GRUPA "PASCHAD" iz PRistine

.... uz određenu dozu humora, takođe vrlo neuspešnog.Jedino što je bilo dobro u svemu tome je skup emocija (u rasponu od krajnjeg besa i cinizma pa do nedokučive letargije koja se granićila sa zen budizmom) koje su se javljale i kod onih koji su kviz vodili i kod samih tragičara, odnosno učesnika.

OVO JE SUSTINA citavog ovog bloga i nostalgije:
SMEJALI SMO SE, I TO JE TO. Zajedno smo se smejali i to neprestano, zato nam se
cini da su to bila naj vremena i mi naj drustvo.
Zato i KNJIGA nosi naziv "SMEH U VETROVITOJ ULİCİ"

A, sad moram da se osvrnem na neke događaje koji su navedeni u ranijim porukama ali nekompletno i nedosledno.Što se tiče puta u Brod, kao prvo to nije bio običan put već misija.Mi smo tamo svi otišli na Đafčetov poziv, ali su neki od nas imali i tajni zadatak da ubedimo Đafčeta da se oženi po unapred utvrđenom protokolu što je već pomenuti otvoreno odbijao i time dovodio svoju porodicu u neslućene komplikacije.Njegov otac je Joki i meni nekoliko puta pre našeg odlaska dao uputstva kako da sve njih spasemo bruke.Do tada se još nije desilo da neko pokvari svadbu koja se ugovara još dok je dete u kolevci.Đafče je bio emancipovan Goranac i nije mu padalo na pamet da se oženi na taj način.

Elem, krenemo mi na taj suludi put na -20, putem koji je ličio na bob stazu.Pri ulasku u selo, dok smo gurali auto,dočekala nas je neka vika, nešto između vikanja i lelekanja.To je bila grupa devojaka koja je valjda skretala pažnju novopridošlica.Naravno, pogađate čiju je pažnju privukla ova horska prezentacija.Žule se brzo uklopio i počeo da im odgovara istim načinom i tonalitetom.Prekinusmo ovaj veseli dijalog jer smo u međuvremenu izgurali kola.Kada smo nakon kratkog vremena došli do kuće u kojoj smo trebali da spavamo čekalo nas je drugo iznenađenje.U sobi je stajala flaša mastike koja je u sebi imala kristale leda.Ipak, preživesmo noć.

Moja namera je da se bavim Neutrom. Meni se cini da je to covek koji se vec prijavio ovde ali pod drugim imenom ali ne zagledajuci previse u pravila foruma okacio sliku velicine fudbalskog terena a zatim odmah, posto je shvatio da je forum "tajan" resio da se registruje jos jednom. Pa se sad malo sigra sa nas. Ako se vratite par strana videcete na koga mislim. Ako sam pogresio izvinjavam se Neutrouou a i Distou.

Greska. Bar umes da se izvinis, i to je nesto. Ako ste hteli da sve bude javno, a ne "tajno", onda je lepo trebalo da pise, recimo, umesto Accordo... ajt da ne kvarim, ipak. Rekoh lepo, nisam clan grupe PASCHAD, a nisam ni u pratecoj silesiji duhovitih i znamenitih pojedinaca koji su i po jednom i po drugom osnovu cak i nadmasili neke clanove muzicare. Jesam postovalac. Malo li je?

Detalje oko Žuleta i njegove epizode ćemo preskočiti jer ste je već čuli izvornu verziju, doduše bez vađenja čoka, noževa i sitnijih detalja.Dođe i taj dan kada smo trebali da idemo u goste kod buduće mlade.Kao što je red, dočekaju nas kao goste najvišeg ranga,čak i Saju koji se već pročuo u selu po dugoj ženstvenoj kosi.Iznenađenje!Devojka lepa, pametna, kulturna.Čim se ukazao prvi momenat počeli smo svi zdušno da bijemo Đafčeta i ubedimo ga da prihvati svadbu, što je on i uradio tada i to javno.Svi zadovoljni, a kad se vratismo otac zahvalan do groba.Naravno Đafče je prvu priliku pred svadbu ugrabio da pobegne što je rezultiralo do tada nezabeleženim skandalom.

