HAJDE DA OSNUJEMO FORUM RAZVEDENIH ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
foliranje:
Poštovani prijatelji,
Nadam se da ste i sami osetili potrebu za osnivanjem " FORUMA " za razvedene. Vrlo često se osećamo neprijatno, jer iz samo nama znanih razloga, nismo napisali godinu rođenja. To nas vrlo često dovodi u neprijatnu situaciju, pa neki "klinci" koji se još nisu razveli, pogrešno tumače naš status. Veoma neukusni i degutantni komentari licemernih i sarkastičnih mladića dovode nas u inferiorno stanje.
Na ivaj način će mo izbeći sve suvišne komentare.

PRAVILA PONAŠANJA

-Pristup na ovaj forum je dozvoljen samo razvedenim članovima, bez obzira na pol, rasu i veroispovest;
-Pristup forumu nije uslovljen datumom i godinom rođenja;
-Članovi FORUM-a imaju pravo da komuniciraju, vrše razmenu iskustava i mišljenja;
-Strogo je zabranjeno, omalovažavanje,vređanje i nipodaštavanje:( kodeks ponašanja );
-Svaki član je obavezan da na adekvatan način reaguje, ako primeti "uljeza" i one kojima je pristup zabranjen;
-Pravila ponašanja podrazumevaju da se na diskretan način predstavite.
-Učinite nešto za sebe!
Nadam se da ste procitali pravila ponasanja na ovom forumu?

mar_comm:
Ideja o okupljanju je jako dobra. Svi koji posećujemo ovaj forum smo najverovatnije (ako zanemarimo nekolicinu napaljenih adolescenata) zainteresovani da nakon ružnih iskustava iz prošlosti pronađemo srodnu dušu. Drago mi je što je to već počelo da se ostvaruje. Nadam se da Domaćica može predložiti termin okupljanja, a na nama je da li ćemo doći.
Kuda zurite? Neka spadne ovaj sneg, da mozemo prici Beogradu:)

Polako pocinjemo da se budimo iz zimskog sna. Gazdarica teme je bila bas vredna i napisala je nekoliko komentara za redom. Svaka cast. To je valjda znak da cemo ove godine da se okupimo i konacno upoznamo uzivo (ko hoce i moze). Do sada smo samo mlatili praznu slamu. Gazdarice teme,nemoj opet da me kritikujes sto te pozurujem, ja to iz najbolje namere. Pozdrav za sve...

Чабар:
После развода као после рата... Ко психички, неко и физички.

Најгоре што последице тако дуго трају. (Као да смо ратни злочинци, а не жртве)
Kada si izvadio taj čabar iz podruma:)? Drugo, ko je u tvom slucaj zločinac a ko zrtva:(?to mi ostade nejasno:).

Interesuje me Vase misljenje.
Posle razvoda moja ex zena je dobila starateljtsvo.
U presudi je pisalo da mogu da vidjam dete kad god pozelim u dogovoru sa doticnom osobom.
Medjutim kad pokusam da uspostavim kontakt ne smem da zovem na mobilni,fiksni,i da dolazim u kuci njenih roditelja gde se moje dete nalazi.Svo to uspostavljanje kontakta ona naziva uznemiravanjem i preti silnim prijavama.Tako da i kad pristane da dodjem po dete
i kad se pojavim kod nje kuci ( jer samo tako mogu uzeti dete) ,ona mi ne da dete i namerno pravi buku kako bi cule komsije.
Inace sva roditeljska prava su mi uskracena od strane njenih roditelja i doticne moje ex zene.
Ne vidim razlog jer sam u braku brinuo o porodici i istu izdrzavao.Obezbedjivao detetu sve sto je potrebno.Ponasao se krajnje korektno.A isti ti njeni roditelji tada nisu iskazivali interesovanje za svoje unuce.Nisu ga obilazili 3 godine od rodjenja jer su bili "zauzeti poslom".
Tako da u ovom trenutku dete ne vidjam a i sta god da se dogovorim sa doticnom taj dogovor vazi otprilike 1-2 minuta koliko traje razgovor.
Pozdrav

emotivac2:
U presudi je pisalo da mogu da vidjam dete kad god pozelim u dogovoru sa doticnom osobom.
Medjutim kad pokusam da uspostavim kontakt ne smem da zovem na mobilni,fiksni,i da dolazim u kuci njenih roditelja gde se moje dete nalazi.Svo to uspostavljanje kontakta ona naziva uznemiravanjem i preti silnim prijavama.Tako da i kad pristane da dodjem po dete
i kad se pojavim kod nje kuci ( jer samo tako mogu uzeti dete) ,ona mi ne da dete i namerno pravi buku kako bi cule komsije.
Inace sva roditeljska prava su mi uskracena od strane njenih roditelja i doticne moje ex zene.
Tako da u ovom trenutku dete ne vidjam a i sta god da se dogovorim sa doticnom taj dogovor vazi otprilike 1-2 minuta koliko traje razgovor.
Pozdrav

