HALKIDIKI

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
@simix sta bi ima li mesta u Pilalidisu, ako nema tamo pogledajte vilu Labrini ona je isto tu negde cak je bliza jedino nema bazen ali je vrlo konforna...

Ima mesta za kraj jula, kada mi planiramo. Ali posto smo bili na sajmu turizma :( naletesmo na prezentaciju hotela Philoxenia spa hotel u Pefu i nalozili smo se najstrasnije , tako da sad tek nemam pojma sta cu. Hotel se predstavlja sam, bez agencije. Sto se tice cena, kada smo se preracunali , otprilike bi nam bilo isto pp u tom hotelu iliPilailidis + hrana , tako da tek sad nista ne znam. :worth:

Kakva su iskustva sa agencijom Aqua Travel? Planiram ove godine sa njima na halkidiki, Hanioti, u vilu Anastasia ili Ahileas, pa me zanima da li je neko putovao sa njima i kakvi su utisci?

I drugo, intresuje me kakve su ove dve vile, posto im je cena skoro ista??

moja koleginica prosle godine bila sa njima i kaze bilo je sve ok kao sto su rekli tako je.ona bila pefkohoriju...

HTML:
:p Da prvo odgovorim na pitanje-ovaj smestaj je nudila Sabra i Kompas KG.Ja sam prvo licno pisala hotelu,ali odgovora nije bilo pa mi je Kompas KG.rezervisao u periodu koji sam htela.Cena je bila 25E dnevno po osobi,a deca do 12g.besplatno-tako smo nas troje za 9 pp.platili 450E.Placala sam subagentu u Ks.od aprila do polaska kad i koliko sam mogla,a obaveza je bila da do polaska sve isplatim.
Hocemo dalje?
:D :D ATOS:naravno-krstarenje zapadnom obalom!Karte za brod smo kupili u agenciji u Neos Maramarasu po ceni 20E za odrasle i 10E za decu(ja racunala po 35E kako su mnogi pisali,ali to je izgleda kad vas oni busom dovezu do mesta odakle ide brod)Ture idu svakoga dana osim cetvrtka,idu dva broda-gusarski i katamarin.Mi smo bili u vecem,na tri sprata.Krece se u 9.30 iz mesta Ormos Panagias na pocetku drugog prsta.Plovi se 3,5h i dosta se priblizi kopnu,a mi smo imali i dobar dvogled pa smo sve lepo videli...zaista impozantno gde se sve ti manastiri nalaze...najlepsi i najveci je ruski.Sve vreme se preko zvucnika cuje prica o onome sto se vidi na grkom,nemackom,engleskom...Nekoliko puta su se pojavljivala jata delfina oko broda sto nas je sve tako razveselilo!Na brodu su restorani,prodavnice(ima knjiga o Sv.gori na srpskom)izuzetno uredni WC-i.Zatim smo bili 2h u Uranopolisu.Ne znam zasto sam mislila da je to neki veci grad?!To je malo,simpaticno mesto,ima kulu sa koje je lep pogled,nesto prodavnica sa prenabudzenim cenama,a prekoputa je ostrvo Amuljani(jedino sto mi je bilo u planu,a nismo stigli da obidjemo)U povratku,plovidba je trajala 2,5h i tada su pozivali u donji,klimatizovani restoran na igru i muziku,ali mi smo ostali gore da uzivamo u pogledu na more i vrhove sv.Gore.Posle tog izleta bili smo tako umorni kao da smo sve to preplivali...
:D :D I JOS:obisli smo POLIGIROS-administrativni centar Halkidikija-nista narocit grad,jedino nam se svidela opstinska zgrada i crkva sv.Nikole.
