GRUPA "PASCHAD" iz PRistine

Pozdrav Suzani Bojkovich, nisam je video jedno 25 godina!
Od nje sam dobio prvo pismo kada sam otishao u vojsku i citao ga jedno 40 puta, to je bio jedini
kontakt sa zivotom izvana.
Secham se kada sam se noch pred polazak u JNA oshishao i u sebi pokushavao da eliminishem iz glave celo drushtvo, da se pripremim za "novo poglavje" u zhivotu, kada mi se u kasno doba
na vratima pojavilo hipi drushtvo - Suzana, Beja, Sonja, mislim Besnik... i doshli da se pozdrave.
Skupili su lovu za mene koju mi Beja pri odlasku utrpa u ruku i pobegoshe niz stepenice..
Bilo je vrlo dirljivo.

http://fs3prime.jooce.com/download/...c/4c8e66519345e000d73fef1b8e02f4e2/Output.aif

Probaj da skines ovaj Output fajl za Garage od 12.4 Mb. Naci ces harmoniju za uvodni deo Gostivara. Ako ne moze da radi, poslacu ti fajl za iTunes od 544kb, ali tu se nista ne vidi , niti moze da se menja.

Ne salji mi output, jer *.aif je single file - tonski mixdown. Daj mi preko emajla
PROJEKAT - ono sto sejvujesh u Garageu - ima ikonu garage banda i ne vishe od
1-2 mega. To mogu da otvorim, a aif je mixdown-svrshena stvar.

Da bi otvorio projekat, moram da u svom garageu imam iste semplove kao i ti -
ali ako ih i nemam, mogu da izmenim instrumente i nadjem surogat.

No, preslushao sam aif - samo temelj - to je ok za nadgradnju.
Projekat shalji ako navuchesh josh shto shta preko.

p.s. Mozda bi hronometar mogao da ide malo brzhe. (malo brzhi beat) - ali to zavisi od atmosfere koja se navuche preko.

http://fs3prime.jooce.com/download/...c/4c8e66519345e000d73fef1b8e02f4e2/Output.aif

Probaj da skines ovaj Output fajl za Garage od 12.4 Mb. Naci ces harmoniju za uvodni deo Gostivara. Ako ne moze da radi, poslacu ti fajl za iTunes od 544kb, ali tu se nista ne vidi , niti moze da se menja.

Odlicno zvuci, poslednja cetiri takta nisu bas definisana harmonijski, cini mi se nepotrebna "konfuzija". Tempo odlican. Lici na tebe. Provuci nekim instrumentom da cujemo kako bi izgledao vokal. Bas me interesuje. Podsetilo me na dane kad si mi preko telefona svirao neku novu pjesmu a ja snimao pa onda ti uzvracao sa dodacima i tako vise puta dok ne bude gotova.
Mislim , ne ukljucujem se u ovaj medjunarodni projekat jer me mrzi da instaliram stosta, vise bi voleo da uzivo odsviramo. Pa mozda se jednog dana i to desi.

Poslednja izmena:
DrKatilj, tema je izvrsna, neshto u fazonu Police - Hole in My Life.
Probaj da uchinish kako Mus predlazhe - poshalji nam GarageBand project file na koju mozhe da se dosnimava.
Bilo bi dobro da se utanachi forma, npr. intro-strofa-rif-strofa-refren-strofa itd ...

"...vise bi voleo da uzivo odsviramo. Pa mozda se jednog dana i to desi." - Accordo
To je veoma moguqe.
Planiram da se vrnem do BG sredinom ili krajem Jula, pa ako ste u gradu, a i ako sam pozvan naravno, seshn nam ljuti ne gine ...

...vise bi voleo da uzivo odsviramo. Pa mozda se jednog dana i to desi[/B]." - Accordo

Smislio sam bas. Ako si i ti, ce ukrstimo koplja. Bitno je da i jedan i drugi moze da odsvira Zare!!!:)

Cisto sumnjam da Zare vishe ishta mozhe da odsvira, zadnji put je svirao pre tacno 18(slovima osamnest) godina...
Osim toga pristigle obaveze mu sigurno duze vremena nece dozvoliti takve ispade kao sto je visecasovno odsustvovanje od kuce zabave i druzbovanja radi...

No, evo nesto stvarno fenomenalno da se drustvo zabavi, ubedljivo broj jedan na mojoj youtube listi: ORCHESTRA BAOBAB...

Koga interesuju izvanredni Cd-ovi ove Senegalske grupe, neka se javi na vec poznatu adresu u Radnickoj ulici....

Poslednja izmena:
To je veoma moguqe.
Planiram da se vrnem do BG sredinom ili krajem Jula, pa ako ste u gradu, a i ako sam pozvan naravno, seshn nam ljuti ne gine ...

