Gulag 21. veka: Putin šalje na hiljade ukrajinskih izbeglica u Sibir, pa čak i na Arktik!

Genocid, ni prvi ni zadnji u režiji Kremlja ☹️☹️☹️
a, jel su svi hrvati tako glupi? ajde nam objasni ko je izbrojao u glavu ove ljude, i gde su zavedeni, kako znamo da su bas tacno ovi brojevi, odakle nam:
11.398 ljudi u Sibir, 7.218 na Daleki istok a 7.023 u Severni Kavkaz,
preneo je “Dejli mejl” pozivajući se na dokumenta u koja je uvid imao Inews.co.uk.

znaci, napravim ja sajt inews,co,smrdljiva-uk i napisem sta mi je volja, ali to je providno, svako sa tri daske u glavi kapira da englezi lazu kao psi

kako moze web-sajt da bude izvor informacija? odakle im tacan broj ljudi? bili su u sibiru i brojali ih? moras da budes mnogo glup pa da se nastavljas sa ovim idiotizmima - ej, doneli dekret za tacan broj izgnanih, - pa, samo idiot moze da pije tu englesku mokracu, kakav je srpski svapski bljuc!

ej, stari, pa znao sam ja i umne hrvate, ne brukaj vas vise!

Poslednja izmena:
a, jel su svi hrvati tako glupi? ajde nam objasni ko je izbrojao u glavu ove ljude, i gde su zavedeni, kako znamo da su bas tacno ovi brojevi, odakle nam:

preneo je “Dejli mejl” pozivajući se na dokumenta u koja je uvid imao Inews.co.uk.

znaci, napravim ja sajt inews,co,smrdljiva-uk i napisem sta mi je volja, ali to je providno, svako sa tri daske u glavi kapira da englezi lazu kao psi

kako moze web-sajt da bude izvor informacija? odakle im tacan broj ljudi? bili su u sibiru i brojali ih? moras da budes mnog glup pa da se nastavljas sa ovim idiotizmima - ej, doneli dekret za tacan broj izhgnanih, - pa, samo idiot moze da pije tu mokracu!
A tvoji trampistički sajtovi koje kačiš su kao pouzdaniji samo zato što su za Trampa.

A tvoji trampistički sajtovi koje kačiš su kao pouzdaniji samo zato što su za Trampa.
prvo i pre svega ja sam trampista proforme samo, a sustinski nisam, nego jel ti ne razumes srpski sta ovde pise:

jel to informacija? ne radi se ovde o pouzdanosti bilo kog sajta, to je tebe slagao fejk njuz lansirajuci factcheckers kao ''pouzdani sajt'', imamo ih razne...

vec mi razgovaramo sta je INFORMACIJA, kako definises informaciju, a ne ''pouzdani web site'':

dakle, sajt nije i ne moze nikada biti INFORMACIJA, pouzdana ili nepouzdana, ovde mi nismo na religiji i ne pitamo se da li mozemo da se pouzdamo u miku ili peru koji drzi nekakav sajt, vec ako je Inews.co.uk imao uvid u nekakva dokumenta, onda se ona i imenuju, i pokazu se, ako je u pitanju ruski dekret, kako kazu na sajtu, onda je on negde i objavljan, i postavi se na tom sajtu, a ne pitamo se da li je sajt pouzdan ili nije - ako postoji link na taj donet dekret samo kliknemo na njega i vidimo

Navodi se da dekret uključuje odredbe o slanju 11.398 ljudi u Sibir, 7.218 na Daleki istok a 7.023 u Severni Kavkaz
jel to ruski ili engleski babakuranin DEKRET, gde je?
KAKO JE MOGUCE DA je SAMO uvid U NJEGA imao Inews.co.uk???

jel ti znas sta je to dekret uopste?
jel znas sta je informacija uopste?
jel sam ja na skrivenoj kameri?
p.s. a sa welovetrump vas lozim, moram malo, ako preteram, upozori me da smanjim

Poslednja izmena:
Tvoje razmišljanje je zaista tužno. Nikad ne bih ubio zarobljenika mada sam u jednom trenutku imao prilike pošto je moja jedinica neko vreme imala i njih.
Niko ne treba da bude ubijen, povređen, raseljen, bilo šta. Rat treba da stane.
Tvoje razmišljanje je očajno.
Dok *****************i šalju slike ubijenih vojnika dotle Rusi spašavaju Ukrajince sa kojima nemaju problema

A čitam šta pišu Rusi po onim gejmerskim kanalima, jbg. Dlugomire - REŠENI SU I ŽIVO IM SE EBE ZA OSTATAK RASPALOG EVROATLANTSKOG SVETA jer im je provokacija preko glave.

