Guzva u Beogradu i predlog

Slazete li se sa predlogom?

• Da

• Ne

• Imam bolji predlog

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Poruka
13.056
Eve ovako. Mi smo se u Beogradu navikli, pogotovo u starom delu, da je guzva. Previse automobila u pokretu, previse parkiranih automobila a ulice uske a saobracaj lose organizovan. Nekad kroz istu raskrsnicu treba da prodjes dvaput, ili se svi slivaju u jedan pravac ili putanju koji postanu zaguseni. Da ne pricamo o zagadjenju pogotovo zimi.

E sad, kad na sve to dodje neko da protestvuje ispred vlade srbije (tu mi se cini najcesce) to onda blokira nekoliko delova grada. Zaglave se trole i tramvaji, alternativni pravci ili ne postoje ili oni postanu zaguseni.

Mi koji ovde zivimo, mozda imamo simpatiju prema svim tim ljudima kojima je vlada dodijala do glave, pa moraju da protestvuju, ali (barem iz mog ugla gledanja) nas uznemiravaju i insistiraju da obratimo paznju na njih (sto mi radimo i svesni smo), ali uistom s obzirom da nam komplikuju svakodnevni zivot, onda mozemi i da budemo ljuti na njih zato sto su blokirali grad i ne mozemo da stignemo kuci na vreme da 'nahranimo' decu (na primer). Znaci vise smeta nego sto moze da se podrzi. Los nacin marketinga.

Na stranu da ostavim da umesto protesta moze neki drugi civilizovaniji nacin.

Dolazim do predloga:

da se zgrada vlade i drugih potencijalnih mesta za proteste, premesti negde van starog dela grada gde ima neka poljana ili parking tako da ima mesta gde da se protestuje da ne smetaju nama koji ovde zivimo.

Ima li ko da se slaze ili naravno kritikujte...

Ne interesuju me nesto protesti ali to tako ide. Ukoliko se ne desava u Beogradu i to u centru onda i ne postoji.
Cim bi stavio protest na neku poljanu ili manji grad nikoga ne bi bilo briga.
pa znam, medjutajm, protestanata i razloga za proteste ima za svaki dan. I tako i iz dana u dan. Dokle?
Posto postoji mogu samo da psujem kad zaglave grad, sigurno necu da ih podrzim - da li to dolazi do neke pameti?

u pitanju je lokacija zgrade vlade - nek se oni lepo pomere, i onda ne moze ispred.

Moze al vi iz kruga dvojke da se pridruzite protestima jer i vasa deca treba da piju kravlje mleko
ne mogu bas svaki dan da izostajem sa posla da bi podrzao peru, miku i ziku kad njima dune. Nek se napravi digitalni referendum pa cemo da podrzavamo svaki dan. Peticija, bilo koji nacin da izrazimo podrsku, nego da gubimo vreme ispred gluve zgrade koja bas za inat mora bas tu da stoji da moze sve da se uspesno zaglavi.

I nema veze sa krugom dvojke - svi na neki nacin prolaze kroz centar grada, ovako ili onako, ili zbog guzve u centru ne mogu da prodju neku drugu putanju koja nema veze. A nije ni samo to, ima jos niz pojava da nesto prestane da radi - na primer - hitno ti treba taksi - a njih ni od korova jer ne mogu da prodju kroz grad - zbog protesta. Problem je sto svaki takav dogadjaj izaziva lancane reakcije.

A ja cak nisam ni u krugu dvojke, pa mi smeta.

Za Beograd odličan.
Pogotovo na relaciji kuća - posao.

Renault_Twizy_ZE_Rome_04_2016_6415.JPG

Treba svi da se sloze i podrze sve proteste al nece prodane duse,njih zabole za sela oni se hrane po naprednim restoranima
Nije ovde tema podrzi ili ne podrzi protest, tema je bilo koja blokada grada. Ovaj grad ionako jedva funkcionise i bez blokade, a kad se blokira, svi imaju problem. Za koju god ideju ili potrebu ili dogadjaj koji nekom padne na pamet da radi odma ispred vlade ili odma blokada. Ja ne vidim sta je tu toliko tesko da se ukaci - blokada smeta. Podrska je tek drugi nivo i to je politika. A blokada je praktican svakodnevni zivot.

Najcesca blokada je ispred zgrade vlade koja je u centru na dve najprometnije ulice - zile kucavice grada. Kad se tu poremeti saobracaj sve se poremeti.