Da se vidimo, naravno, ako cemo biti u Bg-u. Ali sesn? Nemoj me zasmejavati. Pa ovde niko aktivno ne svira. Osim sto ja povremeno mrsim i belezim ideje za novi CD ambijentalne muzike koji cu (jednog lepog dana) snimiti. I Soul i ja ( doduse) pokusavamo da se organizujemo da povremeno nesto sviramo zajedno, ali nikako to da ostvarimo.Soul povremeno zasvira kuci a ja trenutno radim artisticka ogledala i gitaru uzmem samo kad treba nesto da pokazem ceri, koja upravo osniva svoj bend.

Cisto sumnjam da Zare vishe ishta mozhe da odsvira, zadnji put je svirao pre tacno 18(slovima osamnest) godina...

To je bila sala Zabrljivko. Bitno je da mozes ponekad da uskocis tekstom i nekom idejom. A i deca brzo rastu, bice ti to jasno veoma brzo, brze nego sto mislis.

'ocu ja Orchestra Baobab i to odma'. Dooobri su...
Ajt ti meni Baobab, ja tebi onaj Sofkin filmic, jos samo da se dogovorimo za vidjenje. Jel setate Adom u sub. ili ned. ili vam je to daleko sa bebironom.Mozda Slavce i ja svratimo da vam donesemo film.

... Nemoj me zasmejavati. Pa ovde niko aktivno ne svira ...

Mislio sam vishe na seshn jela, pila i veselja uz pesmu i gitaru.
A kad se gitare uzmu u ruke svashta mozhe da se dogodi.
A dogode se dobre stvari uglavnom, osim ako se iste ne upotrebe kao hladno oruzhje.

Sevande sa osmehom prochitah tvoju degustaciju Prizrenskog noqnog zhivota.
Zvuchi super. Nisam bio u Prizrenu od moje zadnje svirke u tom gradu pre 27 godina.
Ne mogi ni da zamislim kako je tamo sada posle svih ovih godina.
Ako vidish Migjena i drushto puno ih pozdravi

Eto samo da podelim sa vama mali jedan moto koji me obodri kad mi stvari loshe krenu ...

Prilozi

• 7 dana u bijedi.jpg
    7 dana u bijedi.jpg
    62,9 KB · Pregleda: 18
Poslednja izmena:
Zabrljivko kako stoji tvoja Alan Ford kolekcija?
Moja je dosta dobra mada mi nekoliko legendarnih epizoda manjkaju.

ZIG, i meni hvali par epizoda u papirnom formatu.Skenirano imam sve epizode.
Povremeno kupujem neka izdanja iz devedesetih godina, dosta su losa, ali ja se cesto prevarim .Pre neki dan sam ih podelio ciganima iz komshiluka.
Josh uvek mi je najdrazi onaj legendarni:
Djecace, znas li ti koliko stoji ova skupocena coha?
Mnogo novaca, pretpostavljam:rumenko:.

Orgiju u Beogradu ce biti malo teze organizovati, i mi se vidjamo retko skupa i to uvek na kratko.Dva clana imaju malji deca, a treci dve velike devojke, sto je verovatno jos veca frka obezbediti kruha.A i u hronicnoj smo nestasici stambenog prostora za neke susrete i goscenje.Ne bi mi bilo milo da dodjes u BG i odesh neispunjenih ocekivanja.
Ako ti ona nisu bas preterano velika neki ce sigurno biti u BG u to doba godine.

Ah da , vidi one Senegalce od malopre,otkrio sam ih pre neki dan i zaprepascen sam lepotom muzike....

Poslednja izmena:
Neutro sine(S.), neko shesto culo mi govori da si na forumu.
Radish li ti negde nocna tico ?
Izgleda da nas malo forumasha ima klasican idemizjutraparadimdocetri posao????

Zabrljivko, tata,
Ja uvek radim i nikad ne dangubim. Vidim da se svi ovde ubijate od posla, valja zaraditi hleb, je li... sreca pa ga malo jedem... slozile se godine i pivski stomacic, (neki kazu znak uspesnosti, onda se ne vazi).
Ajde, kuvaj cucle i smisljaj kako ces postici brzinu otromboljenim prstima. Vidis da se gang opasno oshtri. Neces lako proci!

.. Skenirano imam sve epizode ...
Josh uvek mi je najdrazi onaj legendarni:
Djecace, znas li ti koliko stoji ova skupocena coha?
Mnogo novaca, pretpostavljam:rumenko:.

... Orgiju u Beogradu ce biti malo teze organizovati ...

Manjkaju mi uglavnom Superhik epizode. Skenirane verzije bi me veoma obradovale.

Da se meni rodilo novo zhgepche kao shto se tebi rodilo, teshko da bih planirao, a kamo li imao energije ili volje za lumpovanje i divljanje.
Obaveze su obaveze i tachka.
Ja znam dovoljno o teshkoqama i presijiama zhivota u velikom gradu.
Nishta se ti za moj smeshtaj ne brini.
Bitno je da se vidimo pa makar na sat vremena uz djevrek, pechenog vola, kaficu i po pivo (ili gajbu).

