GRUPA "PASCHAD" iz PRistine

Ja, pak, preporucam:

Sve sam ih gledao uzivo i verovatno svi dolaze opet u BG. Oni koji su daleko, neka obrate paznju na njihove zive nastupe u svojim gradovima. Dozivece uzbudjenje kako odavno nisu, bez obzira jesu li ljubitelji ove muzike ili ne.

...b http://www.stewmac.com/shop/Electronics,_pickups/Pickups:_Guitar,_acoustic.html Josh i ako ovo neko pogleda... znachu da nisam 35 godina ljubavi prema zvuku spr*ao u prazno...

Evo jednog finog meshtaca (PMT Birmingham) gde povremeno idem da kupujem zhice i trzalice, a i da ladim nerve kad mi stvari krenu naopako ...

Snimite cenu na akustichnoj gitari .. Uzhas!
Prekrasna kreacija ljudskog duha i umijeqa, mada sumnjam da qe ista ikada stupiti u moje vlasnishtvo.
Da su se moji blesavi mladalachki snovi o rock "slavi i bogatsvu" kojim sluchajem ostvarili .. eh .. al' nishta od toga 8)

PG, kao shto vidish ne ostade ni froncla od mog prastarog plana da odushevim :heart: Snezanu Medenicu :heart: ...

Prilozi

• Guitar Wall at PMT Birmigham.jpg
    Guitar Wall at PMT Birmigham.jpg
    33,8 KB · Pregleda: 20
  • Taylor Guitars at PMT Birmingham.jpg
    Taylor Guitars at PMT Birmingham.jpg
    23,5 KB · Pregleda: 24
Jes bre, odlakavilo se pod stare dane.
Nozhne dlake i nema veze, ali ushne i nosne su problem ((:)))

Ja imam jednu na uvu koja raste brzinom Jack-a i charobnog pasulja.:ok:

Sedmdesetih godina prosloga veka Brian ENO, mag sintisajzera i produkcije, nesudjena zvezda grupe Roxy Music i chovek koji je podigao U2 i Talking Heads do nivoa svetskih atrakcija i snimio legendarni Heroes sa Davidom Bowie-m, snimio je i album ambijentalne muzike Music for Airports.Ideja je bila da se posranci koji se plashe letova avionom u chekaonama uljushkaju u jednolican,smirujuci ton i beskrajno spor ritam klavira i sinta.
Ne znam da li je na arerodromu to ikom pomoglo, ali moja cerkica ge definitivno slusha sa ogromnom paznjom, uspavljuje je i smiruje joj grceve.Jednom da vidim neke prakticne koristi od muzike.Toplo preporucham...

Guitar Duel From Film Crossroads, mrzi me da ga shiljam ima 9Mb...

Pricha o Robert Johnson-u je po meni najpepsa i najmisticnija prica u istoriji muzike.
Rodjen 1911 godine i smata se ocem Rok Muzike.Svi veci gitaristi rocka pocevsi od Hendriksa, preko Almana do Claptona su tvrdili da im je on bio uzor.
Neke analize njegovih sacuvanih snimaka kazu da je neke momente nemoguce odsvirati
vec da su snimljeni ubrzani...
Legenda o dushi koju je prodao Djavolu na raskrshchu , u zamenu za tehniku sviranja gitare osim filma Crossroads. inspiracija je mnogih horor filmova i serijala.U serijalu Supernatural jedna epizoda je posvecenja njemu.
Scenu kako svira u crnackom seoskom bircuzu blues, pre nego li djavoli psi dodju po njega treba videti....

Jes bre, odlakavilo se pod stare dane.
Nozhne dlake i nema veze, ali ushne i nosne su problem ((:)))
- E ZigZage za to postoje de-pi-la-to-ri :whistling:

U medjuvremenu ja nasla i ovo - samo kako se ovo peva i ko je pevao?

KAD BI NASE PLOCE ...

Kad bi nase ploce snimale se same
Trebale bi se snimiti dobro
Da se dobro cuje
I bas i gitara i glas i sve
Da se dobro cuje
I vokal treba biti cist i jak
I lepo treba pevati, lepo, molim lepo
Molim lepo

Kad bi nase ploce
Snimale se same

A i mi bi trebali sve snimiti dobro
I bubanj mora biti tacan i brz
Jer to je cool za ples
A ne da bude lose, lose, lose
Ili makar da se moze lepo slusati, molim lepo
Molim lepo

Kad bi nase ploce
Snimale se same

Ovaj album zabranjeno je iznajmljivati
Ili presnimavati sa kasete na kasetu za cash
Ovaj album zabranjeno je presnimavati
Sa kasete na kasetu za lovu
A ko to ipak radi taj je kriminalac i magarac
I neka ide u pizdu materinu
Ovaj album...
Kad bi...
Kad bi nase ploce snimale se same.

