Gume za sve sezone (all season) - za i protiv

Treba li imati komplet guma za svaku sezonu ili ne

  • Samo klasične zimske ili letnje

    glasova: 5 41,7%
  • All season

    glasova: 7 58,3%

  • Ukupno glasova
    12

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
208.699
U SAD uobičajene, a u Evropi još uvek skepsa, da li treba imati dva kompleta guma ili ne? S jedne strane za jako teške uslove potrebne su prave zimske gume, ali te veoma teške uslove prosečan vozač viđa retko ili nikad. naročito kod nas, osim ako živite na Zlatiboru ili tako negde.
Dugo vremena su allseason gume zapravo bila uglavnom malo ublažene klasične zimske koje su po vrućinama cvrčale i brzo se trošile, ali u poslednje vreme je i to napredovalo, naročito kod najskupljih. I sad dilema - 2 puta godišnje menjati gume i imati dosta zauzetog prostora za drugi komplet ili ne?
 
Tko radi puno km njemu je bolje imati dva seta, ljetni i zimski. Tko ne radi, bolje da ako ima zimske da se što manje vozi ljeti.
A tko nema prostor, uvijek ima opciju hotela za gume.
Screenshot_2021-11-02-15-52-45-825.jpg
 
Glasala sam za dva seta, ali nemam ništa protiv all season guma. Vozila sam auto na kome su all season i nisu loše za one koji ne voze puno.
Od većine iskusnih vozača sam čula mišljenje da su dva seta bolja varijanta. Sad imam dva seta i oba su prilično dobar brend i zaista se tako pokazalo, pogotovo zimske, nekako se sigurnije osećam. Čitala sam dosta o pneumaticima i koliko vidim all season gume po karakteristikama više naginju ka zimskim gumama tako da bi se te gume tokom leta brzo pohabale. S obzirom na to kako se klima menja i kako su leta sve toplija za sad mi se čini da ipak treba praktikovati dva seta guma, čini mi se da je isplativije pogotovo za one koji prelaze puno kilometara.
Ili za naše uslove nije loša varijanta koju je Sasa gore izneo - pozadi all season, a napred zimske/letnje, ovu varijantu planiram nakon ova dva seta.
 
Odlično rešen problem i kod nas! gume za punto 4000 din komad! Ja ovakve šare zovem gradska zimska, sačekaš par dana da počiste sneg pa ideš :)

riken_all-season_826441.jpg
ovu nemojte

imao sam na proslom autu, samo riken, u stvari sve tigar

nije bas nesto za vlazno, kad je toplo nekako joj se poveca pritisak pa izgleda previse tvrda , morao sam da stajem da ispustam vazduh za 0,3

po snegu se ne secam kakva je korektna je jedino po suvom
 
Nankang tajvanski proizvodjac je vrh ,samo jaku cenu imaju ,na renoa sam imao nikakvih problema …po kisi su bile fenomenalne gume,samo lepe za asfalt ,4 kanala su imale ,mnogo bolje od tigrovih i ostalih
Nzn kakve su ostale koje si vozio kad je Nankang vrh :) .. LandSail Kineske one od tih zutih prozvidaca .. Guma čija je cena najvise porasta u zadnjih par godina ali jos uvek su jeftine i ok .. Ne moze da bude nesto vrh u tom cenovnom rangu
 
Nzn kakve su ostale koje si vozio kad je Nankang vrh :) .. LandSail Kineske one od tih zutih prozvidaca .. Guma čija je cena najvise porasta u zadnjih par godina ali jos uvek su jeftine i ok .. Ne moze da bude nesto vrh u tom cenovnom rangu
Pogledaj malo cenu Nankang pneumatika ….vi ste svi navikli na mislenke ,pireli ,good year …ja pricam o svom iskustvu ,guma je vrh ,najbolje mi se pokazala po vlaznom 4 kanala za kisu i samo lepe za asfalt i nikakvih problema nisam imao i sara dugo traje .
Najbolji odnos cene i kvaliteta ,tu niko ne moze da im prismrdi!
 

Back
Top