Inače interesantan ti uvod: "navodno se šalju"... A posle tog "navodno" kreću zaključci...

Ето,
Да Мистер Доналда нису покрали(као што јесу),на претходни Изборима,
не би ни било ове Војне Интервенције над којом се се шатро цивилизовани свет--згражава?

Ето,
Да Мистер Доналда нису покрали(као што јесу),на претходни Изборима,
не би ни било ове Војне Интервенције над којом се се шатро цивилизовани свет--згражава?
Vraća se Donald 2024 pa možda rat stane u Ukrajini ali onda sledi nešto sa Iranom.

Vraća se Donald 2024 pa možda rat stane u Ukrajini ali onda sledi nešto sa Iranom.

Што се мене тиче ,нека остане Бајден или нека га наследи она Клеменс,оно црнче
како би демократски Свет најзад завршио са вАМА.
А НЕ ДА вам Мистер Доналд вади флеке...
Неће вам то поћи за руком!
Амери морају да плате за своја Недела.

fact checkersi krenuli i da prorokuju?

a da ste napunili gace ako se vrati tramp, jeste, znate vec da je putinov covek, ima da vas odelju u duetu!:mrgreen:

mene licno da ovlasti da vam dodjem tu i zavedem red, branje usiju vam ne gine.

Нико не спори Гулаг да је то постојало.
Али шта радити са силним ратним заробљеницима него их послати у неки Гулаг,овог 21 Века?

и то управо у исти Сибир..

јел гледао ова ј дулгомир -Сибирског Берберина-?
па и СИБИР ЈЕ ЛЕП кад просвета на пролеће,Лети.
Pričamo o izbeglicama, ne zarobljenicima. Zašto poistovećuješ ta dva različita pojma?

Pričamo o izbeglicama, ne zarobljenicima. Zašto poistovećuješ ta dva različita pojma?

Сибир ће то установи које "избеглице" су у питању..ако разумеш.
Русија је једна модерна Држава и пун јој кјурац више разних терористичких напада
којима је била изложена 3 деценије уназад.

Јел ти мислиш да је било лако побити ономад и децу и терористе у оној школи..
Кад те то беше?

Овако,Сибир те мало излечи :)

ti i dalje verujes da rusi salju u sibir na uzivanciju, samo ne izbeglice nego zarobljenike?

daj i nama te droge na kojima si, leba ti
Овако,Сибир те мало излечи :)

јанпи

daj, smanji malo, nece se povratiti od ovog tripa, vidis da je prso?

navodno se šalju u Čečeniju, Ingušetiju, Dagestan i čak daleki Sahalin, najveće ostrvo Rusije severno od Japana u Pacifičkom okeanu. Prema dekretu, niko od njih se ne šalje u najveće gradove Rusije Moskvu i Sankt Peterburg, ali se ukazuje da bi neki mogli da odu u Magadan, duž Dalekog istoka, te arktičku luku Murmansk na dalekom severozapadu zemlje, preneo je “Dejli mejl”
Добро су прошли!
Замисли, да нису продали Аљаску Америма!? :sad2:
Него- виде ли ти ону болдовану и увећану реч? :lol:

Боље ти је изгубити главу, него своју окаљати душу.
Е због оваквих одвратности и постојања оваквих гована
попут новинара и уредника који је ово послао у јавност,
свет не треба да постоји. Треба га запалити нуклеарним
експлозијама мањег интензитета, да стока има времена
за покајну молитву у току схватања сопствене кривице.

