Gretu najpre izignorisao u UN, a potom ISMEJAO NA TVITERU!

Zasto bih gubio vreme na bajke?

Sve sto pricas vodi se u okviru drzave.

Drzava je stabilna kad ima siroku bazu odlucivanja, destabilizovana je kad odlucuje saka ljudi.
Da, ali šta meni boli kurton da li je država stabilna.

Recimo Ivica Dačić je 2014. proslavio zakon po kom se uzima bogatašima koji imaju 13000 dinara i daje siromasima koji imaju 10500.

I to je kao dobro, umesto da imamo šansu da se razmašemo kao Meni Hošbin

Recimo Ivica Dačić je 2014. proslavio zakon po kom se uzima bogatašima koji imaju 13000 dinara i daje siromasima koji imaju 10500.

Sve je dobro što većina odluči pod uslovom da se i ja složim.

To je presek mozga današnje komunjare u svim društvima.

Evo zamislimo da si superbogata u Saudijskoj Arabiji.

Skoro je bila borba za vlast, MBS je pobedio, ali ti si njegov rival i on te ubije, zatvori ili ti uzme sve pare.

Da li si srecna?

SAD jos uvek ima siroku bazu odlucivanja, bez obzira sto se povecala razlika u bogatstvu, tako da njih ne mozes da uzimas za primer. ;)

Evo zamislimo da si superbogata u Saudijskoj Arabiji.

Skoro je bila borba za vlast, MBS je pobedio, ali ti si njegov rival i on te ubije, zatvori ili ti uzme sve pare.

Da li si srecna?

SAD jos uvek ima siroku bazu odlucivanja, bez obzira sto je doslo do koncentracije bogatstva, tako da njih ne mozes da uzimas za primer. ;)
Najbogatiji čovek u KSA je bio brat Alwaleed bin Talal.

Onda mu je tvoja smrdljiva država konfiskovala te pare, i sad je niko i ništa.

Zato treba da izdamo zajedničko saopštenje da je država Dupetom

Najbogatiji čovek u KSA je bio brat Alwaleed bin Talal.

Onda mu je tvoja smrdljiva država konfiskovala te pare, i sad je niko i ništa.

Zato treba da izdamo zajedničko saopštenje da je država Dupetom
To je drzava u kojoj odlucuje saka ljudi i zato je takva drzava destabilizovana.

SAD ima siroku bazu odlucivanja, gde svi ucestvuju u razgovoru i stablina je, pa je mala verovatnoca da ce te neko ubiti, zarobiti ili ti oteti sve.
Medjutim tebi se to ne svidja i zelis da bude kao SA. :)

To je drzava u kojoj odlucuje saka ljudi i zato je takva drzava destabilizovana.

SAD ima siroku bazu odlucivanja, gde svi ucestvuju u razgovoru i stablina je, pa je mala verovatnoca da ce te neko ubiti, zarobiti ili ti oteti sve.
Medjutim tebi se to ne svidja i zelis da bude kao SA. :)
Ne.

Ti zagovaraš logički inkonzistentan model koji glasi:

"Obožavam državu, jer ako nje nema, neko će da postane država. A tad - spašavaj se ko može."

Ne.

Ti zagovaraš logički inkonzistentan model koji glasi:

"Obožavam državu, jer ako nje nema, neko će da postane država. A tad - spašavaj se ko može."

Koliko puta sam trazio da mi das alternativu za drzavu?
Nije lepo da svoju frustraciju iskazujes kroz "obozavam drzavu".

Prihvatam da je drzava nacin na koji se ljudi organizuju u danasnje vreme.
Najbolja opcija je stabilna i prosperitetna drzava, jer najmanje stete nanosi svojim gradjanima.
To podrazumeva siroku rasprostranjenost novca i uticaja, tj. jaku srednju klasu i ogranicenje uticaja najbogatijih.

Ti zelis koncentrisanje bogatstva i destibilizaciju drzave, ali nisi spremna da prihvatis posledice, tj. da te neko ubije i otme ti sve.

Koliko puta sam trazio da mi das alternativu za drzavu?
Nije lepo da svoju frustraciju iskazujes kroz "obozavam drzavu".

Prihvatam da je drzava nacin na koji se ljudi organizuju u danasnje vreme.
Najbolja opcija je stabilna i prosperitetna drzava, jer najmanje stete nanosi svojim gradjanima.
To podrazumeva siroku rasprostranjenost novca i uticaja, tj. jaku srednju klasu i ogranicenje uticaja najbogatijih.

Ti zelis koncentrisanje bogatstva i destibilizaciju drzave, ali nisi spremna da prihvatis posledice, tj. da te neko ubije i otme ti sve.
Znači moja teorija je da ogromne imovinske razlike ne dovode do revolucije.

Naime, bogati su naprosto superiorni i uvek zeznu sistem. Ti uvedeš porez 100% on pobegne na Kajman (0%).

Ti zatvoriš Kajman, on prestane da radi i vi pocrkate od gladi.

Zato je 1989. shvaćeno da sistem ruskog komunizma ipak ne radi, i da će smradnici morati da se zauvek povinuju boljima od sebe.

Znači moja teorija je da ogromne imovinske razlike ne dovode do revolucije.

Naime, bogati su naprosto superiorni i uvek zeznu sistem. Ti uvedeš porez 100% on pobegne na Kajman (0%).

Ti zatvoriš Kajman, on prestane da radi i vi pocrkate od gladi.

Zato je 1989. shvaćeno da sistem ruskog komunizma ipak ne radi, i da će smradnici morati da se zauvek povinuju boljima od sebe.
Naveo sam primer SA, u kojoj nije bila revolucija, vec borba za vlast.
Nisi bila srecna.

Toliko si opterecena podelom kapitalisti/komunisti, da ne vidis principe koji vaze nezavisno od te podele.

Jedan od velikih problema SSSR-a je bila centralizacija odlucivajna u ruke malog broja ideoloski povezanih ljudi.

Loše je ako neki političmar ima mogućnost da konfiskuje nečiji životni rad.

Onda ispada da je "prava" životna odluka postati političmar a ne privrednik. To je loša poruka za našu decu, i zato se treba iseliti iz zemalja gde je država jača od kapitaliste.
Donekle se slazem, osim uz konstataciju da kada kapitalisti kupe drazavu u slicnoj si situaciji.

Resenje je razudjivanje novca i odlucivanja, tako da niko nema moc da nekoga unisti.

Donekle se slazem, osim uz konstataciju da kada kapitalisti kupe drazavu u slicnoj si situaciji.

Resenje je razudjivanje novca i odlucivanja, tako da niko nema moc da nekoga unisti.
Problem je što ne postoji "dovoljno" novca.

Ne možeš reći "Ma imaš već 10 miliona rubalja, dosta ti je."

Onda sledeći tvoje upute završavamo sa svetom u kome bukvalno NIJEDAN čovek nije zadovoljan svojim imetkom.

Problem je što ne postoji "dovoljno" novca.

Ne možeš reći "Ma imaš već 10 miliona rubalja, dosta ti je."

Onda sledeći tvoje upute završavamo sa svetom u kome bukvalno NIJEDAN čovek nije zadovoljan svojim imetkom.
Tvoja prva recenica govori da niko nije zadovoljan svojim imetkom, to i jeste problem pohlepe, ljudima nikad nije dovoljno.

Pitanje je da li treba dozvoliti pohlepi nekih da destabilizuju drzavu i dovedu do patnje mnogih.
Jasno je da tebi nije problem patnja mnogih, samo ne mozes da prihvatis da kopas i svoju rupu.

Back