Gume za sve sezone (all season) - za i protiv

Treba li imati komplet guma za svaku sezonu ili ne

• Samo klasične zimske ili letnje

glasova: 5 41,7%
  • All season

glasova: 7 58,3%

• Ukupno glasova
    12
Zimski i letnji set se jedino taksistima i firmama isplate, dok pređeš 100+ tkm uglavnom većina guma odavno istruli. Ja ih držim u garaži na tamnom ali boktepita.
Ako all season dostignu tu neku trajnost od 100k km onda slobodno mogu da gase proizvodnju sezonskih ,jeste da ce biti na gubitku i oni i vulkanizeri ali ko ih sisa .
Da drzave donesu zakone da samo jedan univerzalni st guma postoji to bi onda druga prica bila ,,,ako se toliko navodno zalazu za zivotnu sredinu ,naravno mi znamo da su to bajke .

Ma ne može toliko da dobaci svi ti automobili iz uvoza imaju remontovan trap kod gige u šupi sa garancijom do prve krivine tako da malo malo ode nešto i povuče gume. Ne gleda naš narod ni pritisak ni ivice guma. Evo ti igi na prethodnoj strani kako komentariše moje gume a pored se jasno vidi na fotografiji marker za potrošenost gume. Čovek nema pojma sa životom ali pametuje.

IMG_20220612_095644.jpg

Poslednja izmena:
Ako all season dostignu tu neku trajnost od 100k km onda slobodno mogu da gase proizvodnju sezonskih ,jeste da ce biti na gubitku i oni i vulkanizeri ali ko ih sisa .
Da drzave donesu zakone da samo jedan univerzalni st guma postoji to bi onda druga prica bila ,,,ako se toliko navodno zalazu za zivotnu sredinu ,naravno mi znamo da su to bajke .
U SAD uglavnom koriste all season. Inače morate se pomiriti s tim da će trajati kraće od letnjih, naročito ako se mnogo voze po vrućinama.

Vidim postoji i Kleber Quadraxer 3 koji je u sustini ista guma kao Michelin, osim sto je potrosnja goriva malo visa.
@igi192 a dok su bile nove, jel se cuju vise kao letnje ili zimske? jesi se zadrzao na all season gumi posle toga?
To je teretni auto Opel Vivaro jesam kupio sam Pirelli za celu godinu i što se tiče galame mnogo su dobre za sad ali ne prave ni jedne problem kad su nove,tako da to ne mogu znati sad na 10k km .. Na drugom autu imam 2 seta guma leto zima i neću uzimati tu vrstu guma ..Čuju se manje od zimskih a više od letnjih..Kleber je pod vlasnistvom Michelina ..

Poslednja izmena:
Ко живи у граду у стану наравно да се неће замајавати са летњим/зимским сетом јер где их складиштити. А ми на селу можемо како хоћемо. Ево данас сам у дворишту за 10-ак мин заменио летње за зимске. Није то неко време у животу да би се секирао.

Back