Грижа савести?

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Постоји ли грижа савести?

• Да

glasova: 36 80,0%
  • Не

glasova: 8 17,8%
  • Нисам о томе размишљао/ла

glasova: 1 2,2%

• Ukupno glasova
    45
  • Anketa je zatvorena .
Pa ja sam odavno potpisala kapitulaciju i rekla da sam ja ta koja " ne zna"...Mislila sam bice lakse...nekako bolje :lol:...ali avaj :lol:

Vidis, posto je stav da mi takozvani astrolozi od kojih je trazeno da odgovore na pitanja, ne znamo sta radimo i da nemamo osecaj grize savesti, ti kao ne-astrolog koji ,bese brani astrologe, rece da ne znas nista vise da bi bilo lakse, to mu dodje, podseti me, na Helenu i njene strane ..secas se... i ja samo mogu da cekam odgovorna lica da mi prevedu ono sto sam napisala tebi..ju ju ju ju kako sam bila u zabludi i nisam znala da sam tako negativna..kako se ti osecas posle moje analize upucene tebi? Reci iskreno,jel te grize savest sto si mi trazila i sto je tvoja karta pala meni u ruke a ja tako sa predrasudama vredjam....ju ju ju, reci mi, molim te dok cekamo!

Bese negde tema po pitanju astrologije i zabave..secas li se..ali kako onda u zabavi da , bas ti ljudi, iz svoje zabave dozvole nama da im uticemo na zivot bez grize savesti..nesto tu meni ne stima..

Auuu da....tacno..bese neka tema..ali brzo pade u zaborav. Ljudi bre nece da znaju, zele da veruju u "svoju istinu"...pa sve ono sto ne razumeju, o cemu nemaju poima...to za njih i ne postoji. Vrlo prosto. Po tom principu funkcionise vecina. Na zalost.

A ovo tek zasluzuje posebnu temu...jednu celu , lepu , veliku temu...
Temu na kojoj ce se malo pricati o Majama...pa o Kepleru....i tako...sve redom...
Zamisli koliko je to tek strasno, izucavati nesto godinama....a onda se pojavi neko i kaze..." ma to je zabava..."....." ...ajde da dam tamo nekom svoje podatke...pa ce on malo da gubi vreme, posto nema pametnija posla....i sve ono sto je godinama ucio ...probace da primeni u praksi..kako bi se ja, Boze moj...malo zabavila...." Sjajno.
Zaista zasluzuje temu.

Ja sam hriscanin, pre svega, i verujem prvo u Hrista, pa tek onda u sve ostalo.
Moje je pravo da okarakterisem astrologiju kako hocu, i da sama uzmem od nje onaj deo koji mi najvise odgovara, sto bas i ide u prilog tezi da niko odavde ne utice na mene psiholoski, a valjda ste bas to i hteli da kazete Kojici. U cemu je onda problem?
Da li je problem u mom ne tako ozbiljnom shvatanju astrologije, mom osnovnom pravu?
Ako postavim pitanje opravdanosti i validnosti astrologije, ne znaci da napadam ikog od vas,pogotovu ne Elle i Vip, ali nazalost, apelujem na vas da se okrenete pravim vrednostima, a da vam ovo bude vise zabava, radi vaseg dobra.

Auuu da....tacno..bese neka tema..ali brzo pade u zaborav. Ljudi bre nece da znaju, zele da veruju u "svoju istinu"...pa sve ono sto ne razumeju, o cemu nemaju poima...to za njih i ne postoji. Vrlo prosto. Po tom principu funkcionise vecina. Na zalost.

Evo, ti si jedna koja je trazila analizu..reci mi , kao ne astrolog, koliko su na tebe uticali drugi koji su ti davali analize za tvoj horoskop...da budem jasna

Hmm... Dakle, niste mrdnuli dalje od juče. Je l' iko odgovorio na anketu?