U sobi je stajala flaša mastike koja je u sebi imala kristale leda.Ipak, preživesmo noć.

Ne shvatam zashto je neko oladio mastiku do tacke mrznjenja.:think:

Kad smo vec kod drine bez filtera, vucu me neka druga secanja.
Nije tacno da je samo jedan pushio gore navedenu cigaretu, bilo ih je dvojica .
Taj drugi kada je ishao u vojsku u Somobor, ponese punu torbu drine bez filtera(DBF) na nagovor ovog prvog,jer ko bi ga znao da li toga ima u kasarni.Kad tamo u kasarni samo i ima drina, sa ili bez.
Drugom prilikom, ista dvojica u vec pomenutom kampu Trstenik upoznaju zgodnu Pancevku koja takodjer pusi DBF.Obojica se namah zaljube, ali jedan bi brzi do devojke i izvede je na picu u SPLIT.Bese to divno vece koje je povremeno kvario momak Pancevke DBF pushacice, koji je Splitu sluzio vojsku.Sve pice i piva je platio nas naivni prijatelj, a za uzvrat dobio jedan prijateljski poljubac ujutru kada je lepojka napustala kamp.

Poslednja izmena:
Ne shvatam zashto je neko oladio mastiku do tacke mrznjenja.:think:
......Sve pice i piva je platio nas naivni prijatelj, a za uzvrat dobio jedan prijateljski poljubac ujutru kada je lepojka napustala kamp.

Dobro de, Zabrljivko, svi smo imali takve situacije. Ja sam se u toku studiranja Masinstva
zlopatio po pitanju zena, tako da kad mi je prisla jedna od TRI zenske sa faksa, uzeo sam da joj odradim gomilu tehnickih crtezha jer je ona morala na put. Tako ja zabatalim svoje radove (i potpis asistenta) ne bi
li dosao do malo sex-a i dogovorimo se da se nadjemo kod Moskve. Doneo ja radove, namestio facu, sve u skupim krpama i mirisima, kad eto ti nje:
"Ej cao"-kaze- "ovo je moj decko" -pokazuje na momka.
Ja se rukujem potpuno rasturen i naravno, da nebi primetili moje razocarenje, mondenski im platim piche i uz
jedno "Hvala, cao" - ode riba sa momkom. Verovatno su oboje crkli od smeha na moje glumatanje lezernosti.
More, trebalo je mene motkom...

Sad, po pitanju mastike:
Niko je nije zamrznuo, to je od - 20C, jer je verovatno drzana u nekom podrumu
(kad su Goranci pili mastiku, pored domache?). Drugo, znate li zasto mastika menja boju
kad joj se sipa voda?
Aroma koju mastika i slicne rakije (turska "Yeni" rakija npr) imaju, potice od biljke
Pimpinella anisum iliti Anason, koja se rastvara u 41-42 procentnom alkoholu i
daje mu "mentol" aromu. Krache, u obican alkohol stavis anason i dobijes mastiku.
Rastvorena, aroma nema boju(poprima bezbojnost alkohola).
No, cim se doda voda u rakiju, rastvor se razredjuje i spusta ispod 42 promila, pri
cemu anason dobija mutno-belu, originalnu boju.
Eto, tako vam je to sa mastikom, uzom i sl.
(al sam pametan, do jaja)

Poslednja izmena:
Na TV-u igra Kuca letecih bodeza.
Kad god ga gledam placem na kraju filma, pa sam odlucio da ga veceras preskocim i ukucam ovu kolumnu.

Mnoge pesme su spomenute, neke koje to zasluzuju a neke koje vapiju egzekucijom autora.
No, jedna mozda najlepsa od svih cudom zaboravljena.
Nikada nije bila u Paschad duhu,nastala je u vreme kada je Paschad bila u povoju.
Usvojena je, malo doterana i prvih godina svirana kao nezaobilazni deo repertoara.
Ja sam je voleo i mislio sam da ce se po njoj zvati prvi album grupe.
Album nikada nije snimljen.

