Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Zašto da ne? Uostalom nisi probao pa nemaš pojma, za mojom kuhinjom lude žene i muškarci. Inače privatno poznajem nekoliko profi kuvara koji rade po svetu. Prvo probaj pa onda filozofiraj.
Ispržiti u teflonskom tiganju ili tiganju od livenog gvožđa blago posoljene juneće ili svinjske kocke uvaljane u brašno.
Što više mesa koristitie to će ukus biti jači.
U šerpi od nerđajućeg čelika propržiti luk/ luka dodati toliko da ga bude pola od količine mesa
Dodati luku proprženo meso, slatku papriku i malo masti pa sve mešati na vrllo laganoj vatri da paprika ne zagori i ne postane gorka.
Naliti u šerpu toplu vodu ili temeljac tako da nivo tečnosti bude tik iznad mesa. Ako se dodaje temeljac onda kuvati poklopljeno, a ako se kuva u vodi onda malo bolje začiniti.
U šerpu ubaciti i malo ljute tucane paprike ili čili u prahu koji daje ravnomerniji ukus.
Sada gulaš treba da se kuva na laganoj vatri, da lagano krčka uz povremeno dolivanje tečnosti kada vidite da zafali.
Po potrebi pola sata pred kraj dodati zapršku od paprike, masti i brašna. (jedna kašika brašna na litar gulaša).
Dvadesetak minuta pred kraj možete po želji dodati sitno seckani, oljušteni paradajz.
Po želji pet minuta pred kraj kuvanja možete dodati gulaš gevirc, to je smesa koja se dobija tako što izblendate ili baš sitno isečete tri čena belog luka, šaku svežeg peršuna i par komadića slanine
Ja volim da dodam pet minuta pred kraj i kašiku polimark blagog kečapa jer se baš lepo slaže sa belim lukom i peršunom
Ukoliko pravite klasičan gulaš ili imate utisak da vam je gulaš slatkast, dodajte na vrh čajne kašičice kakao praha, ali baš trunčicu ili će vam jelo imati ukus čokolina.
Na kraju dodajte biber po ukusu i vidite da li je dovoljno slano
Moj savet je da uz gulaš poslužite njoke blago propržene sa belim lukom, puterom i ruzmarinom
Kao salata odlično ide krastavac salata i služi se uz hleb bez obzira što su njoke prilog.