:D WATHERLAND;malo su ga zapustili(bili smo 1998)nista novo nisu dodali,neki restorani ne rade,lezaljke su prljave...ali mi smo se divno proveli,mi obozavamo tobogane i te ludorije.Karta je 12,5E za odrasle 9E za decu,a mozes uneti sta god hoces pa svi dodju sa frizider torbama.Nase dete je dokazalo da je pravi pripadnik svoje porodice pa je vrlo hrabro krenula niz mnoge tobogane,a ima i srece,da i ako je rodjena od starijih roditelja,oni jos nisu izgubili volju i hrabrost za takve stvari(bas sam pitala muza,dok smo se po ko zna koji put peli uz ona 72 stepenika,do koliko godina li cemo moci ovo da radimo) :D MAGIC park-kad se od Watherlanda podje ka Solunu,uskoro se nailazi na iskljucenje za Kosmos trzni centar(treba vam sati da ga obidjete),e iza njega je sagradjen veliki luna park gde se placa ulaz(odrasi 10E,deca 5E)a posle je sve besplatno unutra.Stvarno je super-svi se voze na svemu jer su i najsporiji ringispili prilagodjeni i za odrasle...dakle,ima bezbroj zezalica-panorama,razni ringispili,camac,kuca straha,lavirint,frizbi(ala sam razbila ruku,na njemu sam se vozila pre 30god.pa sada),one pruge gore-dole kao u Diznilendu samo manje,nesto slicno samo ide kroz vodu pa se malo iskvasite,kamikaze,flash dance...ludo,jedva smo naterali sebe da podjemo odatle
:D PETRALONSKA PECINA-nju obavezno obidjite ako idete na Halkidiki.Od autoputa Solun-Halkidiki skrece se samo 12km,a vredi je videti.Tu su nadjene kosti coveka starog 700 000 godina,medveda najstarijeg od svih nadjenih u evropi,predivna je,sva u stalaktitima i stalagmitima,a neki slojevi pripadaju ledenom dobu!...za posetioce je obilazak u duzini od 800m,inace do sada je ispitano oko 2000m.Ulaz su pronasli seljaci toga kraja i ispituje se od 1959g.ne moze se snimati,ali mozete kupiti knjigu sa slikama(5E),a ulaz je 6E za odrasle i 4E za decu.Ispred je sve neuredno,ali je organizacija super.Mozete sami doci do rampe koja je na 600m od pecine.Odatle ili peske ili busom koji ide svakih 15min.bez obzira da li ima 2,5 ili 15 putnika.Takodje,pecina se otvara na 20-ak minuta,bez obzira na broj ljudi i krece se za Grkinjom koja sve prica na engleskom.Pored pecine je i muzej sa puno eksponata,u glavnom zivotnjskih ostataka iz stravicno davnog doba.Onda malo posedite i stize bus sa narednom turom,a vas vraca...tako su obezbedili savrseni mir oko pecine,nikakvih guzvi ne moze biti-samo da su bar malo uredili taj plato ispred
:D :D I tako...bili smo vrlo aktivni za tih 10 dana,puno obisli,puno se kupali(ni jedan ceo dan nismo proveli u Psakudiji)Bilo nam je prelepo jer takav odmor volimo.Samo su nam nedostajala nasa velika deca,bilo bi i njima sve ovo lepo,mozda bi se uvece malo smarali,mada smo skoro svako vece bili u drugom mestu.
CENE :-? :? Pa skupa je Grcka za nas...svaka sitnica kosta podosta...o kupovinama nismo mnogo razmisljali osim pokloncica,a i oni dosta novca odnesu,a i izbor je svarno godinama isti...Najvise smo para dali za gorivo(uspeli smo na tom malom prostoru da predjemo oko 1000km!!!)i ulaznice,ali to je upravo ono sto vredi!!!
PEH: :-D Smesan je-pozelenela mi kosa!Uklopila se neka hemikalija iz bazena sa nekom iz moje farbe i sva sam zelena!!! :-? sa istom ovom glavom bila sam i ovde na bazenu,a nista se nije desilo.Takodje tamo je bilo i drugih plavo ofarbanih zena-ni jedna nije pozelenela!Nije me to dalo omesti u uzivanju(nek misle ljudi-gle,matora pankerka),a sad sam se navikla pa se necu farbati dok me svi moji ne vide :razz: i pozelenela mi je samo donja polovina kose,a gornja je i dalje kao sto je bila ;-) Ima li neko ideju kako ce sad to da se ofarba??

I STA TI ONDA PREPORUCUJES, KOJE MESTO?PLANIRAM DA IDEM SA DECKOM U JUNU.. ZELIMO PROVOD A IZMEDJU OSTALOG DA SE I ODMORIMO...

