GRUPA "PASCHAD" iz PRistine

Ne sviđa mi se ideja zabrljavka da se ograničimo i zatvorimo.U skladu sa time nisam oduševljen ni skidanjem 14 poruka od strane moderatora, ali on na to ima pravo.Obrisao je i nekoliko mojih prelepih gluposti, ali me mrzi da ih ponovo pišem. Lakše mi je da smislim nove. Drago mi je da se Džiber vratio pa makar bio i malo nakrivo nasađen.Što se tiče napada na PASCHAD poručujem pre svega taksisti a i ostalima da se ne brinu mnogo: "Što je više kleveta i laži, PASCHAD nam je miliji i draži"

Ne sviđa mi se ideja zabrljavka da se ograničimo i zatvorimo.U skladu sa time nisam oduševljen ni skidanjem 14 poruka od strane moderatora, ali on na to ima pravo.Obrisao je i nekoliko mojih prelepih gluposti, ali me mrzi da ih ponovo pišem. Lakše mi je da smislim nove. Drago mi je da se Džiber vratio pa makar bio i malo nakrivo nasađen.Što se tiče napada na PASCHAD poručujem pre svega taksisti a i ostalima da se ne brinu mnogo: "Što je više kleveta i laži, PASCHAD nam je miliji i draži"

DBF, ne brinem ja zbog napada na Paschad i tu se slazem s tobom : "Sto je vise...".
Meni je smetalo sto je pocela da se uplice politika i to od ljudi koji su tu slucajno i kojima Paschad znaci koliko i lanjski sneg. Ali da mi je krivo sto su tvoja pisma izbrisana, jeste. Ne poznaje nas dobro moderator pa pravi greske. No tebi, dojmi mi se, nikada inspiracije nije manjkalo, pa nece ni sada.

DBF, ne brinem ja zbog napada na Paschad i tu se slazem s tobom : "Sto je vise...".
Meni je smetalo sto je pocela da se uplice politika i to od ljudi koji su tu slucajno i kojima Paschad znaci koliko i lanjski sneg. Ali da mi je krivo sto su tvoja pisma izbrisana, jeste. Ne poznaje nas dobro moderator pa pravi greske. No tebi, dojmi mi se, nikada inspiracije nije manjkalo, pa nece ni sada.

Pazi, a najdraža mi je fora kad nas je nazvao potomcima komunističkog režima, ili nešto slično.To čak ni meni nije palo na pamet i moram da iskoristim to trenutno neokomunističko nadahnuće. Pazi, PASCHAD, pa komunisti...Predivno zvuči stih tipa..."U tunelu usred zime sija PASCHAD svetlo ime".
Conte hvala ti!

Poslednja izmena:
Da napravimo igrokaz: "Partizanski rock&roll" (radna verzija:"Ne okreći se Žare")
Uloge:
Komandant:Mus (Strog ali pravedan, bivši španski borac, profesionalni emigrant)
Komesar:Sale(pomoćnik komandanta za MPV,najobrazovaniji borac u četi)
Komandir čete: Dejan(Muzički vođa rock&roll čete,premoderan za partizanski pokret)
Borci:
Joka(Duša pokreta, zvezda petokraka čete)
Žare(puškomitraljezac, ili nosi pušku ili bas, svejedno nespretan i sa jednim i sa drugim)
Žuća(Komordžija, večito uz lonac, često lupa, ali sa merom i u ritmu)
Žule(kurir, održava vezu sa spoljnjim svetom, mlad, neiskusan)
Ostali borci:Saja, Amer, Mirsa i mnogi drugi nebitni... ali prisutni!
Neprijateljske snage:
Conte: oštar, britka jezika
Neutro:tajanstven, osumnjičen za špijunažu
i mnogi drugi nebitni...ali prisutni!

Da napravimo igrokaz: "Partizanski rock&roll" (radna verzija:"Ne okreći se Žare")
Uloge:
!

Pocetak><
Dejanu preti streljanje, zbog sirenja neoliberalnih ideja i nekomunistickog ponasanja prema drugarici Slavici, istaknutom borcu.

-Nisam , casna proleterska. Samo sam se nasalio sa drugaricom-pravda se Dejan.
-Nemoj ti nama nasalio!!! Jesi li nekad cuo druga Staljina da se sali- kaze komandant Mus.

Pocetak><
Dejanu preti streljanje, zbog sirenja neoliberalnih ideja i nekomunistickog ponasanja prema drugarici Slavici, istaknutom borcu.

