- Poruka
- 18.235
U pitanju je samo izbor reči ... povela sam se za nazivom teme, o tome se radi. I nisam isključivala ovo o čemu pričaš, ali ni aporiori tvrdila ništa, dok ne čujem stavove. Jednostavno.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pazi...ovo sto ti sada radis je klasicna projekcija.
TI si ta koja je ovde dosla sa predubedjenjem...ne zaboravi sta si rekla na topicu " verovanje".
Da to nije tako, potpuno bih razumela tvoje porive , odnosno poverovala da kod tebe postoji doza plemenitosti , eticnosti...i cega sve ne, i da se za isto boris.
Sto se VIP tice...sigurna sam da ce na tvoje, takodje (ne)ironicno pitanje, ipak odgovoriti..kao sto je to i do sada uvek cinila.

Могу да се смејем или да плачем... јер стварно на овако нешто не могу озбиљно да одговорим...
Nisi u pravu Elle.
Ovde se ne radi o tome da neko misli ili ne misli da astrolozi trebaju imati grizu savesti ili ne, vec se radi o jednoj generalizaciji protiv koje se svi toliko borimo. U tome je ovde problem. Niti su svi astrolozi astrolozi, niti bi vecina onih koji to zaista jesu trebali da imaju bilo kakvu grizu savesti. Posto je pitanje formulisano na nacin na koji jeste, ne ostavljajuci ti opciju za sve one koji se nemaju zbog cega stideti ....vec naprotiv...iluzorno je i smatrati jednu takvu anketu za ozbiljnom. U tome je problem.
Pitam se samo zasto Kojica, koja je toliko dobronamerna...uvidevsi da je formulacija pogresna...nije jednostavno preformulisala anketu vec kod prvog nesporazuma. Smesno.

Ove je vec Resavska skola.
U prevodu - prepisivacka.
Jel` treba da se smejem ?

Ако умеш да се смејеш самој себи, навали...
Није лоше, веруј ми... и сама понекада то радим...