Nego, dojmila me se poprilichno jedna PGova pricha (strana 26 prilog 629).
Verujem da je storija genijalna i da svet koji ne govori srpsko-hrvatski zasluzhuje da je prochita i razume.
Dozvolih sebi neke male prevodilachke slobode u izboru frazeologije svakodnevnog Engleskog govornog jezika, mada verujem da su smisao i sushtina ostali isti. Prihvatam primedbe.

------------------

Mirsad, Saya and Zhare came knocking on my front door.
"Yo."
"Yo - I said, what’z up?"
"Well, we thought we’d pop by - said Mirsad - Let's have a smoke"
We sparked one up in the kitchen.
"Mus, said Saya - it's time for the Manifesto"
"Manifesto of CP, as in Communist Party?
"Manifesto of NP, as in New Positivism."
"Aha - I said, it's really high time we do it."

Mirsad sipped on his coffee:
"We've come to a conclusion."
I took a pen and paper. "Well, let me hear about this conclusion."

"Life is complex."
"Good one. That's how we should start."
"But how should we finish?"
"On the throne as it's fitting."
"Should we start from Adam and Eve?"
"Fu*k that."

Positivism is a process involving several phases. To reach it, one must go through everything, hit the rock bottom before you can start rebuilding at higher levels.

We then set the first founding principles of the of character evolution to New Positivism.
1. Views of life’s transience. Insecurity as a powerful motive as well as an obstruction.
2. Fight against death (craving to leave something behind, i.e. acquisition of fame)
3. Current morality as an obstacle.
4. Destruction of morality, attempt of Anarchy.
5. Disgrace. The Theory of Disgrace as such.
6. Establishment of a protective armor and the limitation of the bottom threshold
(you open up only as much as you are able to defend yourself)
7. Retreat. Spasm.
8. Isolationism. Enter Agrarian Symbolism.

9. Agrarian Symbolismprimary:
Remembering the past – own past.
The loss of sense of current reality.
Exaggerated stylization.
Comic books as a moral codex.

10. Agrarian Symbolism – secondary:
Identification with super-heroes
Attempt to negate the obvious
Empty walk – rationale, the loss of ideology, rhetorical mannerisms.
Enter the pessimism.

11. Joyfull Pessimism:
Starts with light irony
Continues with self-mocking (as a means of establishing balance)
Transformation into heavy irony as the only way.
Spasm.
Retreat.
Enter the Romantic Materialism.

12. Romantic Materialism:
Seeing absurdity as a value
Becoming one with absurdity
Self-delusion and allowing it to become the part of one’s fabric.
The beginning of Play.

13. Play – deserved of all praise.
Realisation that fuckups can open new possibilities.
Sudden changes.
Double and triple sudden change as bases of lingual syntax.
Temperance of sudden change as an indication of awareness of the rhythm of a dialog.
Considered improvisation as a highest form of subliminal spontaneous improvisation and hard-to-hide ulterior motives allowing the shift towards the objective as a starting point of a rebuilding process.
Establishing the codex that leads to transition to higher planes.
Attempts of honesty.
Enter the New Positivism.

Zhare entered the room.
“There are gaps in all this.
Does this mean that everyone who is honest is a New Positivist?”
“No, an honest person is a fool. New Positivism is honest on purpose, bourn out of Play.”
“Aha. And what about the aim that doesn’t exist?”
“The Aim is clear – the yearning for Mission. The fight against death.”

Poslednja izmena:
Verujem da je storija genijalna i da svet koji ne govori srpski zasluzhuje da je prochita i razume.
Dozvolih sebi neke male prevodilachke slobode u izboru frazeologije svakodnevnog Engleskog govornog jezika, mada verujem da su smisao i sushtina ostali isti. Prihvatam primedbe.

------------------

Mirsad, Saya and Zhare came knocking on my front door.
"Yo."
"

Indeed! Spasm ! Retreat! :rotf::rotf:

Ja bih umesto Happy Pesimism ubacio Joyfull, Isto umesto Blame, mozda treba neki drugi izraz za brukanje ?

Pozdrav "sabajlicharima" posebno ZigZagu koji, kao i ja, s' mukom zheli zaraditi koru hljeba premazanu zagasito crvenim khavijarom...

Sabajlichari? Imash vala pravo, sedenje celu noq svaku noq, cigare pushenje, pivo pijenje, idenje u krevet u 4-5 na sabajle, zhena pizdi - ako se ovako nastavi vidim sebi svetlu buduqnost, i u njoj zhena moja pakuje kofere za u nepovrat .. mozhda qe neki sevap iz svega ovoga da izadje ..

“No, an honest person is a full. New Positivism is honest on purpose, bourn out of Play.”
“Aha. And what about the aim that doesn’t exist?”
“The Aim is clear – the yearning for Mission. The fight against death.”

Zig, you really had o go on this! Congratulations, bro. No conplains at all, indeed.

"No, an honest person is a full. " Fool? Or is it a slang joke?

Maby instead of "SUDDEN CHANGES" would be better "SUDDEN TURN-OVERS"
Like "Temperance on turn-overs as an indicator of aweareness."
"Sudden change" can mean anything, though.

Respect, man.

LOUD FART

Poslednja izmena:

Back