-Nisam , casna proleterska. Samo sam se nasalio sa drugaricom-pravda se Dejan.
-Nemoj ti nama nasalio!!! Jesi li nekad cuo druga Staljina da se sali- kaze komandant Mus.
Sećaš li se stare parole: "MUS - Staljin - Čerčil"
Sile osovine ili je to bilo obrnuto. "Čerčil - Staljin - MUS"

Sećaš li se stare parole: "MUS - Staljin - Čerčil"
Sile osovine ili je to bilo obrnuto. "Čerčil - Staljin - MUS"

-Osim toga-rece Komesar Sale- Komandir Dejan jos i svira u ceti, i to jedan kapitalisticki , americki instrument -GITARU, pa se tako UDVARA drugarici Slavici !!! Samo americki i francuski burzuji tako se udvaraju svojim zenskama. Mi nase drugarice postujemo.

Ti bi Džiberu u tom slučaju trebao da budeš CHE.Već si lekar, samo ti treba brada i tompus.Tompus ćemo mi da ti nabavimo a za bradu ćeš se već nekako snaći.Beretku nabavljamo od Žuće.Toga na Kosovu ima u izobilju.Kasnije treba i da pogineš... onako...malo.Ali to će Mus da sredi.Pa on je majstor montaže.Ako je mogao od turaka da napravi pop-rock legende može onda i od nas da napravi partizanske heroje.

-Osim toga-rece Komesar Sale- Komandir Dejan jos i svira u ceti, i to jedan kapitalisticki , americki instrument -GITARU, pa se tako UDVARA drugarici Slavici !!! Samo americki i francuski burzuji tako se udvaraju svojim zenskama. Mi nase drugarice postujemo.

On je svirao još jedan kompromitujući instrument.Violinu koju su opće je poznato izrađivali italijanski majstori.Sve u svemu , ja ne znam kako će se on izvući iz ove situacije.Jedino ako ga komesar Sale osudi na blažu kaznu vežbanja sa žućom na njegovim instrumentima i u njegovoj prostoriji gde se u isto vreme prepliće zvonki Jokin glas i glas mujezina iz okolne džamije.

Brate Džiberu mi gotovo da sami završismo ovu stranu.Što bi Žuća reko:"Bravo, bravo, stoji pravo".
Na žalost, moram sad da idem uz koračnicu:" Čuje se odjek koraka po rebrima Žaretovim...heeej, ja, hoooj. I borci polako korak po korak, rebro po rebro, nestaju u tami...

Poslednja izmena:
...Čuje se odjek koraka po rebrima Žaretovim...heeej, ja, hoooj. I borci polako korak po korak, rebro po rebro, nestaju u tami...

Evo jedne price koja nema ama bas nista sa zapocetom temom.

Autor ovih redaka je 90/91 radio kao profesor u Tehnickoj skoli u Grmiji, istoj onoj gde je
vecina drustva kockala desetljec ranije.
Elem, jednog dana se u razredu gde je on bio razredni, Alishani Reshat mali i vispren ciga, vratio sa regrutacije.
Kako si proshao Alishani?
Odlicno,tenkista.... Kazhe Alishani.
Kako je to odlicno, tenkista???

Znate on je cigan, kaze Gaja Panker, oni obicno dobiju peshadiju jer su izdrzljivi,malo jedu i dobro trpe vremenske nepogode...

Prodje par meseci, udari zima i sneg zaveje okrilje.
Isto mesto isti ucesnici.
Gledam po razredu i vidim zamisljenog Steviqa.
Steviqu sta sada tako razmisljash,pitam.
Razmisljam o propasti sveta, kaze Stevic.
I ????? pitam ja.
Pa, kaze Gaja Panker, verovatno ono kako ce sunce da pocne da se gasi i da nestaje biljni i zivotinjski svet i svuda led i sneg, to rece i plune na tablu.

Samo ce ostanemo shaka nas cigana, jer malo jedemo i trpimo ladnocu,dobacuje Alijhani

I komplet svi zajedno smo zamislili sliku kako shacica cigana sa malim sankama i zavezljajima se probija kroz sneg i led....

Inace na pitanje kako to da muva koja leti 5 km/h u kolima koja se krecu 100 km/h
ne udari o staklo iznutra najsmisleniji odgovor koji sam dobio je bio:
Neshto vakum !!!!!!

ATTACH]37943[/ATTACH] prva zgrada desno
PRVA ZGRADA.jpg
prva i druga zgrada
I i II ZGRADA.jpg
treca zgrada
TRECA ZGRADA.jpg
trg iznad mosta

Prilozi

• TRG IZNAD MOSTA.jpg
    TRG IZNAD MOSTA.jpg