Nisi u pravu Elle.
Ovde se ne radi o tome da neko misli ili ne misli da astrolozi trebaju imati grizu savesti ili ne, vec se radi o jednoj generalizaciji protiv koje se svi toliko borimo. U tome je ovde problem. Niti su svi astrolozi astrolozi, niti bi vecina onih koji to zaista jesu trebali da imaju bilo kakvu grizu savesti. Posto je pitanje formulisano na nacin na koji jeste, ne ostavljajuci ti opciju za sve one koji se nemaju zbog cega stideti ....vec naprotiv...iluzorno je i smatrati jednu takvu anketu za ozbiljnom. U tome je problem.
Pitam se samo zasto Kojica, koja je toliko dobronamerna...uvidevsi da je formulacija pogresna...nije jednostavno preformulisala anketu vec kod prvog nesporazuma. Smesno.
Grize nas savest. I stidimo se.ops:
Polazi se od tzv. astropsihologije ... tipologija ličnosti i sl. Definitivno nezaobilazna i za mene suština astrologije. Sve ostalo proističe iz toga.
Pazi...ovo sto ti sada radis je klasicna projekcija.
TI si ta koja je ovde dosla sa predubedjenjem...ne zaboravi sta si rekla na topicu " verovanje".
Da to nije tako, potpuno bih razumela tvoje porive , odnosno poverovala da kod tebe postoji doza plemenitosti , eticnosti...i cega sve ne, i da se za isto boris.
Sto se VIP tice...sigurna sam da ce na tvoje, takodje (ne)ironicno pitanje, ipak odgovoriti..kao sto je to i do sada uvek cinila.
Duso, znas koliko vredis i sta sve mozes i sta sve znas..sto se cimas...pa nisi ovde od juce, cak i ostali znaju sta si i koliko doprinela i niko ne sumnja u tvoj sud i tvoje vidjenje...a ja, cak ni zbog tebe, koja vrlo vredis, necu da odgovaram jer sam jasan odgovor dala, na kraju zbog ljudi koji bi da znaju moj stav a ne zbog onih koji bi da to koriste u svojim prevrtljivim pitanjima i odgovorima, kao i stav o cemu se gde radi, pa zaista ne vidim ni jedan razlog da se tu nesto dodatno objasnjava..na kraju, svako ima pravo sa stupnja svoje mentalne zrelosti i sposobnosti procenjivanja da svaku rec prevrce i dozivljava kako hoce, i moje i tvoje, ima potpunu slobodu da se izrazava i pravi lud koliko mu volja, kad vec nema pametnija posla da radi, a ja i ti znamo sta je nama prioritet..uostalom, ko kaze da nema placenih ljudi koji to , jadni, moraju da rade drugima, sta mislis ti o tome..bas mi pade na pamet da tebi postavim to pitanje...sto ne bi ljudi bili placeni da uzurpiraju, podrivaju ili vec iznose svakojake stavove i to bez grize savesti kao sto potencira ova tema, pa oni su samo ljudi, bili astrolozi ili ne, bavili se ili ne bavili time,zar ne mislis da bi oni zaboravili na grizu savesti kad su u pitanju pare?Ili ti jos gore..zamisli, pa mi to sve radimo i dajemo besplatno, ko zna koga smo sve time ugrozili..diskutabilno, zar, ne...!?
Pa ne. Ja bih sada npr jako volela da se ukljuce i svi oni kojima si npr Ti , ili vec neko odavde...u jednom trenutku izaso/la u susret...pa da se izjasne. Da cujemo sta oni misle. Da li misle da nekog treba da grize savest i zbog cega.
Sto se tvog pitanja tice...mogu samo da se setim one " Ko o cemu k...o postenju"....prosto ali tako je. Od kada je sveta i veka, upravo oni koji su se najvise pozivali na savest, postenje , etiku ..moral...bivali su ne retko ljudi bez navedenih " kvaliteta".
Zato me, u tom kontekstu, ovo ne opterecuje.
ops::wink:Vidis, mislim da su svi ti ljudi koji su od nas dobili jasne informacije ipak ljudi i postuju trud i rad i to za dzabe, i videli ljude u nama, pa ideja tvoja nije losa ali zamisli da sad bar 500 ljudi nagrne ovde i kaze kako ih ne grize savest sto su trazili i pitaju nas da li nas grize savest sto smo im odgovor dali a mi kazemo- sto bi nas grizla savest sto smo nekom pomogli ili dali odgovor..i tako bi se mi medjusobno sa clanovima foruma lepo izvagali koga grize savest a koga ne..:wink:nego, zamisli da nas ne grize savest i da njih ne grize savest...mozes li to da zamislis, ja mogu...a to, ko o cemu...to je opste poznato, pa zato su i potrebne silne poruke o projekcijama, jer kako su se oni prvi setili da ih napisu to bi valjda trebalo da znaci da oni koji nisu se prvi toga setili da treba da se osete prozvani, jel da? mislis li tako..meni sve to lici na to...ops::wink:

Pa ne bi bilo lose da se i oni ukljuce. Pa 500 500 , sto da ne
A onda bi dosla Kojica i rekla " Jao vidi , 500 ljudi prica o MENIIIIIIIIIIIIIIIIiiiiii "![]()
a onda bi mi morali da demantujemo...ja bih bas da pricaju o Nama , da ne bude samo da se prica o njoj, jer tema nije o njoj, nego je ko ima grizu savesti a ko ne..sto se ne bi i drugi izjasnili, bas oni koji treba da budu zrtve psiholoskog delovanja naseg rada i tumacenja..pa i oni su ljudi, mogu da kazu koliko smo to delovali na njih, posto nama nije jasno kako mi delujemo, neka nam sami kazu, jel' da!?