Plava haljina

Plava haljina, stara melodrama
Filter i Maxi Braun, na ljubavnom filmu vec radja se dan
Povedi me u stan,povedi me u stan

Ti zelis klasicnu shemu, kojom lizu ti canak
Ni ja a ni ti, nismo vise zato i sama znas
hocu dupe da mi das, hocu ljubav da mi das, hocu da mi das...

Bila je jos jedna strofa, ali je ona razvodnjila poentu pa je nismo svirali...
Remek delo ljubavne poezije,bravo MUS.:super:

Plava haljina
Remek delo ljubavne poezije,bravo MUS.:super:

Zabrljivko, ti si prolupao ili si postao previse osetljiv od kako ti se rodila cherka.
"Kucha letechih bodeza" je smrtno dosadan, kvazi umetnicki slajd shou.
Od kako je "Crouching tiger, roaring dragon" dobio oskara, kinezi (negdasnji
Golden Harvest iz Hong-Konga) pokusaavaju da svaki najobicniji kung-fu film pretvore u umetnost - tako sto ga rastezu lepim pejzazima, ekstra preterivanjem u "etno - estetici"
i sl. Da skratim: umesto poshtene makljazhe ili humora, prodaju metafizicke ljubavne drame,
narodne obicaje (u svim tzv "etno" - filmovima obavezno je prikazivanje lokalne muzike, hrane,
odeche i td. - to se, kao, prodaje) Sem odlichne fotografije i CGI (kompjuterske grafike i efekata) taj film je prazan kao dzak.
Da si rekao "Hero" - sa Jet Lee jem, pa da te shvatim.
Moja preporuka:
OBAVEZNO POGLEDATI
"Kun Fu Hustle"
Stephen Chow-a - apsolutno Remek delo zhanra
Drugo, Plava Haljina (pogotovo druga strofa) je najgora pesma koju sam ikad smislio.
Verovatno je bila inspirisana ljubavnim dogadjajem (neuspelim).

Poslednja izmena:
prdim glasno;6682911 "Kucha letechih bodeza" je smrtno dosadan:
Plava Haljina[/B] (pogotovo druga strofa) je najgora pesma koju sam ikad smislio.
Molim ne meshati moju tek rodjenu cherku u moj odavno izgradjen filmski ukus.
Inace volim sve gore navedene filmove, i ridam na vecinu od njih.
Radim u firmi gde imam extra brzi(i dzabe) link, pa sam proteklih godina skinuo
pet hiljada naslova. Tada sam film prestao da tretiram kao umetnost.
Najvece zadovoljstvo mi predstavlja odgledavanje svih osam sezona The Charmed, po treci put zaredom.Naravno i Kenshin Himura Batusai(gledao?).

Ne odrici se Plave haljine, tako se Stounsi odrekli Angie a to im jedina dobra...

Ne analiziram shavoske partije sa anonimnim kibicerima .
Ili se razotkrij ili se povuci( ja te definitivno zamishljam kao dvaput ulogovanu ANU....)

Mislim da nisi fer. Nisam ja kriv sto se vi medjusobno raspoznajete prema tome ko prdi glasno, ko je zabrljiv i sl. Koliko se secam, imena nigde ne pomenuste, sto bih onda ja?! Da te resim iluzije, nisam mladjana Ana, mada ne bi bilo lose da sam - ako joj je ono slika.
I ako bas ne mozes da se pomiris sa cinjenicom da ti necu reci ko sam, onda samo znaci da staris i da ne umes vise da se igras. Eto kako zavrsavaju manifestne parole o igri. Sve ode na zveket kasike o zube!

Nemam vremena niti da ljudski ishchitam sve ove bisere. Ali nezadugo. Samo josh par ludila da mi prodju pa da ljudski zasednem .. Odluchih na kraju da je, sa evolucionarne tachke gledishta, dan previshe kratak. Veliki Stvoritelju, mnogo si cicijashio kad nam dade samo 24 sata.

Zabrljivko, pitame pre neko vreme sviram li, na shta odgovorih naravno.
Eto ga jedan momak na prilozhenoj slici sa kojim prashimo.
Lijep stasit mi mangup od 14 godina, tatina suza radosnica.

Prilozi

• Luka&Dad Gr2.jpg
    Luka&Dad Gr2.jpg
    47,6 KB · Pregleda: 21

Back