Provejava sarkazam - vrlo ružna osobina.
Neki astrolozi su zbili svoje redove i navalili, ispaljujući ćorke. Jer, to i jesu ćorci a ne ozbiljni argumenti. Dakle, pljuvačina po (možda) neistomišljenicima, koji su (možda)neistomišljenici samo zbog toga što se usuđuju da postavljaju pitanja. A na ta pitanja, koliko primećujem, ne dobijaju validne odgovore.
Ovaj pdf. je, kao i svi ostali, otvoren za sve učesnike foruma. Nije prćija samo onih, koji se bave astrologijom ili dolaze po tumačenje natalne karte. To, dalje, znači, da svako može postaviti pitanje (anketu) koja je u kontekstu ovog pdf. Na vama je da odgovorite, ili da ignorišete, ali nije na vama da ljude ismevate, vređate, prišivate im epitete i vadite iz konteksta delove njihovih rečenica pa ih onda stavljate pod prilično pristrasnu lupu.

Razočaravajuće.

U al` si nam rekla....Posebno mi se dopada ono "vadjenje" iz konteksta...posto su to radili svi , samo ne mi...A sto se tice ostalog..pa naravno. Ja sam odavno rekla da nisam ozbiljno shvatila ovu anketu , jer je prosto ovako postavljena smesna...bas kao sto sam i ja smesna sada izigravajuci papagaja.
Najgore od svega je to sto nema efekta. Gluvi telefoni.

Moje je pravo da okarakterisem astrologiju kako hocu, i da sama uzmem od nje onaj deo koji mi najvise odgovara, sto bas i ide u prilog tezi da niko odavde ne utice na mene psiholoski, a valjda ste bas to i hteli da kazete Kojici. U cemu je onda problem?
Da li je problem u mom ne tako ozbiljnom shvatanju astrologije, mom osnovnom pravu?
Ako postavim pitanje opravdanosti i validnosti astrologije, ne znaci da napadam ikog od vas,pogotovu ne Elle i Vip, ali nazalost, apelujem na vas da se okrenete pravim vrednostima, a da vam ovo bude vise zabava, radi vaseg dobra.

Draga devojko...ukoliko si zaista to sto kazes da jesi, onda bi trebala da znas osnovno....a to je da NIKADA ne osudjujes nekog o kome ne znas ama bas nista. Ti poima nemas ni sa kim sada razgovaras, ni da li je taj neko okrenut visim/pravim vrednostima ...verovatno mnogo vise nego sto ces ti ikada biti...sa svim tim sto jesi sada. ..prema tome ne sudi olako....

U al` si nam rekla....Posebno mi se dopada ono "vadjenje" iz konteksta...posto su to radili svi , samo ne mi...A sto se tice ostalog..pa naravno. Ja sam odavno rekla da nisam ozbiljno shvatila ovu anketu , jer je prosto ovako postavljena smesna...bas kao sto sam i ja smesna sada izigravajuci papagaja.
Najgore od svega je to sto nema efekta. Gluvi telefoni.

Posto mislis da je ovako postavljena anketa smesna ili neko rece jednostrana, hajde da je napravimo da nije takva, posto pozivamo ljude da se izjasne bas tako - jasno, koliko smo im uticali na zivot i kako mi ne znamo dok oni ne kazu, prvo prozivam tebe, jer si i ti medju ne-astrolozima koji su dobili odgovor, pa cemo onda lepo, svako ko je radio, od svojih "odradjenih" (izvinite na izrazu ali nemam sada adekvatan) da cuje da li je ili nije menjao njihov zivot vireci po njihovoj zelji u njihovu kartu, i kako mi ne znamo jesmo li zasluzili da nas grize savest ili ne, upravo ce ljudi da nam to pokazu, pa da onda predjemo na glasanje..sta mislis Djuro?

Evo, ti si jedna koja je trazila analizu..reci mi , kao ne astrolog, koliko su na tebe uticali drugi koji su ti davali analize za tvoj horoskop...da budem jasna

Vip
Pre svega sam samosvesna...da kako sugestivna, ali ne u toj meri da neko moze manipulisati na ovaj ili onaj nacin mojom psihom. Kada god sam trazila tumacenje, trazila sam ga svesna moguceg odgovora....takodje znajuci koliko je astrologija "komplikovana", uvek mi je bilo jasno da bi nam trebalo sati i sati da zaista, u potpunosti ...izanaliziramo na pravi nacin moju kartu.Prema tome meni je tumacenje samo pomoglo.Znas i sama. Pomoglo da shvatim nesto vise...kada je sama astrologija u pitanju.

