GRUPA "PASCHAD" iz PRistine

prva zabluda: Govoriti o PASCHADI kao o konvencionalnom stanju svesti.

Ja moram da se ponovo javim, jer se legendarni Drinash bez filtera izgleda pojavio
sa ovom vrlo tachnom opaskom. Podsetio bih ceo kvorum da smo tijekom cetvrt veka
zabotavili na osnovne postulate kojima smo se navodili. Pa, evo da vas podsetim
jos jednim ulomkom iz, sada vech besmrtne KNJIGE: Ako Saja, Mirsad i Zhare ovo chitaju,
mozda che se setiti:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

*

Mirsad,Saja i Zhare zakucase mi na vrata.
"Tung."
"Tungat" - rekoh - "ku jeni?"
"Po proshetatse" - rece Mirsad - "Da popusimo po jednu."
Zadimili smo u kuhinji.
"Mus" - rece Saja - "vreme je za Manifest."
"Manifest KP?"
"Manifest NP."
"Sta je NP?"
"Novi pozitivizam."
"Aha" - rekoh - "stvarno je vreme."
Mirsad srknu kafu:
"Doshli smo do zakljucka."
Uzeo sam hartiju i olovku. "Da cujem zakljucak."
"Zhivot je slozhen."
"Dobar. Tako cemo poceti."
"No, kako cemo zavrsiti?"
"Na prestolu, kako i dolikuje."
"Pa pocnimo od Adama i Eve."
"Zajebi."

Pozitivizam je proces koji ima nekoliko faza. Da bi se stiglo do Novog Pozitivizma,
treba prechi sve, srozati se na dno, i najzad stvoriti nadgradnju na vishim nivoima.
Udarili smo prve postulate razvoja lichnosti do Novog Pozitivizma:

1. Stavovi o prolaznosti zhivota. Kompleks kao najjaci motiv i kochnica.
2. Borba protiv smrti (zhudj za ostavshtinom, tj. slavom)
3. Tekuci moral kao smetnja.
4. Rushenje morala, pokushaj anarhije.
5. Blam. Teorija blama kao takvog.
6. Formiranje shtita i limitiranje donje granice (otkrivash se ljudima onoliko koliko si sposoban
da se branish).
7. Odmak. Grch.
8. Formiranje nedodirljivosti - ulaz u Agrarni Simbolizam.

9. Agrarni simbolizam - primarni:
Sechanje na proslost - licnu
Gubitak veze sa tekuchom realnoschu
Naglaglashena stilizacija
Stripovi kao moralni kodeks

10. Agrarni simbolizam - sekundarni:
Identifikacija sa Superherojima
Pobijanje nepobitnih stavova
Prazan hod - iscitanost, gubitak ideologije, retorichki manirizam.
Ulazak u pesimizam.

11. Veseli pesimizam:
Pochinje blagom ironijom
Nastavlja samoironijom (kao uslovom ravnotezhe)
Prerasta u zhestoku ironiju kao jedini oblik.
Grch.
Odmak.
Ulazak u romanticni materijalizam.

12. Romanticni Materijalizam:
Shvatanje apsurda kao sushtine.
Sazhivljavanje sa apsurdom.
Samosvest o lazhima i sazhivljavanje sa istima.
Pochetak Igre.

13. Igra - kojoj pripada sva slava
Zajeb kao spona.
Obrti.
Dvostruki i trostruki obrt kao osnova jezichke sintakse.
Umerenost u obrtima kao indikator o poznavanju dijaloshkog ritma.
Improvizacija kao visokocenjeni kvalitet.
Osmishljena improvizacija kao najvishi oblik i sublimacija spontane improvizacije
i zadnjih namera, koje se odmah otkrivaju, da bi se krenulo ka cilju - koga nema.
Razotkrivanje zadnjih namera kao polazna tachka za nadgradnju.
Uspostava kodova na vishim instancama.
Pokushaj iskrenosti.
Ulazak u Novi Pozitivizam.

Zhare je ushao u sobu.
"Ima ovde nekoliko rupa" - mislio je na tekst - "znaci li da je svaki iskren covek
Novi Pozitivista?"
"Ne, iskren covek je budala. Novi pozitivista je namerno iskren, potekao iz Igre."
"Aha. A sta je sa ciljem koga nema?"
"Cilj se zna - zhudj za Misijom. Borba protiv smrti."

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I josh neshto:

Ako Neutro i nije Sarajlija (u shto sumnjam), onda se neko od clanova bloga
(Dziber, na primer) registrovao pod josh jednom, lazhnim imenom.

