- Poruka
- 89.564
Incident u šumama iznad Kuršumlije - vojska uočila drvokradice, a oni ispalili 2 rafala
Metar drva poskupljuje rafalna paljba

Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Doneli su zakon da sume vise ne smeju da se seku,za ogrev,doduse vlasnici nisu ni sekli vec pozajmljivaci,ali ce i njih stici zakon.Ima ako je šuma tuđa![]()
Jesu,ugalj na stovaristima trostruko skuplji nego prosle godineNisu poslupela drva i ugalj nego NABAVA![]()
Tako je,negde je 21.000rsd.Jesu,ugalj na stovaristima trostruko skuplji nego prosle godine

NCP.Moju šumu su davno isekli jel će da odgovara vlasnik ili ogrevokradica?![]()
Ogrevokradica verovatno,ako ga pronadju.Moju šumu su davno isekli jel će da odgovara vlasnik ili ogrevokradica?![]()
Mislim da je bolje i to,ali da imam normalno grejanje,a ne da ga placam cele godine drzavi,a oada treba vise se smrzavaju ljudi nego sto se ogreju.Jos oni odredjuju kolika temperatura treba da ti bude u kuc,ili stanu.Kad hocu da pojaca,pojacam,kad treba da smanjim,smanjim,ili otskrinem prozor ili vrata od terase.Platim,ali se i grejem.Kućno grijanje je najveći operativni trošak. Prema procijenjenim podacima, na toplotu zimi trošimo do 70% budžeta

