- Poruka
- 13.904
Pravi se TRUMP GOLDEN SHOWER Kupola !!!

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
"Grenland će biti naš, na ovaj ili onaj način" Tramp u Kongresu obećao stanovnicima najvećeg ostrva na svetu da će ih učiniti bogatima, pomenuo i Panamski kanal
![]()
Foto: Shutterstock, Kongehuset.dk, EPA Emil Stach
Tramp u govoru u Kongresu kazao da će Grenland biti američki i da će "povratiti" Panamski kanal
Slušaj vest01:49
Američki predsednik Donald Tramp je u noćašnjem obraćanju u Kongresu najavio da će "povratiti" Panamski kanal, kao da i će Grenland "svakako, na ovaj ili onaj način" postati deo SAD.
On je prvo najavio osnivanje nove federalne uprave za brodogradnju.
- Moja administracija će povratiti Panamski kanal i mi smo već počeli to da radimo - poručio je Tramp.
On se dotakao i druge teritorije koju želi da stavi pod kontrolu Amerike.
- Imam i poruku za neverovatne ljude na Grenlandu. Mi snažno podržavamo vaše pravo da sami odredite svoju budućnost. I ako odlučite, mi vam želimo dobrodošlicu u SAD - rekao je Tramp.
![]()
1/15
Vidi galeriju
Zemlja leda, snega i šarenih kućica Foto: EPA Ide Marie Odgaard, Steve Allen / Panthermedia / Profimedia, JONATHAN NACKSTRAND / AFP / Profimedia
On je izneo tvrdnju da je Grenland potreban Americi "zbog nacionalne bezbednosti i međunarodne bezbednosti".
- I mi neumorno radimo sa svima koji su uključeni u to da da pokušamo da bude naš... i mislim da će da bude naš, na ovaj ili onaj način. Biće naš. Mi ćemo vam osigurati bezbednost. Mi ćemo vas učiniti bogatima. I zajedno ćemo odvesti Grenland do visina koje ranije niste mogli ni da zamislite - poručio je Tramp stanovnicima najvećeg ostrva na svetu koje pripada Danskoj.
![]()
1/8
Vidi galeriju
Donald Tramp Mlađi na Grenlandu Foto: EPA Emil Stach
Na Grenlandu će 11. marta biti održani parlamentarni izbori.
https://www.kurir.rs/planeta/960437...iti-americki-i-da-ce-povratiti-panamski-kanal
Tramp ne odustaje od Grenlanda
EU je rekla da ce Grenland braniti SILOM
To znaci DA JE RAT IZMEDJU EU I SAD NEMINOVAN!
Grenland je velika povrsina, velicine argentine ili skoro kao evropski deo rusije
Zasto ga ne bi uzeo?
Evropa da ga brani? smesno
Dace rusiji ukrajinu, kini tajvan a on ce uzeti grenland
Svet nikada nije bio puniji ludaka koji se nalaze na centrima visoke moci...
Nije, ne brini. Budala je loše spavala, možda zbog Zelenskog, ništa više.To znaci DA JE RAT IZMEDJU EU I SAD NEMINOVAN!
Nisam nikakav "drugosrbijanac" (sto se da primetiti iz mojih stavova u postovima), vec samo kazem kakvo je cinjenicno stanje.
Ako zele Grenland, neka dodju i okupiraju ga, nece im biti ni prvo ni poslednje...
Дубока држава су ЈешеKako podnosiš udare na Soroša i duboku državu od strane Trampa
Pa ne moze da napadne NATO clanicu to je protiv pravilnika...
Nema u tome nista loseEU je sve slabija i sve jadnija
Mislim da se Grendlanđani ne bi složili s tobom.Ja povu izjavu tumačimo kao pretnju EU ratom
Uzećemo vam Grenland milom ili silom
Кључне тачке из Трамповог говора Конгресу:
Трамп је рекао да је добио писмо од Зеленског са изјавом о спремности да што пре седне за преговарачки сто;
Руска страна је показала „снажне сигнале да је спремна на мировне преговоре“;
САД су спремне да приме Гренланд у свој састав уколико њен народ изрази такву жељу, али ће САД добити Гренланд, „на овај или онај начин“;
САД су почеле да враћају контролу над Панамским каналом, америчка компанија је већ склопила споразум;
Вашингтон ће повећати царине на увозну робу, Кина, Индија и ЕУ треба да се припреме на додатне царине, које ступају на снагу 2. априла;
САД ће поставити своју заставу на Марс „и далеко даље“;
Трамп је Америци обећао „златно доба“ и „нешто што свет никада раније није видео“.
Трамп затражио од Конгреса да финансира „најсавременију заштиту од ракета“ - „златну куполу“
️@sputniksrbija | Вести | Odysee | X
️
Grenland i Prizren braća blizanciDogodine Grenland i ukrajinski minerali.
Kad je bilo bitno dal se neko slaze?Mislim da se Grendlanđani ne bi složili s tobom.
Premijer Grenlanda: Ne želimo biti Amerikanci, nismo na prodaju. Trump mora razumjeti
https://www.index.hr/mobile/vijesti...09.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_m