Poslednja izmena:
I josh neshto:

Ako Neutro i nije Sarajlija (u shto sumnjam), onda se neko od clanova bloga
(Dziber, na primer) registrovao pod josh jednom, lazhnim imenom.[/QUOTE]

Za Drinasha znamo ko je, dva coveka su pusila tu znamku ragica, jedan je zabrljivko, drugi je severnije od njega, a koga smo toliko svi kanili da nam se prikljuci. A za Neutra sledi iscrpniji komentar o razotkrivanju njegovog identiteta. Odale su ga dve stvari da nije A.P., a to je da doticni nikad ne bi upotrebio izraz qikaq i on za Begrad sigurno ne bi rekao da je severnije od mesta na kom on obitava, mada je mislio da nas odvuce na pogresan trag, ali da nisam ja Sherlock, mozda bi u tome i uspeo.
Dziber ipak nije toliko narcisoidan da prizna kako bolje funkcionise na ovom forumu sa Ulisom i (po teoriji da koristi drugi nick sa samim sobom, tj. Neutrom) od mene i Ahilesa, a i poznavajuci onoga ko je bio ruzicast, a sad je austrijanac, rekao je da nije L.S. na sta mu je Drina bez filtera odgovorio da on i nikad nije ni bio lep, a imajuci jos u vidu i njegove zavrzlame na blogu Ivo Lola Ribar oko identiteta (kad je on pisao pod imenom drugog clana na njegovom komjuteru (Accordo) i kad je drugi clan pisao sa njegovog kompjutera pod njegovim imenom) u cilju stvaranja zabune, Neutro iliti agjent 007 je kao sam i rekao glavom, ali ne i bradom S.M., koji lija, lija pa dolija. Pozdrav za Neutra poskocicom "Dva dinara lubenica, pet dinara groz', kog ufati miljicija, najebo je skros." Nikogas ne se znae, sega topka nee kod Saje.

Poslednja izmena:
Duznost i obaveza mi nalazu da prekrsim datu rec i javim se isto kano i Prdojle i pokusam da otrkijem ko je zbir u nasim redovima. Drinas Bezfilteras i nije hteo da skrije cim je svojoj malenkosti nadenuo ovakvo ime. Dapace, da je stavio svoje pravo ime manje bi ga ljudi poznalo nego ovako. Da je hteo da se stvarno skrije dao bi sebi naziv Zuti Prsti pa bi to ipak bilo malo teze povezati. Elem, nisam se javio da pricam o jednom o najznacajnijem nemuzickom clanu Paschadi. Moja namera je da se bavim Neutrom. Meni se cini da je to covek koji se vec prijavio ovde ali pod drugim imenom ali ne zagledajuci previse u pravila foruma okacio sliku velicine fudbalskog terena a zatim odmah, posto je shvatio da je forum "tajan" resio da se registruje jos jednom. Pa se sad malo sigra sa nas. Ako se vratite par strana videcete na koga mislim. Ako sam pogresio izvinjavam se Neutrouou a i Distou.

Moram da odam priznanje za ono što je PRDIM GLASNO izneo u javnost kao dijalektiku NP.
...Kanda je nešto i sam dodao....ali to samo obogaćuje dati tekst.
prim.aut. a)U gornjem tekstu se pri korišćenju reči "Kanda" ne misli na Kandu, Kodžu i Nebojšu (već samo na Neb... Kandu)
b)U gornjem tekstu se pri korišćenju reči "Kanda" ne misli na opće prihvaćeni kolokvijalni izraz Vojvođanskog leksičkog domena.
c)U gornjem tekstu se pri korišćenju reči "Kanda" misli na stari narodni izraz za iseljenike u Tursku koji se koristio još u prošlom veku.

Moram da odam priznanje za ono što je PRDIM GLASNO izneo u javnost kao dijalektiku NP.
prim.aut. a)U gornjem tekstu se pri korišćenju reči "Kanda" ne misli na Kandu, Kodžu i Nebojšu (već samo na Neb... Kandu)
b)U gornjem tekstu se pri korišćenju reči "Kanda" ne misli na opće prihvaćeni kolokvijalni izraz Vojvođanskog leksičkog domena.
c)U gornjem tekstu se pri korišćenju reči "Kanda" misli na stari narodni izraz za iseljenike u Tursku koji se koristio još u prošlom veku.

KANDA je stari izraz za BRAT. Potice od pojma BATA KANDA.

prdim glasno;6678232 ... iskren covek je budala. Novi pozitivista je namerno iskren:
Genijalno! Prdim Glasno, pomni ochevidac i biljezhnik cele jedne generacije.
Nepojmljivo oshtro analitichko razmishljanje, pogototovu za mladjane i ochigledno bistre djecharce.
Nego, neshto mi pada napamet u vezi ovoga, al o-tom-potom, moram sad da begam na rad ..

Pa moze se reci da je Prdim dobrano obogatio tekst al sto kazes i neka.

