Gume za sve sezone (all season) - za i protiv

Treba li imati komplet guma za svaku sezonu ili ne

• Samo klasične zimske ili letnje

glasova: 5 41,7%
  • All season

glasova: 7 58,3%

• Ukupno glasova
    12
Ne znam kako vam uspeva da predjete 40-50k km sa setom guma? Ok, neke mogu, poput Michelina, ali vecina ne moze. Meni su zimske gume nakon 15-20 hkm na 4mm. Letnje traju malo duze. 2 seta guma su prava stvar, sve ostalo je kompromis. Ok, jesu zine u poslednje vreme slabe, ali ja cesto idem na duza putovanja, a vozim i po planini, to mi je redovna ruta, tako da su mi zimske potreba.
Ne može kada je remontovan trap kod gige u šupu jbg stalno negde nešto ima lufta.

Screenshot_2022-06-07-17-30-30-441_com.kupujemprodajem.android.jpg

Poslednja izmena:
Meni su zimske gume i dva seta cisto bacanje para .
Pod uslovom da ne vozis tamo gde je normalno da ima bar pola m snega.

Jeste ali ja tada kupio prvo zimske gume a posle naleteo na nov fabrički letnji set alu 16" za 150 evra ako se dobro sećam. I tako sebi natovario bedu da dva puta godišnje menjam.
Toliko o odrzavanju auta u ovlascenom servisu.

Ne može kada je remontovan trap kod gige u šupu jbg stalno negde nešto ima lufta.
Tvoja prica bi imala smisla kad bi trap bio remontovan kod gige u supi i kad gume ne bi bile ravnomerno potrosene.

Na Meganu sam napred promenio kugle i spone, sve TRW, sa kojim je izasao iz fabrike. Na Touranu pre mesec dana kad sam radio v. servis zadnje silente prednje viljuske, uzet Lemförder, valjda je isto fabricki. Nakon toga radjena reglaza trapova i centriran je onako kako je izasao iz fabrike.

TAURUS - ORIUM - RIKEN i drugi sinonimi za naše TIGAR gume

TAURUS - ORIUM - RIKEN i drugi sinonimi za naše TIGAR gume

Objavljeno 10.03.2020. 13:14
U prethodnih nekoliko godina na domaćem tržištu pneumatika različitih programa i namena pojavila su se imena za koja se ranije nije (toliko) znalo. Ipak, u pitanju su brendovi koji postoje po 60+ godina, ali su tek u poslednjih nekoliko širili poslovanje i na najtraženije programe pneumatika širom sveta.

TAURUS brend iz Mađarske zvanično je nastao u godini pre velikog rata, odnosno 1913. a od 70ih godina prošlog veka prisutan je na tržištu pneumatika za industrijske mašine kao i pneumatika namenjenih teretnom programu (kamioni, autobusi…) dok je pneumatike za putnički program počeo da proizvodi tek nakon 2010. godine. Bitan trenutak u istoriji ovog brenda je preuzimanje od strane Michelin grupacije čime je postignut značajan udeo u prodaji pneumatika u raznim segmentima.

RIKEN (Riken Rubber Company) brend izvorno nam dolazi iz Japana gde je osnovan 1958. godine kao kompanija koja se bavila istraživanjima u oblasti fizike i hemije. Po preuzimanju od strane Michelina, ovaj brend je od kasnih 70ih pa do danas beležio konstantan rast, što je krunisano i epitetom najprodavanijih guma u Evropi u poslednjih nekoliko godina.

ORIUM brend osnovan 1935. godine odmah je bio specijalizovan u oblasti proizvoda od gume, a već 1959. godine počeo je da se bavi proizvodnjom pneumatika. Orium se još 1974. godine “pridružio” fabrici BF-Goodrich (koju je kasnije preuzeo Michelin) te se pod ovim nazivom pneumatici namenjeni putničkom programu na tržištu mogu pronaći od 2013. godine.

Šta je za sve ove brendove zajedničko?
Po preuzimanju od strane Michelina, Taurus, Orium i Rriken gume se, između ostalih Michelinovih fabrika, proizvode i u fabrici u Pirotu, odakle su nama već duži niz godina poznati kroz Tigar paletu proizvoda.

Back