blooser
Veoma poznat
- Poruka
- 14.983
VIdim da je ovde mnogo neupucenih, a ja moram da obnovim elektromagnetiku prvo da bih strucno i pravilno objasnio sve.
Ali ono sto Wiki kaze za HAARP je:
http://en.wikipedia.org/wiki/High_Frequency_Active_Auroral_Research_Program
Elektromagnetno zracenje se deli po spektru (frekvencijama ili talasnim duzinama, sto mu dodje na isto) i talasi raznih frekvencija ili opsega (dela spektra) imaju drugacije osobine - drugacije se prostiru, antene imaju drugacije osobine, drugacije interaguju sa okolinom itd. Od svega toga naravno zavisi i namena zracenja nekog odredjenog dela spektra.
Ovo je uopsteno, nemam sad vremena da kopam po literaturi. Znaci treba videti osobine spektra koji je (bar zvanicno) deklarisan kao radni za HAARP.
Snaga od X megavata mi se cini jako velikom, ali opet treba videti karakteristike datog zracenja da bi se zakljucilo o tome (preko uticaja koji vrsi na okolinu, ukljucujuci ziva bica).
Sto se tice uticaja na ljude i veze sa "teorijama zavere", lepo pise da je jedna od njegovih uloga stvaranje radio talasa vrlo i ekstremno niskih ucestanosti - bas onih na kojima radi mozak. I da, time se bukvalno moze uticati na rad mozga - dalje racunajte sami.
Mala zabuna je sto je HAARP generator talasa visoke frekvencije (reda MHz) a generise talase vrlo niske frekvencije, ali to se verovatno desava posredno uticajem na jonosferu i dobijanjem nekakvih modulacija koje su niskih frekvencija i mogu se upraviti na odredjenu geografsku oblast.
Izvinjavam se sto sam uopsten, radio tehnika mi nije specijalnost a i ne bavim se elektromagnetikom vec dugo pa sam zardjao. Ali nadam se da i ovo pomogne da se malo precizira o cemu se radi, jer vidim dosta nepreciznosti u komentarima a to stvara zabunu.
Ako neko moze da elaborira dalje detalje rada HAARP-a bilo bi lepo.
I za kraj, treba imati u vidu da su ovo zvanicni podaci - svako ko misli da ce DARPA da objavi glavne stvari je vrlo naivan!
Ali ono sto Wiki kaze za HAARP je:
http://en.wikipedia.org/wiki/High_Frequency_Active_Auroral_Research_Program
The High Frequency Active Auroral Research Program (HAARP) is an ionospheric research program jointly funded by the U.S. Air Force, the U.S. Navy, the University of Alaska, and the Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA)...
...its purpose is to analyze the ionosphere and investigate the potential for developing ionospheric enhancement technology for radio communications and surveillance...
...The HAARP project directs a 3.6 MW signal, in the 2.8–10 MHz region of the HF (high-frequency) band, into the ionosphere...
...
Some of the main scientific findings from HAARP include
1. Generating very low frequency radio waves by modulated heating of the auroral electrojet, useful because generating VLF waves ordinarily requires gigantic antennas
2. Generating weak luminous glow (measurable, but below that visible with a naked eye) from absorbing HAARP's signal
3. Generating extremely low frequency waves in the 0.1 Hz range. These are next to impossible to produce any other way, because the length of a transmit antenna is dictated by the wavelength of the signal it must emit.
4. ...
Elektromagnetno zracenje se deli po spektru (frekvencijama ili talasnim duzinama, sto mu dodje na isto) i talasi raznih frekvencija ili opsega (dela spektra) imaju drugacije osobine - drugacije se prostiru, antene imaju drugacije osobine, drugacije interaguju sa okolinom itd. Od svega toga naravno zavisi i namena zracenja nekog odredjenog dela spektra.
Ovo je uopsteno, nemam sad vremena da kopam po literaturi. Znaci treba videti osobine spektra koji je (bar zvanicno) deklarisan kao radni za HAARP.
Snaga od X megavata mi se cini jako velikom, ali opet treba videti karakteristike datog zracenja da bi se zakljucilo o tome (preko uticaja koji vrsi na okolinu, ukljucujuci ziva bica).
Sto se tice uticaja na ljude i veze sa "teorijama zavere", lepo pise da je jedna od njegovih uloga stvaranje radio talasa vrlo i ekstremno niskih ucestanosti - bas onih na kojima radi mozak. I da, time se bukvalno moze uticati na rad mozga - dalje racunajte sami.
Mala zabuna je sto je HAARP generator talasa visoke frekvencije (reda MHz) a generise talase vrlo niske frekvencije, ali to se verovatno desava posredno uticajem na jonosferu i dobijanjem nekakvih modulacija koje su niskih frekvencija i mogu se upraviti na odredjenu geografsku oblast.
Izvinjavam se sto sam uopsten, radio tehnika mi nije specijalnost a i ne bavim se elektromagnetikom vec dugo pa sam zardjao. Ali nadam se da i ovo pomogne da se malo precizira o cemu se radi, jer vidim dosta nepreciznosti u komentarima a to stvara zabunu.
Ako neko moze da elaborira dalje detalje rada HAARP-a bilo bi lepo.
I za kraj, treba imati u vidu da su ovo zvanicni podaci - svako ko misli da ce DARPA da objavi glavne stvari je vrlo naivan!