Nego Drino ovo me podseti na cuvene kvizove koje smo u vise navrata pravili pa i jednom kod mene kada sam presao u Bg. Kazem pravili ali zapravo su to bili autorski radovi Mirsadovi i Sajini i Zaretovi uz malu pomoc ostalih. Uzasno mi je zao, prevrnuh kucu, sve sam to cuvao i nista ne mogu da nadjem.Cuvao sam cak i pitanja ispisana na formatu 70x50 cm. I nisam to bacio zasigurno. Doci ce i dan kad cu sve to da bacim, al' u javnost.

Ova potraga za Neutrom (koga sam uzgred receno identifikovao, ali ovde izgleda ima nevernih Toma) pretvara se u izgleda u kulminaciju latino-americkih serija gde Fernando saznaje da je sam sebi majka. Verovatno ce se i Neutro javiti po zavrsetku hamartie i doziveti katarzu istom spoznajom, da je on sam sebi i majka i otac i celokupna uza i bliza rodbina, kum, komsija i bracni drug, a sigurno je citao i vec legendarne Zen price i slusao Musovu varijaciju na tu temu u vezi spoznaje sebe:

- "Tko si ti?"
- "Ja sam ti."
- "Kako ti mozes biti ja?"
- "To si ti!"

Na kraju Neutro pod svetloscu reflektora izgovara reci prosvetljenja (koje su inace tekst za jedinu pesmu koju sam sam celu sastavio Turk Funky djebermislar) Beni baktem, seni gjurdum, aglama, vala bravo, vala bravo, vala bravo, vala bravo... Za dalje jezicke reference i simbolizam ove pesme obratite se...

Poslednja izmena:
E silno me uveseliste ovim lobotomijama! Svima imam samo jedno da kazem - u gadnoj ste zabludi. Svi!!! Posto je PASCAD institucija, bice valjda da je imala i mnostvo postovalaca koji su sustinski bili totalni autsajderi...
Nadam se da se one najisturenije zvezde pomenute grupe nece uplasiti za svoju bezbednost. Slucajevi poput Lenona i Versacea su ipak negde drugde.

Ako sam pogresio izvinjavam se Neutrouou a i Distou.

Eto sta ti je slucajnost! - i nista drugo, jer zadesio sam se kuci bas sada.

Sevand - ono sto si malopre izbrisao pa napisao Greska je apsolutno tacno - nikad cuo za to, a i mnogo je severnije.

Accordo, Neutro te je svojom tajnovitoscu nesumnjivo naveo na pogresan trag, a tako sam se smejao na ono "okacio sliku velicine fudbalskog terena" - i jos :klap::rotf: - naravno izvinjenje se prihvata, medjutim to te nimalo ne priblizava razresenju.

A verujem Neutro se samo smeska

Iskreno nisam imao vremena prethodnih dana za doprinos forumu, medjutim sto se slika iz onih dana tice - moji su onda imali samo dva "keca" da ponesu sta su mogli - sve je ostalo, ostalo u Pristini. Zabrljivko je pre nekoliko dana spomenu njegov krst koji je valjda onda nekako zavrsio kod mene, ja se zaista toga vise ne secam - a ako je bilo tako i to je verovatno ostalo tamo, pitacu burazera. Puno pozdrava

Pa moze se reci da je Prdim dobrano obogatio tekst al sto kazes i neka.

Nego Drino ovo me podseti na cuvene kvizove koje smo u vise navrata pravili pa i jednom kod mene kada sam presao u Bg. Kazem pravili ali zapravo su to bili autorski radovi Mirsadovi i Sajini i Zaretovi uz malu pomoc ostalih. Uzasno mi je zao, prevrnuh kucu, sve sam to cuvao i nista ne mogu da nadjem.Cuvao sam cak i pitanja ispisana na formatu 70x50 cm. I nisam to bacio zasigurno. Doci ce i dan kad cu sve to da bacim, al' u javnost.

Sećam se pojedinih detalja kada smo imali tajanstvenu ličnost.Trebalo je pogoditi tko je Jovo Pletikoša, košarar sa Plitvica. Bilo je tu krajnje stupidnih pitanja npr. ko je određenog dana jeo bombice u ćevabdžinici iza glavne pošte.Sećam se da je Saja vasuznuo od sreće jer je naravno jedini znao odgovor osim, podrazumeva se, voditelja.Kvizovi su bili kombinacija neuspešne "Kviskoteke" uz određenu dozu humora, takođe vrlo neuspešnog.Jedino što je bilo dobro u svemu tome je skup emocija (u rasponu od krajnjeg besa i cinizma pa do nedokučive letargije koja se granićila sa zen budizmom) koje su se javljale i kod onih koji su kviz vodili i kod samih tragičara, odnosno učesnika.Ovi kvizovi nisu bili slučajni.Oni su predstavljali paradigmu tadašnjih obiteljskih okupljanja i bili su kritika tadašnjeg mirnodopskog perioda.

Back