Ne znam ko je, al PASCHAD sigurno nije.

Neutro, neutro kcheri....

Zaboravljash koju si zabunu ti izazvao svojom tajnovitoscu i biseksualnom prirodom?
I danas se moja razmisljanja tvome identitetu krecu u rasponu od lepushkaste crnke najboljih godina do debeljushkastog srednjovecnog muzhika.Voleo bih da u forumu prilozhih nesto sto bi potvrdilo moja nadanja(ili strahovanja), no kako ti drago.

Niko kao on je sigurno neko od naslednika, koji je nashao dobro mesto za prezentovanje svoje Rock poezije, koja je malo neobicna ali nikako losha.
Josh samo da ima imalo teksta, forum nije samo o Paschadima, mada tako slovi...

Poslednja izmena:
-
U medjuvremenu ja nasla i ovo - samo kako se ovo peva i ko je pevao?

KAD BI NASE PLOCE ...

Kad bi nase ploce snimale se same...
Ja se nikako ne slazem sa Zabrljivkom.
Neko ko iole poznaje grupu Paschad i filozofiju iste ne bi ovakav tekst ni stavio na forum. Po kakvim to zalutalim papirima kopa Niko kao ja i nalazi ovakve tekstove, pa ih jos stavlja na forum o grupi Paschad?
Doduse, forum definitivno zamire. To je bilo jasno odmah posle pokusaja Zabrljivka da napravi top listu dogadjaja i bio potpuno ignorisan. Ipak, ostaje mesto gde stari prijatelji mogu da razmene poneku rijec uz jutarnju kaficu ili u trenucima dokolice, pa to nije lose.
Iako se za dogadjaje nije glasalo, ja sam se setio jednog koji je Zabrljivko zaboravio da pomene, desio se u Splitu, u kampu.

Svako vece svirali smo, po pravilima kampa, do 22h na kamenoj trasi sa pogledom na more a zatim se spustali do plaze gde bi ostajali do kasno u noc. Naravno, posto smo sirili Paschad duh naokolo a pritom imali sjajnu podrsku odlicnog gitariste Kociza i svirali sve sto je na ovoj planeti moglo da se svira, za nama se uvek kretala velika grupa ljudi, uglavnom stranaca i , nama bitnije, strankinja. Tako se kamenim puticem uputismo ka plazi kao i svako vece, oko nas devojke, neke smerne, neke kao stuke, a Zare pricajuci s njima dovrsavase svoju Drinu bez filtera. Zatim je ostatak cigarete stavio izmedju palca i srednjeg prsta i fiknuo ga nonsalantno ispred sebe. No, kako nam je vetar duvao u ledja, neki talas poduvati pikavac i ovaj je leteo i leteo i leteo jedno 50 metara i upao pravo u kantu za smece. Svi okolo smo popadali na zemlju od smeha, jedino je Zare zadrzao hladnu facu , s blagim osmehom ( nesto izmedju Doka Holideja i Dzemsa Bonda) ne dozvolivsi da se ovaj ubacaj pripise koincidenciji.

Poslednja izmena:
Ja se nikako ne slazem sa Zabrljivkom.
Neko ko iole poznaje grupu Paschad i filozofiju iste ne bi ovakav tekst ni stavio na forum.
..................
Svi okolo smo popadali na zemlju od smeha, jedino je Zare zadrzao hladnu facu , s blagim osmehom.. .

Accordo, rekoh NASLEDNIKA a ne ISTOVREMENIKA.
Mnogo mi se svidjaju konstatacije i pretnje gashenja foruma, a gle cuda on se jos drzi.
Ja se tek spremam da kacim neku muziku i slike kada za neki dan pocnem opet da radim, pa budem imao vremena.Forum je kao sto sam vec jednom rekao u jednom trenutku bio malo preforsiran pa sada dolazi do malog zamora materijala.Ali ionako niko ne cita mnogo unazad pa mozemo da se ponavljamo....
Tereba ga tretirati kao knjgu KOJA IMA USPONE I PADOVE, GDE SE MESHA PROSHLOST I SADASNJOST, SAN I JAVA.Gde su sve stvari istina a istina nishta nije...

Gore opisan dogadjaj mi se urezao u secanje poput prve vakcinacije i upoznavanja sa Prdim-om u WC-u Granda ....

Gde je taj DBF, bas me interesuje jer ono njegov sin divlja po bini????