Duso, znas koliko vredis i sta sve mozes i sta sve znas..sto se cimas...pa nisi ovde od juce, cak i ostali znaju sta si i koliko doprinela i niko ne sumnja u tvoj sud i tvoje vidjenje...a ja, cak ni zbog tebe, koja vrlo vredis, necu da odgovaram jer sam jasan odgovor dala, na kraju zbog ljudi koji bi da znaju moj stav a ne zbog onih koji bi da to koriste u svojim prevrtljivim pitanjima i odgovorima, kao i stav o cemu se gde radi, pa zaista ne vidim ni jedan razlog da se tu nesto dodatno objasnjava..na kraju, svako ima pravo sa stupnja svoje mentalne zrelosti i sposobnosti procenjivanja da svaku rec prevrce i dozivljava kako hoce, i moje i tvoje, ima potpunu slobodu da se izrazava i pravi lud koliko mu volja, kad vec nema pametnija posla da radi, a ja i ti znamo sta je nama prioritet..uostalom, ko kaze da nema placenih ljudi koji to , jadni, moraju da rade drugima, sta mislis ti o tome..bas mi pade na pamet da tebi postavim to pitanje...sto ne bi ljudi bili placeni da uzurpiraju, podrivaju ili vec iznose svakojake stavove i to bez grize savesti kao sto potencira ova tema, pa oni su samo ljudi, bili astrolozi ili ne, bavili se ili ne bavili time,zar ne mislis da bi oni zaboravili na grizu savesti kad su u pitanju pare?Ili ti jos gore..zamisli, pa mi to sve radimo i dajemo besplatno, ko zna koga smo sve time ugrozili..diskutabilno, zar, ne...!?
Pa DA!
Sad samo ostaje da cekamo...valjda se neko pojavi![]()
Pa ne bi bilo lose da se i oni ukljuce. Pa 500 500 , sto da ne
A onda bi dosla Kojica i rekla " Jao vidi , 500 ljudi prica o MENIIIIIIIIIIIIIIIIiiiiii "![]()
Ovi sto su tek od juce dosli mozda manje vrede?
Ovo nije predrasuda?
Ovaj pdf je mozda klan probranih i ini su nepozeljni sa svojim pitanjima koja bole ovdasnje?
I onda se drzne neko da dovede u pitanje etiku/savest astrologa, pojedinih, cak ne svih... pa naravno da ce da nadrlja
Nadam se da ce moderator ovo da sankcionise, vredjanje onih koji nisu ovde od juce.

Pa DA!
Sad samo ostaje da cekamo...valjda se neko pojavi![]()
Evo ja samo mogu dakazem da sam SAMA nesto trazila od astrologa, da mi niko nije kriv, a to da li sam podlozna uticajima ili ne, moja je stvar.
Ne sumnajm u dobronamernost astrologa, ali moje je pravo da sumnjam u njihovo znanje.
Vazno je ko kako shvata astrologiju, a posto je ja shvatam kao zabavu, onda mi nije problem da ne obracam paznju na sve.
I treba zaista videti zasto ovi ljudi postavljaju ovu temu, ja sam na njihovoj strani u ovom slucaju, jer mozda imaju isuvise negativnih iskustava, pa imaju pravo da priupitaju nesto i o tome. Ne smatram da je strasno sto su postavili ovu temu, samo treba pravilno shvatiti kontekst, sto sam ja pokusala da ucinim.
Pravo je pitanje, za neku drugu temu, naravno, osnovanost astrologije kao nauke, jer po meni samo Bog zna sta ce se desiti sutra i to je moja teza i misljenje, koje sam iznela jos kad sam prvi put ucestvovala na ovom forumu.
Sve ostalo je zabava.
@ Kojica & Co
Mislim da su ovde ljudi svakako dobronamerni, ali da ponekad malo lutaju,npr. ja prva lutam iz zabave, ali i to je njihovo pravo, a meni ako se ne svidja, ja odem na neki drugi podforum.
U sto volim kad ovako neko secira tekst...pa izvadi iz konteksta. Ubilo se! I stvarno VIP , kakvo je bre ovo vredjanje? Kako si se samo osmelila ?? Grize li te savest ??![]()
A ovo tek zasluzuje posebnu temu...jednu celu , lepu , veliku temu...
Temu na kojoj ce se malo pricati o Majama...pa o Kepleru....i tako...sve redom...
Zamisli koliko je to tek strasno, izucavati nesto godinama....a onda se pojavi neko i kaze..." ma to je zabava..."....." ...ajde da dam tamo nekom svoje podatke...pa ce on malo da gubi vreme, posto nema pametnija posla....i sve ono sto je godinama ucio ...probace da primeni u praksi..kako bi se ja, Boze moj...malo zabavila...." Sjajno.
Zaista zasluzuje temu.
Pa ja sam odavno potpisala kapitulaciju i rekla da sam ja ta koja " ne zna"...Mislila sam bice lakse...nekako boljePa ja ponovo pogledah, obratila sam se tebi i ne razumem, cekam da mi moderator objasni moju zlu nameru i moje vredjanje i same sebe, jer sam ja bas bas nova na forumu..cekaj, mozda je to neko hteo mene da brani od mene?da li me grize savest sto pricam sa tobom o analizama koje smo uradili ili sto zelimo da damo jasan poziv ljudima da se ovde ukljuce i iznesu misljenje svoje o nasem (ne)uticanju na njih i njihov zivot ili ti nasu ideju ili stav da nemamo grize savesti sto odgovaramo ljudima na njihova pitanja..da sacekamo sta ce nam odgovorni reci, mozda mi zaista ne znamo sta pisemo,jel' da Djuro?
...ali avaj