HAARP

haarp utice na klimu...

• da

• ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Koliko poznajem bibliografiju Reja Bredberija, mislim da nikad nije napisao onaj smešan pokušaj proze u Blajbijevom blogu.

Blajbi, zašto lažeš, i zašto me tako podcenjuješ?

Jedino delo, u njegovom opusu, za koje znam a da spominje sunce je "Zlatne jabuke sunca" koje nemaju veze sa onom uvredom književnosti.

I da, vidiš koliko trčiš pred rudu.... cccc....

Nisam NIKAD pisao da se Sunce gasi.

Sunce ima svoj ciklus aktivnosti svakih 11 godina.

Ali, sada se dogadja nesto sto nije uobicajeno.

Pre jedno 5 godina se dogodilo nesto sto nikada nije zabelezeno od kako covek prati pojave na Suncu: nije bilo ni jedne jedine sunceve pege!

Da nestoje zbilja cudno.Ovipozaripo Rusiji,:cistinaocare:
Antartika ostajebez leda,kokaze da Srbija nema more?Jos desetak godina i ljetovanje na suncanoj obaliSrbije.
A sad ozbiljno, nesto se ipak dogadja, a krije se od javnosti

Hm, naisao sam na zanimljivu materiju u knjizi Sedam svetskih cuda Metjua Rajlija, koja se poklapa sa ovim.U knjizi pise da Sunceva pega Tartar kada bude u ravni sa Zemljom, dovodi do naglog povecanja temperature na Zemlji i da bi se sprecilo globalno zagrevanje, treba postaviti Zlatni ugaoni kamen(Benben kamen) na vrhu Velike piramide u Gizi.U knjizi je pisalo da naglo povecanje temperatura izazvano pegom Tartar traje kratkorocno, ali da je ipak razorno.Ali i prezivljivo.Sad, da li je ovo istina ili fikcija, ko ce ga znati...

:mrgreen:
Ево Кант...
Ако се нешто КРИЈЕ, откуд онда овдје да ти са нама расправљаш?
Барем реци ЈА МИСЛИМ да се нешто крије.
Иначе и ја мислим да се пуно тога крије.
А брат Саншајн ће спалити Земљу.
Али не у скорој будућности.
Тако да ме заболе атавизам за све то.
:hahaha:

Барем реци ЈА МИСЛИМ да се нешто крије.
Иначе и ја мислим да се пуно тога крије.
А брат Саншајн ће спалити Земљу.
Али не у скорој будућности.
Тако да ме заболе атавизам за све то.
:

A ti onda barem reci "Ja mislim da sunce nece eksplodirati u skorijoj buducnosti."
Mislis a ne mozes biti toliko siguran.
Hoces reci da je sunce potpuno istrazeno i da mozemo na osnovu toga da predvidjamo kada i kako ce mu doci kraj? Ne mora ono ostati bez goriva da bi se pokrenuo onaj poznati scenario gasenja zvezde.Mozda se upravo desavaju neke rekacije koje nisu do sada primecene niti poznate kao prirodni zakoni, a koje mogu da dovedu do opet nama nepoznatih scenarija.

Sta mislis zasto salju ovu letelicu u suncevu atmosferu ako je sve poznato ?

http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Vesti/206213/NASA-planira-da-posalje-letelicu-u-Suncevu-atmosferu

Pa ljudi su radoznali.
Istražuju.
Još je Carl Sagan rekao da je kosmos toliko pun tajni da ih nikada nećemo znati sve.
A što se tiče letjelice...
Pa normalno je da se ne zna sve,i da se proučavaju solarni vjetrovi i još koješta.
Zar sad kad neko stavi novi unapriješeni aktivni naslon za glavu u auto treba da...
Da se paranoišem kako ja ne znam ZAŠTO to stavljaju tu,možda sam zamorac?
Skrenuh sa teme...
Sanšajn neće eksplodirati za našeg vremena,sljedećih par decenija.
Tačka.

Pa ljudi su radoznali.
Istražuju.
Još je Carl Sagan rekao da je kosmos toliko pun tajni da ih nikada nećemo znati sve.
A što se tiče letjelice...
Pa normalno je da se ne zna sve,i da se proučavaju solarni vjetrovi i još koješta.
Zar sad kad neko stavi novi unapriješeni aktivni naslon za glavu u auto treba da...
Da se paranoišem kako ja ne znam ZAŠTO to stavljaju tu,možda sam zamorac?
Skrenuh sa teme...
Sanšajn neće eksplodirati za našeg vremena,sljedećih par decenija.
Tačka.

Sva ova desavanja poslednjih decenija ne ukazuju na nista dobro...nazalost. A ako se nesto krupno desava to sigurno nece biti objavljeno.

Postoji opasnost od neke mega erupcije na suncu nesto kao sto je prikazano u ovom filmu.

Sva ova desavanja poslednjih decenija ne ukazuju na nista dobro...nazalost. A ako se nesto krupno desava to sigurno nece biti objavljeno.

Postoji opasnost od neke mega erupcije na suncu nesto kao sto je prikazano u ovom filmu.

Brrrrr, kakva jeziva scena :sad2::sad2::sad2: Ipak, ako bude ovako, nije ni strašno toliko, otići ćemo svi u trenu, u deliću sekunde, bez patnje, bola... Uuuuuh, zaista strašna scena!