Premestimo zgradu - najjeftinije resenje. Metro nece da bude jos 100 godina jer to se ne zida preko noci i preko kolena onako kako mi radimo ama bas sve. Cak i proteste isto tako radimo, preko kolena i preko noci. Znamo da nam ne valja vlada, jer se ispred nje protestvuje. Ali ni to nije nacin, drndati silne ljude svaki neki dan zato sto nismo zadovoljni vladom, ako nismo zadovoljni vladom - menjajmo je.

Nije ovde tema podrzi ili ne podrzi protest, tema je bilo koja blokada grada. Ovaj grad ionako jedva funkcionise i bez blokade, a kad se blokira, svi imaju problem. Za koju god ideju ili potrebu ili dogadjaj koji nekom padne na pamet da radi odma ispred vlade ili odma blokada. Ja ne vidim sta je tu toliko tesko da se ukaci - blokada smeta. Podrska je tek drugi nivo i to je politika. A blokada je praktican svakodnevni zivot.

Najcesca blokada je ispred zgrade vlade koja je u centru na dve najprometnije ulice - zile kucavice grada. Kad se tu poremeti saobracaj sve se poremeti.

Premestimo zgradu - najjeftinije resenje. Metro nece da bude jos 100 godina jer to se ne zida preko noci i preko kolena onako kako mi radimo ama bas sve. Cak i proteste isto tako radimo, preko kolena i preko noci. Znamo da nam ne valja vlada, jer se ispred nje protestvuje. Ali ni to nije nacin, drndati silne ljude svaki neki dan zato sto nismo zadovoljni vladom, ako nismo zadovoljni vladom - menjajmo je.
Ako je tebi blokada najveci problem bravo ja je ne primecujem

Protesti nisu svaki dan, ali recimo radovi na trgu su blokirali saobratjaj u centru na godinu dana. Potom tramvaji non stop blokiraju
saobratjaj jer su vishe u kvaru, nego shto rade. Trole takodje. Dakle uvesti elektrichne buseve umesto dotrajalih trola i tramvaja.
Najgori protesti su bili taksista, ovo ostalo je boranija...

meni je blokada problem svaki neki dan. I nije samo meni, ali evo ja da dignem glas za to.

ja sam svestan cinjenice da sve dok ne budemo imali funkcionalnu drzavu u kojoj postoje mehanizmi drustvenog dogovora jedini nacin preostaje da se protestvuje. Samo mislim da je sve to zajedno lose resenje, bas iz razloga koji pominjem.

Ni ja necu puno da se bunim, samo ako mogu da dignem nekakvu svest o tome kako se jednostrano gleda na probleme. U principu, mogu lepo i ja da se povucem na selo pa da mi beogradska guzva ne smeta.

Ali mislim da je posteno sa moje strane da dignem zastavicu, eto recimo da ja protestvujem protiv odrzavanja protesta u centru grada. Moze to i drugacije, samo da naucimo kako.

Eto vidis. Ako ti nemas simpatiju za moj problem, kako onda ocekujes da ja imam simpatiju za tvoj problem? Znaci ako se ne poslusamo medjusobno - ti mozes da zazmuris na moj problem, a ja mogu 'eyes wide shut' na tvoj. I onda jednostavno glasovi koje je protest mogao da dobije izostaju iz drugih razloga. I gde cemo tako da stignemo?

Tamo gde smo i poceli - niti imamo solidarnost medju sobom, niti je iciji problem resen, jer se ignorise i onda sta?

Dobijes ono sto dobijes - bahati se popnu na vrh i igraju po nasim podelama.

Ocemo li da resimo probleme ili da tvrdoglavo zmurimo u nedogled?

Eto vidis. Ako ti nemas simpatiju za moj problem, kako onda ocekujes da ja imam simpatiju za tvoj problem? Znaci ako se ne poslusamo medjusobno - ti mozes da zazmuris na moj problem, a ja mogu 'eyes wide shut' na tvoj. I gde cemo da stignemo?

Tamo gde smo i poceli - niti imamo solidarnost medju sobom, niti je iciji problem resen, jer se ignorise i onda sta?

Dobijes ono sto dobijes - bahati se popnu na vrh i igraju po nasim podelama.

Ocemo li da resimo probleme ili da tvrdoglavo zmurimo u nedogled?
Da nije samozivosti umisljenosti i lopovluka protesta ne bi bilo.znaci sredi to i nece ti trebati razumevanje za proteste

Back