Gume za sve sezone (all season) - za i protiv

Treba li imati komplet guma za svaku sezonu ili ne

• Samo klasične zimske ili letnje

glasova: 5 41,7%
  • All season

glasova: 7 58,3%

• Ukupno glasova
    12
Pogledaj malo cenu Nankang pneumatika ….vi ste svi navikli na mislenke ,pireli ,good year …ja pricam o svom iskustvu ,guma je vrh ,najbolje mi se pokazala po vlaznom 4 kanala za kisu i samo lepe za asfalt i nikakvih problema nisam imao i sara dugo traje .
Najbolji odnos cene i kvaliteta ,tu niko ne moze da im prismrdi!
Ima boljih i jetinijuh Nankang je plastika loša na kisi loša sto se tice dugitrajnosti .. Mada se toliko ne oseti kad su baloni ali sa kiskim profilom lose .. Land Sail su i jeftinije i bolje gume ..

Stvarno su džabaka jesi ih vozio po kiši? To kinez neki jel?
https://www.autogume.rs/product/R-3...k&utm_campaign=Eponuda.com&utm_term=es_0_1_pp
4 gume 18.000 din 195/60/16 univerzalke. Bogme ja kada potrošim ove moje za 10 godina prelazim na univerzalke.
_.jpg

Stvarno su džabaka jesi ih vozio po kiši? To kinez neki jel?
https://www.autogume.rs/product/R-3...k&utm_campaign=Eponuda.com&utm_term=es_0_1_pp
4 gume 18.000 din 195/60/16 univerzalke. Bogme ja kada potrošim ove moje za 10 godina prelazim na univerzalke.
_.jpg
Te za celu godinu nisam ali sam vozio letne 265/35-19..nazad i 245/40-19 napred cena je nekih 400€ za 4kom sto je smesno za tu velicinu .. Inace kolega koji prodaje gume mi je rekao.. Samo LandSail od Kineza ostalo ne gledaj .. .. Pozitivno se svako iznenadi ,mislim ne ocekuj Michelin ali solidna guma koja se dobro ponasa i na suhom i na mokrom i ne galami sto je meni jako bitno :)

Naravno nije za jurcanja ali moze da se nosi na nekim kombijima dzipovima.. Meni su dosle 4 nove Michelin na kombiju trenutni su na oko 60k i ima mozda jos 20k u njima .. E sad jedna guma kosta oko 140€ a dobre letnje i dobre zimske se mogu uzeti za te pare I sigurno će trajati više od ovih .. Da li bi ih kupio sigirno ne za te pare

Poslednja izmena:
Naravno nije za jurcanja ali moze da se nosi na nekim kombijima dzipovima.. Meni su dosle 4 nove Michelin na kombiju trenutni su na oko 60k i ima mozda jos 20k u njima .. E sad jedna guma kosta oko 140€ a dobre letnje i dobre zimske se mogu uzeti za te pare I sigurno će trajati više od ovih .. Da li bi ih kupio sigirno ne za te pare
Gume ne mogu da traju duze od 6 sezona pa i neka budu 7 ,ma koliko kostale.

Mogu da traju koliko hoćeš ako se pravilno skladište i održavaju, naravno i trap uvek da bude perfektan. Ja redovno kontrolišem pritisak u gumama, vizuelno pratim liniju trenja, skladištim propisno, prskam im onu zaštitu. Evo letnji set gura izgleda kao prvog dana. Ps: auto je leti u garaži.

Ili je možda korejski kvalitet presudan? :think:

Gume ne mogu da traju duze od 6 sezona pa i neka budu 7 ,ma koliko kostale.
Zavisi koliko km voziš gde i kako te Ž marke ovicno idu do 5-6 g pa krenu da se deformisu i ne prelaze puno km dok Michaelina ili Coniti mozes da vozis i 10g ... Vremenom guma se stisne i postane tvrda.. Zato dosta njih koji voze touring motore vise voli par godina starije gume jet se dosta manje trose od svezih ali zaboravlaju da i dosta losije lepe :)

U SAD uobičajene, a u Evropi još uvek skepsa, da li treba imati dva kompleta guma ili ne? S jedne strane za jako teške uslove potrebne su prave zimske gume, ali te veoma teške uslove prosečan vozač viđa retko ili nikad. naročito kod nas, osim ako živite na Zlatiboru ili tako negde.
Dugo vremena su allseason gume zapravo bila uglavnom malo ublažene klasične zimske koje su po vrućinama cvrčale i brzo se trošile, ali u poslednje vreme je i to napredovalo, naročito kod najskupljih. I sad dilema - 2 puta godišnje menjati gume i imati dosta zauzetog prostora za drugi komplet ili ne?
Osim dve provincije, u Kanadi se koriste univerzalke ukljucujuci Jukon i NWT, gde u jednom danu padne vise snega nego tokom cele godine u Srbiji. Zimske gume su cisto sranje osim za automobile sa zadnjom vucom.

U srbiji više i ne pada sneg sem par dana nešto slabo i istopi se tako da ugl treba gledati samo indeks prijanjanja po mokrom. Univerzalke 5-6 godina i aj ćaos. Ugl su i trapovi i putevi loši pojedu se pre vremena. Menjaš prednje, kombinuješ... Letnje gume su prošlost. Uostalom kad su već smislili sintetičko ulje nek smisle i gumu koja sa minusom postaje mekša stvar rešena. Nek ugrade u krajnjem slučaju grejače u gume ionako je danas sve na wifi. Zimi da greju a leti da hlade.

U srbiji više i ne pada sneg sem par dana nešto slabo i istopi se tako da ugl treba gledati samo indeks prijanjanja po mokrom. Univerzalke 5-6 godina i aj ćaos. Ugl su i trapovi i putevi loši pojedu se pre vremena. Menjaš prednje, kombinuješ... Letnje gume su prošlost. Uostalom kad su već smislili sintetičko ulje nek smisle i gumu koja sa minusom postaje mekša stvar rešena. Nek ugrade u krajnjem slučaju grejače u gume ionako je danas sve na wifi. Zimi da greju a leti da hlade.
To onaj rad kao u Formuli 1 gde gume zagrevaju pre trke.
Ma kakve letnje gume necu da bacam pare na to.

Back