Grickalice

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
389.330
Slane zanimacije i grickalice tipa smokija,cipsa,grisina, pereca i da ne nabrajam dalje ima raznih varijanti i oblika..
Da li ih jedete i koje preporucujete i koje su vam omiljene

Ne možeš ih preporučiti jer su nezdrave...a volim ih, ne toliko kao gastronomske bisere više kao zanimaciju za živce predveče :lol:. Inače skoro nikada mi se ne prijedu pre večernjih sati kao za inat.

Omiljeni...a šta znam,čips...onaj rebrasti deblje sečen...domačinski :lol: ...možda zato što ga najređe uzimam jer je najnezdraviji.
Najčešće tuc-tuc krekere valjda kao neke neutralne i smoki.
Oni italijanski grisini kada negde nađem su takođe odlični.

8897634631710.jpg
0006093_bruschette-maretti-sir-70g_511.jpeg

pa kada ih volim:rumenko: a kako kokice ne jedem cesto mislim da mi nece škoditi
Ukusna jeste, ali bolje napravi kući kokice ili izbegavaj kupovne! Kupovna hrana(fast food, burek,čips, peciva...) koja se prži na ulju, a posebno hrana pržena u dubokom ulju je štetna, jer koriste ulje za više korišćenja i namena(što ne bi trebalo).Isto ulje, koje koriste za prženje i pripremu hrane više puta oslobađa štetne materije, koje unosimo sa hranom u organizam. Trans masti se u organizmu ne razlažu, nego se talože.Zato i jesu štetne. Vremenom i zbog česte konzumacije, može doći do pojave lošeg holesterola i triglicerida, zakrčenja krvnih sudova i dr.tegoba i bolesti.
Grickalice (kupovne)su inače jako nezdrave. Sadrže i vezuju veliku količinu soli, sadrže niz rafinisanih sastojaka pa jesu ukusne, ali ne sadrže hranjive sastojke. Izazivaju nadutost, lenjost i pospanost i trenutno zadovoljstvo(dok se ne pojedu)umesto da telu daju energiju i stvarni osećaj sitosti.Umesto kupovnih, jedite urme, jabuke, suvo voće,... sve su to zdrave namernice, bogate prirodnim vlaknima, vitaminima i mineralima. Osećaj je mnogo bolji i telo je zdravije!

Poslednja izmena:
Slane zanimacije i grickalice tipa smokija,cipsa,grisina, pereca i da ne nabrajam dalje ima raznih varijanti i oblika..
Da li ih jedete i koje preporucujete i koje su vam omiljene
Suncokret.

Kupim sveži suncokret u ljusci. Dobro ga operem. Kad se procedi, a da se ne
osuši načisto, pospem brašno i so, pola-pola i ispečem u rerni. Brašno čini
da se so zalepi za semenku. Isto se može primeniti i kod pečenja semenki
budeve.
I samo u toku pečenja jednom promešam, da bi se sve jednako ispeklo i to
je to.

20181113_081941.jpg

Back