Hakovan profil u igri

Vanja145

Zainteresovan član
Poruka
450
Pre pola meseca ili vise , ukraden mi je akaunt u igri , u pitanju je SAMP (gta multiplayer) , moja je krivica bila sam naivna i ... neki iz Srbije lik je u pitanju , medjutim , kako sam ja pocela da budem paranoicna kako on nekako ima moj mejl i detalje kreditne kartice, on je poceo da pise kako ima moj broj kartice i da ce mi uzeti sve pare,,, ako nastavim da ga spominjem i pisem o njemu u igri. Mene zanima postoji li mogucnost da on stvarno ima te podatke, jer ja jesam placala nesto preko igrice sa karticom preko paypala, mada to bi trebalo da je poverljiv i zasticen podatak, ali ne znam .. da li su to sve prazne pretnje , s obzirom da su mi jos neke osobe u igri rekle da je lik bolesnik , bas se brinem ne znam sta da radim da menjam karticu ne mogu jer mi uskoro leze plata

Pre pola meseca ili vise , ukraden mi je akaunt u igri , u pitanju je SAMP (gta multiplayer) , moja je krivica bila sam naivna i ... neki iz Srbije lik je u pitanju , medjutim , kako sam ja pocela da budem paranoicna kako on nekako ima moj mejl i detalje kreditne kartice, on je poceo da pise kako ima moj broj kartice i da ce mi uzeti sve pare,,, ako nastavim da ga spominjem i pisem o njemu u igri. Mene zanima postoji li mogucnost da on stvarno ima te podatke, jer ja jesam placala nesto preko igrice sa karticom preko paypala, mada to bi trebalo da je poverljiv i zasticen podatak, ali ne znam .. da li su to sve prazne pretnje , s obzirom da su mi jos neke osobe u igri rekle da je lik bolesnik , bas se brinem ne znam sta da radim da menjam karticu ne mogu jer mi uskoro leze plata
Blokiraj karticu i uzmi novu.

Da stvarno ima podatke o tvojoj kartici, već bi ih iskoristio umesto da ti preti. Tipična navlakuša ...

Pola meseca kasnije, da je hteo, uradio bi već nešto

Proveriš sa bankom ako nema nekih sumnjivih transakcija, kao što reče ptičica

Blokiraj karticu i uzmi novu.
... i rešen problem

Pa na nekim sajtovima postoji polje vezana kartica, i tamo pise podatak o kartici ...e sad, nekad je jos gluplje pa se sajt sam napravi pametan pa ponudi to....cak i kad nisi unosio , nego ti ponudi od prosli put....mislim aliexpres da radi to....

Nigde nece biti cvv koda ali mozda to i nije problem,...

Prijavi policiji. Ovo možda spada pod visoko tehnološki kriminal uporedo sa nadležnošću MUP-a zbog ucene i pretnje.

Ako nema PIN ne moze nista da uradi sa karticom,t.j. racunom.Ako imas upisan i PIN,onda menjaj karticu pod hitno.

Da stvarno ima podatke o tvojoj kartici, već bi ih iskoristio umesto da ti preti. Tipična navlakuša ...

Pola meseca kasnije, da je hteo, uradio bi već nešto

Proveriš sa bankom ako nema nekih sumnjivih transakcija, kao što reče ptičica

... i rešen problem
pa ni nemam para na racunu vec dugo hahaha, al uskoro mi leze plata ,zato ne mogu da blokiram karticu

Pa na nekim sajtovima postoji polje vezana kartica, i tamo pise podatak o kartici ...e sad, nekad je jos gluplje pa se sajt sam napravi pametan pa ponudi to....cak i kad nisi unosio , nego ti ponudi od prosli put....mislim aliexpres da radi to....

Nigde nece biti cvv koda ali mozda to i nije problem,...
ali na takvim sajtovima kao sto su ali i temu , da bi nesto platio moras dobiti verifikacioni kod na broj teelfona , a to nema kolko ja znam...

znaci mora da ima pin, a ovako online dal bi mogao nesto da uzima?
Pa po pravilu ne bi mogao , ali iskreno receno , neke firme imaju moc da skidaju cak i kad nemaju nista.....ja znam za slucaj onih 360 dinara pop up bitangi koje izlaze kad si na nekom sajtu , kao unesi broj da bi nastavio i ti uneses ako nisi izverziran , broj telefona...ili kartice...i oni ti skinu...bez broja, pina , bez icega..

Tako da sto se mene tice ja sam poostrio stvar ili imam dva devizna ili imam dva tekuca racuna, na jednom nula, na drugom koliko hocu...drugi sluzi samo za punjenje prvog...i odatle ide napolje...
Nekad ne kosta vise, npr intesa je ranije imala tu opciju , odlicno bilo za turisticka putovanja, a nekad kosta vise samo taj mesec kad se vrse transakcije...

Meni je jedanput sajt skinuo iznos koji nije trebao...ja im poslao mail, nisu ponudili da vrate ali su dali neki status to sto se placa jos 3 meseca, iako nisam ni prvi put to hteo...pa hajde..

Back