Grip i Beograd

• Začetnik teme Začetnik teme lider
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Na jesen i zimu dva miliona u Srbiji obolelih od novog gripa

Međunarodni Radio Srbija
Epidemiološka situacija u Srbiji u vezi sa novim virusom gripa N1H1 ima tendenciju pogoršanja, a na jesen i zimu očekuje se veliki pandemijski talas i oboljevanje između dva i dva i po miliona ljudi, saopšteno je u Institutu za javno zdravlje Srbije. Klinička slika će biti uglavnom blaga. Očekuje se da će primarna zdravstvena zaštita zbrinuti 1,9 i 2,3 miliona obolelih, dok će 100-200 hiljada ljudi sa umerenom kliničkom slikom tražiti hospitalizaciju. Neophodna i obavezna hospitalizacija biće za 20-25 hiljada ljudi, izjavio je na konfeneciji za novine epidemiolog Predrag Kon. Ministar zdravlja Tomica Milosavljević naveo je da u Srbiji postoje bolnički kapaciteti za prijem tih ljudi i ocenio da nema razloga za paniku i strah, ali ima za ozbiljan rad.

dr živadin:

"Tija bakcili, svi gi ja potepam, znaš kako? Prvo si progutam jednu kocku šeker, pa se oni svi navadu na njojzi. Ondak si popijem 'ednu jaku crnu kavu da gi zaćoravim, pa kad si ne znaju kude će, tage si popijem 'ednu ljutu rakiju te gi potepam svi."

ceo zivot zivim bez vitamina, e pa tako cu i sada. pa sta bude da bude. evo prognoziraju da ce se svaki 3-4 stanovnik bg na jesen razboleti. kolektivno bolovanjce :p mislim da ne mozemo mnogo da uticemo na to.

Slucajno sam nedavno upoznala zenu koja radi na infektivnoj,mikrobiolog je i rece mi da je sam sastav ovog gripa takav da ukazuje da je izasao iz laboratorije. E sad,po njenoj prici to je tek uvertira u nesto mnogo gore (zbog globalne prenaseljenosti?)
Ja verujem u prvi deo njene price a u drugi more jock !

ma biće sve u redu...
emo-535.gif

БАНГКОК – У Тајланду је рођена прва беба оболела од новог грипа која је вирусом Х1Н1 заражена још у мајчиној утроби, саопштиле су данас здравствене власти у Бангкоку.

Беба је рођена превремено у суботу, пошто су лекари одлучили да изведу царски рез у седмом месецу трудноће 24- годишње мајке оболеле од новог грипа. „Здравље бебе је стабилно.

Сада покушавамо да утврдимо како је заражена”, изјавила је др Сурија Кухарат, здравствени функционер из провинције Рачабури, где је оболела жена прво пут примљена у болницу. Она је додала да је ово први случај преношења болести са мајке на нерођењу бебу у Тајланду.

Мајка је још увек у болници, у озбиљном стању, пренеле су агенције. Локални медији су пренели изјаву једног другог лекара, који је устврдио да су у САД већ забележена три случаја преношења вируса Х1Н1 с мајке на дете.

У Тајланду су до сада 44 особе умрле од новог грипа, а 6.700 је инфицирано вирусом Х1Н1, највише у југоисточној Азији. Светска здравствена организација је 11. јуна прогласила пандемију грипа типа Х1Н1, који је до сада убио више од 800 људи у свету.

БАНГКОК – У Тајланду је рођена прва беба оболела од новог грипа која је вирусом Х1Н1 заражена још у мајчиној утроби, саопштиле су данас здравствене власти у Бангкоку.

Беба је рођена превремено у суботу, пошто су лекари одлучили да изведу царски рез у седмом месецу трудноће 24- годишње мајке оболеле од новог грипа. „Здравље бебе је стабилно.

Сада покушавамо да утврдимо како је заражена”, изјавила је др Сурија Кухарат, здравствени функционер из провинције Рачабури, где је оболела жена прво пут примљена у болницу. Она је додала да је ово први случај преношења болести са мајке на нерођењу бебу у Тајланду.

Мајка је још увек у болници, у озбиљном стању, пренеле су агенције. Локални медији су пренели изјаву једног другог лекара, који је устврдио да су у САД већ забележена три случаја преношења вируса Х1Н1 с мајке на дете.

У Тајланду су до сада 44 особе умрле од новог грипа, а 6.700 је инфицирано вирусом Х1Н1, највише у југоисточној Азији. Светска здравствена организација је 11. јуна прогласила пандемију грипа типа Х1Н1, који је до сада убио више од 800 људи у свету.

Samo se vi zezajte sa gripom, a nije naivno uopšte.

a da se mi odmah svi lepo koknemo sa po jednim metAkom u vugla...i nema brige za svinjski, za pticiji grip, za globalno zagrevanje, za kisele kise, za ozonsku rupu, za 3.svetski....a?:think:

Back