Zasto je halkidiki kao i jedan deo severne grcke izvikan kao los , kao da nema dobrih plaza, kao da nema lepih pejzasa, kao da nema ako ne lepih ali bar lepuskastih mesta , i kao da nema mozda ne mnogo ali bar nesto znacajnih iskopina i arheoloskih nalazista. obala nije ni boljaa ni gora neko na nekim ostrvima..priroda je cak i fenomenalna, a i voda nije hladna, sto je pogotovu vazno za sam ulazak i izlasak iz vode....poredjenja sa juznim krajevima grcke ili sa spanskom obalom mozda nije adekvatna jer tamo je samo verovatno drugacije ali ne i bolje..kolki npr je spanaska obal na mediteranu razudjena i dugacka, i kakva je voda, tj kakve su plaze.. voleo bih da cujem i komentare i misdljenja..pozdrav..

Većina gradskih plaža su slične. Ko može, treba da ide na plaže van naselja, koje uglavnom nisu daleko. Što se tiče Haniotija, ja sam počeo temu prošle godine, pa koga zanima neka pogleda: http://forum.krstarica.com/threads/315316

Narode, idem na PEFKOHORI, vile se zove ELEKTRA.. idem prve nedelja juna.. svaka informacija mi je dobro dosla. Nadam se da ce biti toplo:roll: na koje plaze da idem,gde je najbolje, izlasci??Takodje sam planirala da idem u Solun i u taj WATERLAND..

Narode, idem na PEFKOHORI, vile se zove ELEKTRA.. idem prve nedelja juna.. svaka informacija mi je dobro dosla. Nadam se da ce biti toplo:roll: na koje plaze da idem,gde je najbolje, izlasci??Takodje sam planirala da idem u Solun i u taj WATERLAND..

Ja to mogu preporuciti plazu na samom kraju Pefa (iza luna parka), sa 3 bic bara. Ne znam da li je lepse preko dana ili uvece. Imas dosta mesta za izlazak, ali ne znam sta preferiras. Meni se licno mesto ne svidja, ali ukusi su razliciti.

Moja preporuka je plaza Xsenija ona je zaista lepa a Pefkohori ima najlepsi deo plaze /po meni/ na izlasku iz mesta ka Paliuriju, tvoja vila je u centru pa mozes da biras kuda ces na plazu ...pozz i lep provod

Toroni, Hotel Blue Sea smo već uplatili za septembar, ali juče sam pustio rezervaciju za sedam dana od 15.05.-22.05. za Sonia Village u Gerakiniju, supruga, dete i ja, 7 polupansiona za 170 evra, sopstveni prevoz naravno...Čak i da ne bude kupanja, lep izlet za male pare...Koliko znam, nema reklamiranja agencije, pa koga interesuje može PP...

Bili smo krajem avgusta,vetrovito je bilo par puta,talasi mozda oni najmanji...doduse mi smo skoro svaki dan zujali negde,nismo mnogo boravili tu-Psakoudia nam je bila dobra baza.

OK, hvala ti, Vesna Ks,
Procitala sam tvoj tekst o Psakoudiji. Meni deluje malo previse severno za obilazak cele Sitonije, ali nasli smo povojlno smestaj na plazi. Na nekim slikama izgleda kao da ima kamenja u plicaku? Je li cisto more, nema trave?
Koliko treba da se vozis do najlepsih plaza na jugu sa druge strane, npr. Orange beach-a?

Ha:Djeste severno,ali gledaj kartu,sve su to male razdaljine,prsti nisu veliki,a mi smo bili raspolozeni za skitnju.Za tih 2-3kupanja u Psakoudiji more je bilo toplo.cisto,bez trava.Psakoudija je problem za uvece-i tada smo stalno isli-N.Modanja,Neos Marmaras,Metamorfosis...U samoj Psakoudiji smo bili samo 2 veceri kad smo bili premoreni-malo prosetamo,sednemo u lezaljke na plazi,pricamo,bacamo kamncice u vodu...

Jel zna neko nesto vise da mi kaze o Kalithei? Neko ko je bio, a ne neko ko je cuo...cula sam i ja svasta, ali me zanimaju proverene informacije. Cene lezaljki, da li postoje kafici kao u Pefkohoriju u kojima mozemo da narucimo pice i imamo lezaljku ceo dan? Cene ulaska u klubove i slicno...

Ja planiram da idem na more pocetkom avgusta u Pefkohori..Da li neko zna cene hotela ili neki hotel blizu plaze?

Hotel Copsis izmedju Pefkohorija i Haniotija, ima dve zvezdice veliki bazen, veliko dvoriste..ili Rigakis u Pefkohoriju a ako hoces hotele sa vise zvezdica na obali onda ce Hanioti biti tvoje mesto

Back