HANIOTI ILI PEFKOHORI??? - halkidiki, greec -

Prošle godine smo u potrazi za provodom krenuli u Hanioti i mogu reći da je neverovatan promašaj!
Hanioti je kao mesto super za odmor, gotovo idealno, ali za porodice i penzionere, a ne i za mlade željne izlazaka.
Postoji samo jedan noćni kafić-klub, na plaži pored parka, i ako ste učenik osnovne ili srednje škole, onda super po vas, a ako niste, onda je najbliži provod u Pefkohoriju.
Do Pefkohorija, osim taksijem, možete i pešice :), trebaće vam između 45 min i 1 h, ali je bar okolina puta prijatna (ogromna imanja sa luksuznim kućama i vilama, stvarno super sređeno, čuju se zrikavci, talasi, mirisi raznovrsnog cveća, drveća,... vredi bar jednom proći).

Jedna alternativa i nedovoljno naglašeno "tržište" za muškarce:
naime, hoteli su puni ruskinja!
Namerno ne kažem Rusa, jer je muškaraca zanemarljivo malo. Uglavnom su u pitanju majke sa ćerkama, devojke sa tetkama, strinama i sl.
E, sad, ako znate ruski, na konju ste, sva su vam vrata otvorena!
Od engleskog ne očekujte mnogo, kombinujte ga sa govorom tela i pokretima ruku, snađite se već nekako.

hanioti je sigurno najlepse ali mozda i najskulje letovaliste na halkidikiju.pravo mondensko letovaliste. mislim da mu okolna mesta nisu ni blizu po lepoti, jednostavno sve je lepo rasporedjeno, predivan gradic stvarno..ali sto se nocnih izlazaka tice nema neku bogzna kakvu ponudu, uglavnom su tu kafici, restorani taverne i sl.. malo je ruzno reci da je to penzionersko mesto.ima dosta mladog sveta tamo, samo su to ljudi koji nisu za neko nocno ludilo, za to se ide u budvu na vashar:mrgreen::mrgreen:. ja licno nisam tip koji ide na more zbog nocnih provoda, vishe sam za neku opustenu varijantu, vec 8 godina idem tamo s devojkom (i to je jedan od razloga:)) jer je najlepse i romanticno. znaci ako idete s devojkom/deckom ovo je pravo mesto za vas:ok:.
jedina stvar koja mi se ne dopada jeste to da poslednjih godina mnogo srba dolazi tamo, na svakom koraku srbi:dash:, to je ono na sta nisam bas navikao, osecam se ko u jbnoj srbiji a ne u inostranstvu:otkacio:. to malo iritira, ranije sam osecao vecu slobodu (mogao sam da psujem kolko hocu, zano sam da sam retki srbin tamo:hahaha:).
u svakom slucaju jedno vrlo lepo i luksuzno mestasce koje neretko posecuju i nase poznate licnosti (licno sam video kebu, tashu, protica, nenada chanka...).toliko:bye:

Poslednja izmena:
Da, stvarno zavisi šta uopšte želiš i iz kog ugla to posmatraš.

Za tebe kao mladu osobu Polihrono je obična selendra, sa druge strane, za porodice sa malom decom je to raj na zemlji. Policajci buše gume svakom ko pređe 30 na sat po mestu....

Hanioti je, spram ostalih mesta na Kasandri, najviše ušminkan, pomalo mondenski

Pefkohori nudi dosta zabave, i sa te strane je odmah posle Kalitea-e

Svako od onih koji su komentarisali je na neki svoj način u pravu.

A čistoća i bistrina mora je stvarno nezaboravna.

Centar noćnog života na Kassandri je Kalithea, hands down, što bi rekli Englezi. Nijedno od ostalih mesta tamo ne može ni da priđe tome. Istina je da Hanioti ima solidan broj dobrih hotela (znatno više nego Pef, o ostalima i da ne pričamo), ali i po tome Kalithea, zapravo, potez Afithos-Kalithea-Kriopigi prednjači, jer su tu kompleksi hotela sa 4 zvezdice gde imaš ljude iz cele Evrope. U Haniotiju je najbolje kupovati (naravno, ako nije planiran odlazak do Soluna). U Pefu je solidno živo do, skoro, jutarnjih sati, na ulici uz plažu, mada je najbolji klub već pomenuti No No (nalazi se u glavnoj ulici, na ulzau iz Haniotija) gde gostuju DJ-evi iz Britanije. Uostalom, to uz plažu i nisu klubovi već kafići.
Konkretno, duel Hanioti-Pef po pitanju noćnog života, Pef je bolji, nema sumnje. Ako se izme u obzir i blizina fenomenalnih plaža kao što su Glarokavos i Chrussou i bolji put za prelaz na zapadnu obalu (iz Pefa za Ag. Praskevi Loutra, a iz Haniotija za Nea Skioni-opasan put), Pef je bolji izbor (mada, ima veliki minus - prenatrpanu plažu).

Da li je plaza u Haniotiju i Pefkohoriju svuda obelezena za placanje ili ima mesta gde mozes da poneses svoj suncobran i lezaljke?

U Haniotiju imate koliko hocete mesta da postavite peskire i suncobrane bez naplacivanja. Cak je i guzva mnogo manja nego npr. u Paraliji, uvek ima i po nekoliko metara do susednog suncobrana (bar je tako bilo krajem jula/pocetkom avgusta 2007.).

Back