Имам исти проблем - нису ми помогли ни Суд, ни судски извршитељи, ни Социјално...
Једино решење је, колико видим, да унајмиш плаћене табароше да је пребију (или њу или дотичне родитеље). Обично таква опција има ефекта, поготову ако имаш пара да је поновиш, по потреби.
(Нажалост, бракови обично пуцају баш због недостатка пара... увек надрља она боља страна, а крвопије настављају са својим подлостима дуго, дуго после развода. Понекад је најлакше да одробијаш исту/истог)

emotivac2:
Ne vidim razlog jer sam u braku brinuo o porodici i istu izdrzavao.Obezbedjivao detetu sve sto je potrebno.Ponasao se krajnje korektno.A isti ti njeni roditelji tada nisu iskazivali interesovanje za svoje unuce.Nisu ga obilazili 3 godine od rodjenja jer su bili "zauzeti poslom".
Pozdrav
Moj je predlog da se konsultujes sa nekim ko je strucan za ovu temu. Svi mi imamo svoja iskustva, veoma razlicita, pa je tesko da nadjes odgovor na svoju situaciju na ovaj nacin. Moja su deca kod mene, a svojevremeno mi ex gospodja kaze TI SI MNOGO DOBAR, DA SU DECA KOD MENE, BILO BI DRUGACIJE. To je bio komentar na moju izjavu da deca mogu da idu kod nje kad pozele. To su osobe koje nemaju dva grama mozga. Pa zar preko dece da se svetimo jedni drugima. Nemoj samo da pravis neke scene jer tako sebi pravis gore, a takve zene veoma dobro koriste situaciju da te ispljuju kod dece(deteta), pa sam sebi skaces u stomak. Koliko god ti bilo tesko, nemoj da slusas savete vec radi onako kako ti mislis da treba.

Sta da ti kazem, drzi se. Nije lako ali mora se dalje.

Veliki pozdrav za celu ekipu sa ove teme.

vlada73:
Moj je predlog da se konsultujes sa nekim ko je strucan za ovu temu. Svi mi imamo svoja iskustva, veoma razlicita, pa je tesko da nadjes odgovor na svoju situaciju na ovaj nacin. Moja su deca kod mene, a svojevremeno mi ex gospodja kaze TI SI MNOGO DOBAR, DA SU DECA KOD MENE, BILO BI DRUGACIJE. To je bio komentar na moju izjavu da deca mogu da idu kod nje kad pozele. To su osobe koje nemaju dva grama mozga. Pa zar preko dece da se svetimo jedni drugima. Nemoj samo da pravis neke scene jer tako sebi pravis gore, a takve zene veoma dobro koriste situaciju da te ispljuju kod dece(deteta), pa sam sebi skaces u stomak. Koliko god ti bilo tesko, nemoj da slusas savete vec radi onako kako ti mislis da treba.

Sta da ti kazem, drzi se. Nije lako ali mora se dalje.

Veliki pozdrav za celu ekipu sa ove teme.

:razz:

Чабар:
Имам исти проблем - нису ми помогли ни Суд, ни судски извршитељи, ни Социјално...
Једино решење је, колико видим, да унајмиш плаћене табароше да је пребију (или њу или дотичне родитеље). Обично таква опција има ефекта, поготову ако имаш пара да је поновиш, по потреби.
(Нажалост, бракови обично пуцају баш због недостатка пара... увек надрља она боља страна, а крвопије настављају са својим подлостима дуго, дуго после развода. Понекад је најлакше да одробијаш исту/истог)

Razmisljam o tome iskreno .Ali Bog ce nju da ubije on nece promasiti sigurno

emotivac2:
Pozdrav
Moj komsija bi ti resio probleme za neki evric...mozda malo nasilono,ali efikasno-razmisli!

Жао ми је што се помињу било какве агресивне методе приликом развода, а нарочито у односима разведених према деци.
Ступање у брак је вољна радња две одрасле, пунолетне, особе. Развод исто тако. Немојте себи дозволити да због тога упропастите себи живот.
Сви ми, разведени, смо жртве сопствених погрешних процена, што значи да смо сами највећи кривци за све што нам се догађа и због тога ни себи, а пре свега деци не смемо товарити терет ружних ствари које су нам се догодиле.
Кривица је увек обострана, а горчина и бол су само лични. Не преносите их на децу.
Живот тече, време, пре или касније, заглади све брегове, ублажи све болове.
Окрените се будућности.
Хајде да се дружимо, да заједно преболимо.