- E ZigZage za to postoje de-pi-la-to-ri :whistling:

KAD BI NASE PLOCE ...

Trebale bi se snimiti dobro
Da se dobro cuje
I bas i gitara i glas i sve
Da se dobro cuje
I vokal treba biti cist i jak
I lepo treba pevati, lepo, molim lepo
Molim lepo

Pravo da vam kazhem, meni se tekst svidja. Upuchen je naravno Paschadi, ali sa lepom
i neubitachnom ironijom. Mislim da tvorac teksta nije mnogo mladji od nas - klinci
nas tretiraju kao budale i ne interesuje ih mnogo. Ova poezija ima dve funkcije - kriticki
osvrt na Paschad i ujedno dokaz da doticni zna da napise po koji redak s merom.
Mislim da bi se NIKO KAO JA oglasio zdushnije, da ga Dziber onomad ne popljuva surovo i bez razloga.

Nego, da mi oladimo malo o zatvaranju ili nezatvaranju bloga - nek ide kako ide.
Shoot at will - kako plima stigne, neka bude prostor za razmenu utisaka. Ako se neko
(kao Accordo) seti neceg smesnog, moze da ubaci.

Poslednja izmena:
E, sad:

Na ACCORDOVO dvostruko insistiranje shaljem vam reklamu od pre 11(jedanaest) godina u kojoj sam glumio Mustafa Kemala Ataturka.
Radi se o reklami za prvu Tursku Poslovnu Banku, kojoj je kum bio sam Ata.
Banka je osnovana gotovo bez para (1924.te godine), ali je bila nuzhna jer je vecina kapitala poznog Osmanlijskog carstva fluktuirala kroz Francuske i Nemacke banke.
Ataturk je covek koji je svrgnuo Osmanlije i osnovao Tursku republiku, pushio je oko 80-100 cigara dnevno (bez filtera), pio desetak kafa i litru rakije (takodjer dnevno).
Kad su mu doktori rekli da smanji, rekao je: "nema shanse, pijem jer pokushavam da usporim mozak." Takav je bio ATA, general u 36toj.
Umro je 1937me u 57moj godini od ciroze jetre koja je usla u udzbenike za osnovnu skolu kao prva bolest za koju djaci cuju. Mozhda je znacajan podatak da je rahmetli Tito bio vrlo imresioniran
kultom Ataturka, te je zaveo slican sistem - unosenje toplih pricha iz (svog) detinjstva u skolsku lektiru, proglasavanje svog rodjendana Danom Mladosti (Ataturkov patent-"dan mladosti i sporta"),
pravljenje mauzoleja po ugledu na onaj u Ankari i Moskvi i td.
Kult Ataturka je do danas vrlo ziv u Turskoj - ne zbog naivnosti Turaka vech zbog kontinuiteta republike i sekularne drzave (drzavna odvojena od vere) ciji je on simbol. Danasnja vlada pokusava "na finjaka"
da stvari vrate u religijske vode, no vojska je u Turskoj ustavno iznad predsednika te kad stvari dodju do duvara pozatvara u kuchni pritvor ceo parlament pa i predsednika ako treba.
Ovakva pojava u narodu je poznata kao chorka.
I zadnja napomena:
PASHA nije titula tipa Beg, Kadija, ili sinonim za ugojeno plemstvo. PASHA znachi GENERAL, to je VOJNI chin najvisheg ranga.
Kazhem ovo jer se pod pojmom PASHA u Srbiji ima pred ocima debeljuca u svili koji se nekako mota oko sultana.
Dakle, Mehmet Pasha Sokoli bio je general u turskoj vojsci - red Jenichera.(specijalni jurishni odredi) - "stormtroopers", shto bi rekle shvabe.
Kao rod vojske unutar peshadije, Jenicheri su utemeljeni 1362ge, ukinuti 1826te godine.
No, toliko o zemljopisu.

LINK ZA REKLAMU U KOJOJ MUS GLUMI ATATURKA - PRODUKCIJA IZ 1997.me godine
(SAMO DOWNLOAD)
http://www.mydeo.com/videosavecopy.asp?ZID=590&CID=196609

Napomena: LINK CE NESTATI ZA 4 DANA, TE KO HOCHE DA DOWNLOADUJE, NEKA UCHINI ODMAH.

Ovo je slichica iz novina u vreme snimanja reklame.
http://webarsiv.hurriyet.com.tr/1997/09/02/7939.asp

Prilozi

• mus i ata.jpg
    mus i ata.jpg
    4,8 KB · Pregleda: 8
Poslednja izmena:

Back