Draga devojko...ukoliko si zaista to sto kazes da jesi, onda bi trebala da znas osnovno....a to je da NIKADA ne osudjujes nekog o kome ne znas ama bas nista. Ti poima nemas ni sa kim sada razgovaras, ni da li je taj neko okrenut visim/pravim vrednostima ...verovatno mnogo vise nego sto ces ti ikada biti...sa svim tim sto jesi sada. ..prema tome ne sudi olako....

Ovo nije u redu.
Ne možeš devojci govoriti da ona verovatno nikada neće biti okrenuta "pravim vrednostima" više nego ti, ili bilo ko drugi. Kako TI imaš pojma s kim razgovaraš?
Kontradiktorna si. Njoj kažeš da ne treba da osuđuje nikoga, a ti sama sudiš o njoj.

E vidis, to nije tvoje pravo.
Ako je ne okarakterises svaki milimetar po ustanovljenom sablonu od strane vecine na ovom pdf onda si uguran pod "Kojica & Co." iako ti mozda tamo ne zelis, a time si osudjen na propast.

E vidis, to nije tvoje pravo.
Ako je ne okarakterises svaki milimetar po ustanovljenom sablonu od strane vecine na ovom pdf onda si uguran pod "Kojica & Co." iako ti mozda tamo ne zelis, a time si osudjen na propast.

Ma ovde je samo pitanje ko kako shvata astrologiju, ono je vec bilo postavljeno, ali neki ne zele da shvate da ima i razlicitih ljudi, koji se ne odusevljavaju naklapanjima o astrologiji kad se vec desi nesto, i zato je ne shvataju ozbiljno, sto je MOJE PRAVO koje niko odavde ne moze da mi oduzme.

Vip
Pre svega sam samosvesna...da kako sugestivna, ali ne u toj meri da neko moze manipulisati na ovaj ili onaj nacin mojom psihom. Kada god sam trazila tumacenje, trazila sam ga svesna moguceg odgovora....takodje znajuci koliko je astrologija "komplikovana", uvek mi je bilo jasno da bi nam trebalo sati i sati da zaista, u potpunosti ...izanaliziramo na pravi nacin moju kartu.Prema tome meni je tumacenje samo pomoglo.Znas i sama. Pomoglo da shvatim nesto vise...kada je sama astrologija u pitanju.

Dobro, znaci, ja kao astrolog, u tvom slucaju ne moram da imam grizu savesti jer si jasno rekla da ti odgovor nije uticao na tvoju psihu odn tobom nisam ja manipulisala..pretpostavljam da nemas grizu savesti sto si pitala i ja nemam grizu savesti sto sam ti odgovorila..Znaci, za sada imamo jedan poen za odgovor NE, u ovoj anketi, idemo dalje..

Ma ovde je samo pitanje ko kako shvata astrologiju, ono je vec bilo postavljeno, ali neki ne zele da shvate da ima i razlicitih ljudi, koji se ne odusevljavaju naklapanjima o astrologiji kad se vec desi nesto, i zato je ne shvataju ozbiljno, sto je MOJE PRAVO koje niko odavde ne moze da mi oduzme.

Ma ja potpuno razumem da ti ne verujes u " naklapanja". To je tvoje pravo covece. Ako ces da verujes u klikere, veruj....tvoje pravo !!
Ali zaista ne volim da ukoliko vec imas takvo misljenje...dodjes ovde i trazis da ti se pogleda karta ili sta vec. Izvini ali to mi je licemerno.

Dobro, znaci, ja kao astrolog, u tvom slucaju ne moram da imam grizu savesti jer si jasno rekla da ti odgovor nije uticao na tvoju psihu odn tobom nisam ja manipulisala..pretpostavljam da nemas grizu savesti sto si pitala i ja nemam grizu savesti sto sam ti odgovorila..Znaci, za sada imamo jedan poen za odgovor NE, u ovoj anketi, idemo dalje..

Da, kada je rec o tebi.
Naravno da bi odgovor bio drugaciji da je u pitanju neki sarlatan koji ti kaze " ...za 3 dana ces pasti sa bicikla"..:lol:
Znaci, podrazumevam da ovde svako zna, da ukoliko mu se pojavi bilo ko, pozivajuci se na to da je astrolog...a ko je u stanju da mu tvrdi ovako nesto...( ili bilo sta drugo ) , zna da ima posla sa nekim ko prosto nije cist.

Back