Greške srpske politike 20. veka

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Tebi je mozda prozvakano i na tome su te tvoji roditelji odgojili. Pitao sam te jesi li sudjelovala u dogadajima '90 u Hrvatskoj. Ja jesam jer za razliku od tebe nisam slusao nego prozivio i u tome je bitna razlika izmedu mene i tebe.

Razumijem da nije tema zato sam i napisao da je izdvojeno.
Ne pretpostavljaj gluposti o ljudima koje ne znaš. Na primer, nemam roditelje još od 85. Ali sebi dozvoljavaš da ti znaš. Nije me niko odgajao. Bila sam dovoljno velika da učestvujem u protestima još 91.
Nisam bila u Hrvatskoj, ali nisam bila nesvesna šta se dešava. Osim toga, moj prijatelj Hrvat je bio na strani JNA te 91 i to baš u Vukovaru, a iz Zagorja je. I svašta mi napriča znaš. Bio je oficir za vezu u JNA. I još uvek sa ženom i decom živi u Beogradu jer su ga se tamo odrekli u Varaždinu. I svako od nas je nešto ćuo i nešto video i nešto doživeo. I najviše vi koji ste bili direktni sudeonici dajete ton svemu i ne dopuštate da se piše nepristrasno o bilo čemu. Samo udri u jedno te isto.

a niko ti nije rekao o genocidu Grka nad Makedoncima na severu Grcke i zasto je toliko brane sada?
Da li znas, kako je izgledalo osvajanje Makedonije od strane Otocana?
Говориш о Старом веку; тада је то било схватано као "државотворност".
Говоримо о 3 миленијума разлике у схватањима, политичкој историји, и толико измењеним друштвеним и политичким схватањима, да не видим пуно смисла да отоме расправљамо данас, 2023. године...

Говориш о Старом веку; тада је то било схватано као "државотворност".
Говоримо о 3 миленијума разлике у схватањима, политичкој историји, и толико измењеним друштвеним и политичким схватањима, да не видим пуно смисла да отоме расправљамо данас, 2023. године...
Uzeo sam primer koji je vidljiv, a reflektuje se i danas. Tako je trebalo da bude resen problem Srbije kroz dva rata u ime zrtava koje nisu trazile da budu zrtve....Zasto je Srbija polozila najbolje svoje ljude, da bi ih korumpirani Srbi omalovazili i prodali Srbiju?

Гос'н Француза бих питао само једно- да се није зајебунио?
Да ли је то био "војник УН-профора", или пилот авиона који је бомбардовао војску РС, и како се дошло до тог "гранатирања"?
Сит сам тих западњачких фора, молим те, не почињи са тим... :think:

Немачка данас није главна ни у Немачкој; то је само једна велика војна испостава САД...

Тачно.
То је процес "зрења".
ma što bih započinjala... ja tebi pišem šta ljudi misle. to okači mačku o rep šta jeste.
Već davno ništa nije šta jeste, već kako izgkeda
to Srbi baš malo kapiraju

Greške XX vijeka počinju i završavaju sa Jugoslavijom, pri čemu je prva uvod u katastrofu druge, crvene Jugoslavije.
Slabljenje ili gubitak srpskog nacionalnog osjećaja na uštrb novih nacija i/ili geografskih odrednica je nešto što nas i danas proganja, a sve se moglo izbjeći prostim ujedinjenjem Srba u srpsku, a ne jugoslovensku državu.

Srbi nijesu naucili lekciju od tih gresaka. Pola su danas tito-nostalgicari, druga polovina kralja aleksandra sektasi.

Poslednja izmena od moderatora:
Uzeo sam primer koji je vidljiv, a reflektuje se i danas.
Да, али ја мислим да свет, који пренебрегава 3000 година напретка људске мисли, искуства и науке не може да очекује неку већу подршку, на дуже стазе; ево, сви видимо да се западна коалиција понаша као предатор и руководи инстинктима те врсте, и тиме постојање свих доводи у питање, само зато што не може да се помири са тим да у наредном периоду мора да буде равноправна са свим другима; дубоко усађена фашистоидно- нацистичка идеја о "изузетности"...

Да, али ја мислим да свет, који пренебрегава 3000 година напретка људске мисли, искуства и науке не може да очекује неку већу подршку, на дуже стазе; ево, сви видимо да се западна коалиција понаша као предатор и руководи инстинктима те врсте, и тиме постојање свих доводи у питање, само зато што не може да се помири са тим да у наредном периоду мора да буде равноправна са свим другима; дубоко усађена фашистоидно- нацистичка идеја о "изузетности"...
Kasnis, oni to znaju i svesno rade vec dva veka. Dva rata su napravili da porobe rusiju, aa usput i Srbiju i to ne zavisi od Srba i Srbije, nego od svetske gamadi kopirane civilizacije.

ja tebi pišem šta ljudi misle
Знам шта мисле, врло сам добро упознат и обавештен.
Штос је у томе што ја те који тако мисле "ич" не зарезујем, јер се не задржавам на мишљењима оних полу-обавештених, са полу-знањем; радије слушам мудрог који греши, него будалу која је у праву.
Јер увек више научиш од овог првог, него од другог, без обзира на исправност става.

