Grip i Beograd

• Začetnik teme Začetnik teme lider
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Vrhunac sezonskog gripa u SAD obično nastupa između kraja novembra i početka marta. Osim toga, svinjski grip najviše pogađa decu i mlađe odrasle osobe, dok od sezonskog gripa obično najviše obolevaju stariji od 65 godina, ističe dr. Tomas Friden direktor američkih Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), a prenosi Rojters.
Stručnjaci predviđaju da će svinjski grip napadati, za razliku od sezonskog, u više talasa, a dr. Friden naglašava da se ne može znati ni kojeg obima će ti talasi biti, ni koliko će dugo trajati, niti kada će naići sledeći.
Dosad je u SAD od svinjskog gripa umrlo više od 1.000 osoba, a preko 20.000 je podvrgnuto bolničkom lečenju.
Svetska zdravstvena organizaicja je objavila da je u svetu registrovano 414.000 laboratorijski potvrđenih slučajeva pandemijskog gripa i gotovo 5.000 smrtnih slučajeva, uz napomenu da je to samo "vrh ledenog brega", jer su mnoge zemlje prestale da broje individualne slučajeve.

Američki stručnjaci procenjuju da je samo u SAD virus H1N1 dosad prebolelo "mnogo miliona ljudi".
Dr. Friden napominje da su dosad svetske farmaceutske firme proizvele 16,1 milion doza vakcina protiv svinjskog gripa, od čega je do 21. oktobra u SAD isporučeno 11,3 miliona doza.
Vlada SAD je ranije računala da će do kraja oktobra na raspolaganju imati 40 miliona doza vakcina, ali je pretprošle nedelje tu prognozu snizila za 25 do 30 odsto - na 28 do 30 miliona doza.
"Proizvodnja vakcina je mnogo nepredvidivija nego što bismo mi to želeli. Nismo ni blizu onome gde smo mislili da ćemo dosad biti", priznaje direktor CDC.

Mada ja ipak mislim da je najbolje rešenje da se nakrkaš luka pa onda virus neće da te napadne jer ti smrdi iz usta
g020.gif

Jeli ljudi,jel' se samo meni cini, ili je ove godine grip agresivniji?

Moje tri cerkice, komsijine cerkice, ja, moja zena,buljuk dece u vrticu,skoli...
Sad sam saznao da je u vojnom internatu proglasena epidemija, zabranjene posete...

Simptomi su isti: Temperatura, problemi sa plucima,kasalj i upaljeno grlo.

Neko da zna nesto vise?

mi se ne razboljevamo....ne sećam se kad smo imali grip.
ali, zato - uvek ima tople supe, meda, propolisa, limuna i svežih mandarina.....

mi se ne razboljevamo....ne sećam se kad smo imali grip.
ali, zato - uvek ima tople supe, meda, propolisa, limuna i svežih mandarina.....

Blago vama...mi imamo uvek problem: neka se jedno dete u vrticu ili skoli pojavi slinavo, eto nas svih petoro za par dana sa svim simptomima...A meda,propolisa,limuna,"podravke"...
ima koliko 'oces
Mislim da je to sve plan,detaljno smisljen od strane cionista,kako bi se porobio svet...pa poceli od mene!?:evil:

Back