A što se sunca tiče - pa šta mi, misleći na ljude, uopšte pa znamo o njemu? Dešava se nešto što se do sada nije dešavalo. E, a možda se samo dešava nešto što do sada nije vidjeno, a odgovoara sasvim normalnim cikličnim dogadjajima ;)
Ovakve bombastične tvrdnje su besmislenel, osim za rasprave na forumima.
Da li se nešto krije? Nećemo nikada saznati, eventualno sekund pred smrt, ako se desi nešto poput ovoga u klipu... a možda ni tada, jer jednostavno neće to biti ono o čemu ćemo razmišljati. Baš bi nam tada bilo stalo do toga da dumamo da li se nešto od nas krilo. :roll:
A, na kraju krajeva, najrealnije rečeno, mi na to ne možemo da utičemo. Šta bude - biće. Ne sada, ne sutra, ne za godinu, dve, tri... nego uvek, dok postoji planeta i mi na njoj, a i posle toga. Te su stvari, jednostavno, van naših uticaja, van mogućnosti da na išta utičemo.

Kakva je to teorija?

Da, ako se na vrhu Velike piramide u Gizi postavi Zlatni ugaoni kamen, da ce se solarna katastrofa spreciti.Samo ne znam da li sprecava ovu solarnu katastrofu, ili onu izazvanu pegom Tartar.Ili su katastrofa od pege Tartar i ova jedno te isto?
Medjutim, to je samo nagadjanje, preuzeto iz knjige Sedam svetskih cuda, Metjua Rajlija.

Da, ako se na vrhu Velike piramide u Gizi postavi Zlatni ugaoni kamen, da ce se solarna katastrofa spreciti.Samo ne znam da li sprecava ovu solarnu katastrofu, ili onu izazvanu pegom Tartar.Ili su katastrofa od pege Tartar i ova jedno te isto?
Medjutim, to je samo nagadjanje, preuzeto iz knjige Sedam svetskih cuda, Metjua Rajlija.

Ne znam,ne želim da se sprdam ni sa jednom teorijom,možda bi trebalo pokušati.Koliko ja znam,postoji još jedan način da se izbegnu posledice te oluje-jednostavnim gašenjem svih uređaja.Samo je problem što ne znamo kada će ta oluja doći.

Izvinte što se mešam i glumim advokata.
Dovoljno će biti da pročitate uvodni post i sve nedoumice će nestati

Sunce ulazi u svoju poslednju fazu pred gasenje, ali ono nece umreti samo vec ce povici sa sobom i sve planete svoga sistema.

Gasenje je vec pocelo naglim povecanjem temperature nase Zvezde i naglim podizanjem temperature na Zemlji i u celom suncevom sistemu.

Danasnji globalni rast temperature na zemlji samo je vrlo malim delom uzrokovan covekovim delovanjem: preko 90% je uzrokovan pojacavanjem aktivnosti Sunca.

Temperature ce samo za par godina poprimiti takav rast da ce atmosfere nestati, a voda se ispariti.

Cim se led na severnom polu potpuno otkravi, na Zemlji ce godisnja temperatura istovremeno skociti za 5-10 stepeni sto ce biti fatalno za najveci broj zivih bica na njoj.

Naucnici to vec znaju, ali ne smu da objave u javnosti da ne bi doslo do panike.

Izvinte što se mešam i glumim advokata.
Dovoljno će biti da pročitate uvodni post i sve nedoumice će nestati
Nikada, ni na jednoj zvezdi glavnog niza nije primeceno ovakvo ponasanje. Zasto bi nase sunce bilo drugacije? I ko je izvor ovoga? Koji su argumenti za tu tvrdnju?

Научници то знају али не смеју да објаве да не паничимо...
Мајко мила...
По милионити пут неки беспосличар лупи глупост на коју се залијепе хиљаде.
Па стотине хиљада.
Па милиЈони.
Значииии.Ав!
Значи-ав!!!

Sunčeva oluja preti da paralizuje Zemlju u naredne tri godine

Velika eksplozija sunčeve energije, takozvana Sunčeva oluja, mogla bi da parališe zemlju u periodu od tri naredne godine, upozorio je tim britanskih naučnika.
Takva "oluja" izazvala bi oštećenje električnih mreža, kolaps komunikacionih sistema i rušenje aviona, a internet bi verovatno prestao da funkcioniše.
Prvi put je takva pojava na Zemlji zabeležena 1859. kada je sunčeva oluja uništila telegrafsku mrežu u Evropi i SAD, ali tada još nije postojala razvijena električna mreža niti je svet bio toliko zavisan od struje kao danas.
16907_sunce-oluja-ap-_f.jpg

"Nova katastrofa mogla bi pomalo da liči na scene iz filma "2012", upozorio je sekretar u britanskom ministarstvu odbrane Lajm Foks, dodavši da bi sunčeva oluja kao što je ona iz 1859. u modernom vremenu izazvala potpuni haos.
Cela vest:
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/208322/Sunceva-oluja-preti-da-paralizuje-Zemlju-u-naredne-tri-godine

Da li polako privikavaju narod ovakvim vestima. Obratite paznju da je ovo izjavio sekretar britanskog ministarstva odbrane. :neutral:

Problem sa ovakvim olujama je sto ne znamo kada ce se javiti a do zemlje stizu za 8 minuta...tako da je svet poptuno besmomocan.
Inteseantno da ce takva oluja ako imamo srece da ne bude onih razmera kao u onom filmu gde bi unistila bas sve na zemlji , cak i kao ona iz devetnaestog veka defintivno unistiti internet.
To ce za mnoge biti katastrofa nad katastofama. :lol:

Back