Ne pretpostavljaj gluposti o ljudima koje ne znaš. Na primer, nemam roditelje još od 85. Ali sebi dozvoljavaš da ti znaš. Nije me niko odgajao. Bila sam dovoljno velika da učestvujem u protestima još 91.
Nisam bila u Hrvatskoj, ali nisam bila nesvesna šta se dešava. Osim toga, moj prijatelj Hrvat je bio na strani JNA te 91 i to baš u Vukovaru, a iz Zagorja je. I svašta mi napriča znaš. Bio je oficir za vezu u JNA. I još uvek sa ženom i decom živi u Beogradu jer su ga se tamo odrekli u Varaždinu. I svako od nas je nešto ćuo i nešto video i nešto doživeo. I najviše vi koji ste bili direktni sudeonici dajete ton svemu i ne dopuštate da se piše nepristrasno o bilo čemu. Samo udri u jedno te isto.
Nisam znao to za tvoje roditelje i napisao sam iz jednostavnog razloga tako jer su kod nas najvece nacionaliste milenijska djeca koja nisu nista prozivjela za razliku od nas koji jesmo. Isto kao sta sam ja napisao za tvoje roditelje ti nemas pojma ni tko sam ni za sta se zalazem, a usudujes mi drzati govor.
Smijesna si samo da ti kazem. Znaci opet znas iz druge ruke, a ne iz prve, a pises kao da znas iz prve ruke. Vrlo neozbiljno. Ja sam slusao, vidio i dozivio znaci 3u 1. Inace sam s mora (Istra) i meni je bilo kao takvome nepojmljivo da susjed na susjeda dize oruzje jer sam zivio sa srbima i muslimanima. Nedugo zatim sam bio aktivni sudionik i znam sve iz prve ruke.
Ako te zanima ovo prosto sam jucer napisao pa ako razumijes dobro, a ako ne isto dobro.
Sve to sada gledajuci mi dode kao djecja igra gdje se primjerice par njih igra, dode neko sa strane koji zna njihove boljke baci verbalnu bombicu i to je pocetak. Naravno da nije prosto kao sta sam napisao, ali nije ni daleko + kad dodam geostrateski polozaj je jasnije (nekome tko razumije o cemu pisem)

Poslednja izmena:
Знам шта мисле, врло сам добро упознат и обавештен.
Штос је у томе што ја те који тако мисле "ич" не зарезујем, јер се не задржавам на мишљењима оних полу-обавештених, са полу-знањем; радије слушам мудрог који греши, него будалу која је у праву.
Јер увек више научиш од овог првог, него од другог, без обзира на исправност става.
Evo i to je greška srpske politike, to što ti sad pišeš. Samo je tebi dozvoljeno da imaš lični stav, ali srpskom političaru ne bi smelo biti !

Nema ne zarezujem. Nema toga. Tako Milošević ništa nije zarezivao. U svom ličnom životu možeš ovako ili onako, ali kada se vodi politika sve mora biti kao pod konac ! No, mi slabe kapacitete za to imamo, izgleda. Jedini pravi političar je za mene bio Zoran Dj. On se menjao kako misli da treba i da vetar duva. Samo mi nismo za takvog savremenog političara. Kod nas ljudi seku vene za patetičarima koji kukaju kako ne jedu i ne spavaju jer misle na Srbiju. I milo im je kad čuju "uhvati krivca" ili "sve je protiv nas", to im milo ušima nekkako... i ne znam otkud takva svest, ali eto je.

Nisam znao to za tvoje roditelje i napisao sam iz jednostavnog razloga tako jer su kod nas najvece nacionaliste milenijska djeca koja nisu nista prozivjela za razliku od nas koji jesmo. Isto kao sta sam ja napisao za tvoje roditelje ti nemas pojma ni tko sam ni za sta se zalazem, a usudujes mi drzati govor.
Smijesna si samo da ti kazem. Znaci opet znas iz druge ruke, a ne iz prve, a pises kao da znas iz prve ruke. Vrlo neozbiljno. Ja sam slusao, vidio i dozivio znaci 3u 1. Inace sam s mora (Istra) i meni je bilo kao takvome nepojmljivo da susjed na susjeda dize oruzje jer sam zivio sa srbima i muslimanima. Nedugo zatim sam bio aktivni udionik i znam sve iz prve ruke.
Ako te zanima ovo prosto sam jucer napisao pa ako razumijes dobro, a ako ne isto dobro.
Sve to sada gledajuci mi dode kao djecja igra gdje se primjerice par njih igra, dode neko sa strane koji zna njihove boljke baci verbalnu bombicu i to je pocetak. Naravno da nije prosto kao sta sam napisao, ali nije ni daleko + kad dodam geostrateski polozaj je jasnije (nekome tko razumije o cemu pisem)

Mislim da svima sudeonicima treba jedna kolektivna psihoterapija i da nas ostale ostave na miru.

Pa ne slažem se. Postojali su izmanipulisani Srbi ko general Simović, ali ne verujem da je iko normalan mogao da zna kakvo se zlo sprema u NDH i da u tome aktivno učestvuje.
Mislis da nisu znali da se sprema ubistvo kralja? Jes vala to je bas tajna, osi sto neko mora da skloni ljude koji ga stite, a to nisu uradili ni ustase ni bugari, a ni albanci....pa ni nemci ni ebglezi koji su znali daa ce ga ubiti.

Back