Gresi, raj i pakao

pop80

Elita
Poruka
15.608
Ako je Gospod Isus Hrist njegovim raspećem i žrtvom platio za sve naše Grehe da li to znači da ćemo bez obzira na grehe koje smo činili, koje činimo i koje ćemo činiti, biti spašeni i otići u raj?
Da li je samo vera u Gospoda dovoljna a da naša dela i nisu toliko bitna?
Svi smo grešni i samim pokajanjem ćemo biti spašeni?
Evo ja napravim greh, naravno pokajem se jer mi radi savest i da li ću biti spašen?
Znam da ima ovde par poznavaoca Biblije pa bih voleo da mi kažu šta Biblija kaže na ovo.

Strasno, pomislih da se ovaj puniša zeza sa ovom temom,kad on stvarno ozbiljan

Msm toliko ne znati o svojoj veri nista,i postaviti takvo pitanje je stvarno mizerno.

A takva je većina velikiih Srba na ovom forumu ,nema u njima ni tri stranice nekog materijala duhovnog sadržaja.

Ako je Gospod Isus Hrist njegovim raspećem i žrtvom platio za sve naše Grehe da li to znači da ćemo bez obzira na grehe koje smo činili, koje činimo i koje ćemo činiti, biti spašeni i otići u raj?
Evo ja napravim greh, naravno pokajem se jer mi radi savest i da li ću biti spašen?
Znam da ima ovde par poznavaoca Biblije pa bih voleo da mi kažu šta Biblija kaže na ovo.
tako je ako je verovati apostolu Pavlu a ne Isusu...Pavle priča o spasenju verom a Isus o spasenju ljubavlju i delima ljubavi

(jevanđelje po Mateju, glava 23).

21. Neće svaki koji mi govori: Gospode, Gospode, ući u Carstvo nebesko; no koji tvori volju Oca mojega koji je na nebesima.

22. Mnogi će mi reći u onaj dan: Gospode, Gospode, nismo li u ime tvoje prorokovali, i tvojim imenom demone izgonili, i tvojim imenom čudesa mnoga tvorili?

23. I tada ću im javno kazati: Nikad vas nisam znao; idite od mene vi koji činite bezakonje.

a šta je sa onim da je Isus platio za sve naše grehe? to nije istina?
ja mislim da nije...to je koncept koji potiče iz ranijih vera da se krvnom žrtvom može iskupiti za greh kod Boga....svi antički Bogovi uključujući Jahvea su primali žrtve u vidu pečenja...stvarnost sigurno ne funkcioniše tako da spremiš pečenje ili žrtvuješ nekog za Boga a on ti oprosti greh... na kraju krajeva da li je Bog jedini nadležan da ti oprosti greh koji su učinio Peri? Svaki greh se plaća ali ne žrtvovanjem nečega ili nekoga...nema prečica do raja...

ja mislim da nije...to je koncept koji potiče iz ranijih vera da se krvnom žrtvom može iskupiti za greh kod Boga....svi antički Bogovi uključujući Jahvea su primali žrtve u vidu pečenja...stvarnost sigurno ne funkcioniše tako da spremiš pečenje ili žrtvuješ nekog za Boga a on ti oprosti greh... na kraju krajeva da li je Bog jedini nadležan da ti oprosti greh koji su učinio Peri? Svaki greh se plaća ali ne žrtvovanjem nečega ili nekoga...nema prečica do raja...
jbg po tebi ispada da niko neće u raj pošto smo svi grešni
Pavle mi ipak zvuči prihvatljivije.. grešiš, pokaješ se i jakom verom u Isusa si na pravom putu!

jbg po tebi ispada da niko neće u raj pošto smo svi grešni
Pavle mi ipak zvuči prihvatljivije.. grešiš, pokaješ se i jakom verom u Isusa si na pravom putu!
po meni raj i pakao su stanja uma...ja lično ne verujem u raj i pakao kao mesta zagrobnog života nego verujem u karmu i reinkarnaciju...
po Isusu raj dobija onaj koji tvori volju Boga, a volja Boga je iskazana u zapovestima koje je dao a među njima Isus ističe ljubav prema Bogu i bližnjima kao najbitnije...
i crkvi je bilo lakše da prihvati Pavlovo učenje pre nego Isusovo i da se pravi da je to isto...
samo shvati da linija manjeg otpora ne vodi u raj

Poslednja izmena:
Не.
Зар не знаш даје вера без дела мртва ?
Јеси пробао да се исповедиш некад код свештеника ?

Back