Теорије измишљају они који немају решење!
Решење се увек налази између жеља и стварних могућности.
Мисли и делај позитивно и решење ће се само појавити.
Од кукања нема користи, од штете вајда нема.
Разговарајте, не дозволите да нестане комуникација, док је разговора има и договора, а прави договор је кад су обе стране по мало незадовољне.

mar_comm:
Теорије измишљају они који немају решење!
Решење се увек налази између жеља и стварних могућности.
Мисли и делај позитивно и решење ће се само појавити.
Од кукања нема користи, од штете вајда нема.
Разговарајте, не дозволите да нестане комуникација, док је разговора има и договора, а прави договор је кад су обе стране по мало незадовољне.
Ima istine u ovome sto kaze Cabar. Mentalni sklop paranoika niko ne moze promeniti, pa ni citav tim neuro psihijatara. Komunikacija sa gluvim , posesivnim i frustriranim nije moguca. Svakodnevno reprogramiranje decijih razmisljanja, bez obzira sto neko misli da je naivno, je veoma opasno. Ako svaki dan, njih cetvoro pricaju detetu protiv jednog og roditelja, dete je zbunjeno i svaki dan po nekoliko puta ispricana laz postaje istina. Ja sam mog bivseg morala snimati na diktatafon, da pokazem detetu sta on prica meni a sta detetu. Jedna prica je za mene, jedna za dete. Posle toga, moj sin je rekao:" Pa on zaista nije normalan". To je jedan od nacina da rasklinkate mediokriteta koji truje ove neduzne dusice.

Pričao već na jednom od foruma na sličnu temu.

Pitam: Pa valjda kad se rastajete, kad odlazite u dva pravca, odete levo i desno, a ne gore i dole?
Kaže ženska: Ama, kad se rastajem, ja i hoću da mu bude gore nego sa mnom.

I to ne kaže devojčurak, nego odrasla, svesna osoba.
Da ne bude greške - u oba pola bilo bi onih koji bi mogli u ovom da se prepoznaju.

Чабар:
А шта ако је комуникација немогућа?

(Односно, кад мораш да комуницираш истовремено са ЧЕТИРИ идиота одједном, а да притом не повредиш дететова осећања?) :???:

Vala da znas .Vise i ne znam s kim da se dogovaram za vidjenje deteta.A i kad uspe dogovor
to vazi tog trenutka preko telefona .A kad dodje taj dan za vidjenje onda ne moze zbog bolesti.A moze da ide u obdaniste bolestan.Ludilo

splav:
Ima istine u ovome sto kaze Cabar. Mentalni sklop paranoika niko ne moze promeniti, pa ni citav tim neuro psihijatara. Komunikacija sa gluvim , posesivnim i frustriranim nije moguca. Svakodnevno reprogramiranje decijih razmisljanja, bez obzira sto neko misli da je naivno, je veoma opasno. Ako svaki dan, njih cetvoro pricaju detetu protiv jednog og roditelja, dete je zbunjeno i svaki dan po nekoliko puta ispricana laz postaje istina. Ja sam mog bivseg morala snimati na diktatafon, da pokazem detetu sta on prica meni a sta detetu. Jedna prica je za mene, jedna za dete. Posle toga, moj sin je rekao:" Pa on zaista nije normalan". To je jedan od nacina da rasklinkate mediokriteta koji truje ove neduzne dusice.

To se i ja razmisljam .Samo sta u medjuvremenu?

Ало, бре, разведени !!!
Зашто тог свог вашег душманина са киме сте се венчали и децу изродили нисте одмах убили ????????
Лакше би вам било !
Не би било деце, нема адвоката , нама мама, нема тата, ни ко коме, ни где, ни како, а ни зашто.
Убијеш гада и нема проблема !
Па, да ли сте ви сви, који роварите по својим некадашњим љубавима до смрти, нормални ?
НИКО, ОСИМ ВАС САМИХ, НИЈЕ КРИВ !
Не кукајте, не цмиздрите, проблеме вам нико од нас на форуму не може решити. МОРАТЕ САМИ !
Не трујте позитиван форум вашим негативностима, вашим проблемима. Дајте, уложите мало труда да макар мислимо позитивно. Проблеме ће свако за себе морати да реши сам, на овај или онај начин. Лепо или ружно, лако или тешко, али то је само ваше, као што је неки пут било наше. Хајде да видимо где се стало са иницијативом око окупљања, где ја самозвана Домаћица?
Данас почиње пролеће, будимо мање депресивни !

I ja sam razveden, deca su bila najpre kod bivse supruge, u roku od dve godine obe su kod mene, a da pritom nisam koristio ni advokata ni nasilje, jednostavno sam se potrudio da stvorim bolje uslove za njihov zivot i odrastanje.
Ostalo je zavrsio socijalni radnik, i sama deca.
Zato nevidim razloga za nasilje, niti za skupe parnice, jer na prvom mestu su deca i to sta je za njih najbolje, a ona to itekako znaju da osete,( ljubav pre svega), ako znaju da ih volis veruj mi nece pomoci nikakvo "podmicivanje" sa druge strane, ostalo uglavnom zavrsi socijalni radnik, jer je on po prirdi posla tu itekako umesan i vazan.
Ali pre svega ti sam moras znati sta hoces da postignes i uradis, kao i sta stvarno mozes da uradis......

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back