci i ubijajuci civile, odsececajuci im usi i silujuci a nagrada za to je mesto premijera posle rata :D
... da li su to radili srpski premijeri, predsednici, generali...koji su takodje u Hagu
je li za tebe da bi neko postao junak potrebno samo da se preda Hagu

Andreavk:
znaci u ratu se postaje junak cineci ratne zlocine odnosno kidnapujuci i ubijajuci civile, odsececajuci im usi i silujuci a nagrada za to je mesto premijera posle rata :D
... da li su to radili srpski premijeri, predsednici, generali...koji su takodje u Hagu
je li za tebe da bi neko postao junak potrebno samo da se preda Hagu

Are you stupid or what?

Junaci su oni koji su najviše doprineli pobedi. To je praktično definicija junaka. Iz ovog sledi - junaci su samo na pobedničkoj strani. 2. Kako se najviše doprinosi pobedi u ratu - pa ubijanjem. Onaj ko pobedi je junak a ko izgubi je zločinac, iako su radili iste stvari.

Mi smo sve ratove izgubili. Da se prvo pomirimo sa tim. Naši junaci su sa tim postali ratni zločinci, i moraju da plate cenu. U krajnjem, oni koji su najviše odgovorni za rat i poraz u njemu treba i da plate. To je logika - kad loše radiš dobiješ otkaz.

Sa druge strane - Haradinaj je ubijanjem postigao svoje ciljeve. Očistio je Kosovo od Srba i proterao Srpsku državu sa Kosova. Onda je postao premijer i svojski radio na nezavisnosti Kosova. I treći čin, kolektivnu krivicu je prihvatio kao ličnu i otišao u Hag, čineći time Kosovu dvostruku ogromnu uslugu. Krivica je individalna i oni su civilizovani i poštuju Svetske institucije.

Sa druge strane, mi smo izgubili sve ratove, izgubili smo sve teritorije i pri tome pobili mnogo ljudi. Doveli smo Srpsku državu na najniži mogući nivo. Najodgovorniji za to - "patriote", ne prihvataju ličnu odgovornost nego je prebacuju na institucije, t.j. državu, i odbijaju da idu u Hag, čineći Srbiji još jednu medveđu uslugu.

Kada napravite sumu: Naše "patriote" su izgubile teritorije, ljude, uništili Srbiju i konačno svoju ličnu krivicu prebacuju na državu, dodatno joj otežavajući grčevitim odbijanjem da idu u Hag.
Albanci sa druge strane konačno imaju etnički čistu teritoriju, počinili su kolektivne zločine a krivicu su preuzeli pojedinci...

Ne treba biti genije pa sve ovo shvatiti

Andreavk:
znaci i dalje si ti u pravu :D
...ja i dalje ostajem pri tom da mi je drago sto ne pripadam takvom narodu sa takvim "junacima" i sto u "mom" narodu rec JUNAK nema to znacenje koje ima za tebe i Albance... pa i po cenu toga da izgubi rat koji uzgred nije ni vodio sa Albancima nego sa nekim mnogo jacim
to je sve u redu, ali nemoj da smetnes s uma da se srpski junaci iz recimo 1918. mnogo razlikuju od srpskih "junaka" iz 1994...
samo toliko

Ало људи нећу да улазим у то колико су Крараџић и младић антипатриоте ал ми морамо да их предамо ,превише смо мала земља да бисмо имали неки понос и инат.Није важно дал се неко неправедно опходи с нама јер ми немамо избора.Ако их не предамо нећемо ући ни у ЕУ ни НАТО ни ништа,а ако се будемо и даље инатили ако неки (Шешељевци) желе не би нам поново гинуле санкције.

ДА се је питам ја не само што би их похапсио већ би их терао да на ушима отрче у Хаг.Колке су "патриоте" довољно су доказивали...

Back