GULAG 21. VEKA Putin šalje na hiljade ukrajinskih izbeglica u Sibir, pa čak i na ARKTIK: "Ispituju ih satima, a onda teraju u autobuse"​

Hiljade Ukrajinaca premeštaju se kilometrima dalje od svojih domova u udaljene regione Rusije, navodi se u dokumentima Kremlja. Izbeglice, za koje se kaže da su ispitivane satima i da se iseljavaju autobusima, navodno se šalju u Čečeniju, Ingušetiju, Dagestan i čak daleki Sahalin, najveće ostrvo Rusije severno od Japana u Pacifičkom okeanu. Prema dekretu, niko od njih se ne šalje u najveće gradove Rusije Moskvu i Sankt Peterburg, ali se ukazuje da bi neki mogli da odu u Magadan, duž Dalekog istoka, te arktičku luku Murmansk na dalekom severozapadu zemlje, preneo je “Dejli mejl” pozivajući se na dokumenta u koja je uvid imao Inews.co.uk.
Kremlj je prošlog meseca doneo vanredno naređenje da se 95.739 ljudi premesti u udaljene regione zemlje, navodeći da vlada “odobrava raspodelu” državljana Rusije, Ukrajine, Donjecka i Luganjska i pojedinaca bez državljanstva u “kontitutivne entitete Ruske Federacije”.

Navodi se da dekret uključuje odredbe o slanju 11.398 ljudi u Sibir, 7.218 na Daleki istok a 7.023 u Severni Kavkaz, dok je regionima navodno rečeno da obaveštavaju Moskvu o njihovim dolascima svakog meseca.
https://www.blic.rs/vesti/svet/gula...ZK_UAsdqH1GDbBTMLFC7JRD8_l1IU_-BSdP2XD6HONdG0

Nasilne selidbe ove vrste nisu nepoznati pojam ni u ruskoj istoriji. Naročito ih je Staljin primenjivao. Još u to doba je dosta Ukrajinaca raseljeno.
Plan je dakle očigledan - pobiti ili raseliti sve koji se ne nazivaju Rusima. To je ta čuvena ''denacifikacija''. Kao Rusi čudno prevode reč genocid.
Jel tebe mama jos uvek plasi ako ne budes dobar odnece te cigani ?Mislim,ovo je u tom fazonu

1650308858736.jpeg

Super film gledao sam ga par puta ,reziser Piter Vir secate ga se rezirao film Svedok sa Harison Fordom.
Sto se tice Sibira i istocnih delova Rusije ,sasvim pristojna mesta za zivot narocito donji delovi ka Kini ,Mongoliji ,narocito onaj u primorskom kraju oko Vladoivostoka koji ima geografsku sirinu kao i Bgd , Prednost tih krajeva je sto nisu videli rat jedno 400~500 godina od kada je razgraniceno sa carskom Kinom a i do tada nije bilo , Znaci nema sanse da vas neko napadne u dubini teritorije daleko par hiljada km od granice ,A jedine imaju kapacitet Kina ,Japan i Indija ali sanse za to su skoro nikakve.Zbog dobrih odnosa osim sa Japanom i Kurilskih ostrva.

Super film gledao sam ga par puta ,reziser Piter Vir secate ga se rezirao film Svedok sa Harison Fordom.
Sto se tice Sibira i istocnih delova Rusije ,sasvim pristojna mesta za zivot narocito donji delovi ka Kini ,Mongoliji ,narocito onaj u primorskom kraju oko Vladoivostoka koji ima geografsku sirinu kao i Bgd , Prednost tih krajeva je sto nisu videli rat jedno 400~500 godina od kada je razgraniceno sa carskom Kinom a i do tada nije bilo , Znaci nema sanse da vas neko napadne u dubini teritorije daleko par hiljada km od granice ,A jedine imaju kapacitet Kina ,Japan i Indija ali sanse za to su skoro nikakve.Zbog dobrih odnosa osim sa Japanom i Kurilskih ostrva.
Open Balkan i unija sa Albanijom i FYROM, a ovamo glume ludilo i culi su samo za Trst.
Kakvi su to mozgovi. :lol:

Back