Tako je za stan plaćam 7500rsd svaki meseci a grejanje skoro nikakvo.Mislim da je bolje i to,ali da imam normalno grejanje,a ne da ga placam cele godine drzavi,a oada treba vise se smrzavaju ljudi nego sto se ogreju.Jos oni odredjuju kolika temperatura treba da ti bude u kuc,ili stanu.Kad hocu da pojaca,pojacam,kad treba da smanjim,smanjim,ili otskrinem prozor ili vrata od terase.Platim,ali se i grejem.
Sad si i mene zainteresovao za ovo.. - kako može pomoću sistema za grejanje sa radijatorima da se i hladi stan?! Zvuči zanimljivo.. I onda ako je još i toliko jeftin vid grejanja..Pozdrav. Sredinom prošle godine sam na ovoj temi pisao o grejanju kuće. Razmišljao sam o peletu ali sreća nisam uzeo peć zbog cene peleta za ovu sezonu. Čuo sam od kolege sa posla da on ima grejanje stana u zgradi pomoću toplotne pumpe vazduh voda sa radijatorima. Ovo me je poprilično zainteresovalo pogotovo što kaže da leti može i da hladi stan, a grejna sezona ga izadje oko 220€ za nekih 70kvadrata. Dok mene sa drvima i ugljem izadje oko 100hiljada za oko 120kvadrata, a da ne spominjem obaveze. Da li neko ima iskustva oko ovog vida grejanja? Još sam planirao za sledeću godinu možda uzeti i koji solarni panel da bi uštedeo na struji, naravno sve ovo zavisi od rodne godine.
Ne znam kako ide hladjenje nismo detaljno razgovarali o svemu. Kako sam gledao meni bi se ta investicija isplatila za oko 6godina ako bih uzeo sistem koji košta oko 500hiljada za moju površinu.Sad si i mene zainteresovao za ovo.. - kako može pomoću sistema za grejanje sa radijatorima da se i hladi stan?! Zvuči zanimljivo.. I onda ako je još i toliko jeftin vid grejanja..
Ja se ne razumem u to.. ali se nadam da će neko umeti da nam kaže nešto više..
Mislim da za hladjenje mora biti sistem vaduh-vazduh.Gledao sam dosta o tome i sigurno bi se isplatilo za par godina,ali mislim da je to dobro za privatne kuce,a ne za stanove.Samo je opet pitanje,a sta kada nestane struje.To sto se tice grejanja.Kod nas se to cesto desava,pa sam u velikoj nedoumici.Inace sada imam kotao i koristim suseni ugalj.Ne znam kako ide hladjenje nismo detaljno razgovarali o svemu. Kako sam gledao meni bi se ta investicija isplatila za oko 6godina ako bih uzeo sistem koji košta oko 500hiljada za moju površinu.
Tako je u pravu si što se tiče nestanka struje pogotovo kod nas što smo po selima, nekada se dešava da nema struje jednom nedeljno po 6sati. Baš bih zbog tih nestanaka ostavio i ovu peć što imam. Dobio sam proračun od firme viessman da bih me to zadovoljstvo izašlo 8.313€ za moju kuću,a li nisam ispod svega napisao da se radi o kući od naboja već sam stavio da je cigla u pitanju jer nema moju opciju.Mislim da za hladjenje mora biti sistem vaduh-vazduh.Gledao sam dosta o tome i sigurno bi se isplatilo za par godina,ali mislim da je to dobro za privatne kuce,a ne za stanove.Samo je opet pitanje,a sta kada nestane struje.To sto se tice grejanja.Kod nas se to cesto desava,pa sam u velikoj nedoumici.Inace sada imam kotao i koristim suseni ugalj.
ovako bas napametTako je u pravu si što se tiče nestanka struje pogotovo kod nas što smo po selima, nekada se dešava da nema struje jednom nedeljno po 6sati. Baš bih zbog tih nestanaka ostavio i ovu peć što imam. Dobio sam proračun od firme viessman da bih me to zadovoljstvo izašlo 8.313€ za moju kuću,a li nisam ispod svega napisao da se radi o kući od naboja već sam stavio da je cigla u pitanju jer nema moju opciju.
I šta onda - radijatori hlade.. ili? Ja sam u privatnoj kući i imam kotao koji je bio na struju, a sad je na gas.. cena grejanja na gas je na početku bila primamljiva, sad je užas.. plus što je kvalitet gasa često toliko loš da uopšte ne uspeva da zagreje prostorije..Mislim da za hladjenje mora biti sistem vaduh-vazduh.Gledao sam dosta o tome i sigurno bi se isplatilo za par godina,ali mislim da je to dobro za privatne kuce,a ne za stanove.Samo je opet pitanje,a sta kada nestane struje.To sto se tice grejanja.Kod nas se to cesto desava,pa sam u velikoj nedoumici.Inace sada imam kotao i koristim suseni ugalj.
Da grejna tela su na sistem vazduh-vazduh drugacija od obicnih radijatora,jer kroz njih prolazi vazuh i topli i leti hladni.Sistem je kao kod klime,samo ne moze da rashladi kao klima,ali 5-10 stepeni moze..I šta onda - radijatori hlade.. ili? Ja sam u privatnoj kući i imam kotao koji je bio na struju, a sad je na gas.. cena grejanja na gas je na početku bila primamljiva, sad je užas.. plus što je kvalitet gasa često toliko loš da uopšte ne uspeva da zagreje prostorije..
Ovo što je @Denis7120 pomenuo mi je baš interesantno..
To znači da ne može da zameni klimu.. jer u gradu zna da bude po 45 stepeni danima, kada upeče asfalt.. a baš bi mi se svidelo da mogu da izbegnem klimu.. podiže prašinu po kući i intenzivno ubacuje ružni gradski vazduh..Da grejna tela su na sistem vazduh-vazduh drugacija od obicnih radijatora,jer kroz njih prolazi vazuh i topli i leti hladni.Sistem je kao kod klime,samo ne moze da rashladi kao klima,ali 5-10 stepeni moze..

Cena je isplativa,samo je tesko odmah to priustiti.Skupa masina,a i skupi majstori sto postavljaju.Ko ima vec gejanje,pa uzme sistem Vazduh-Voda,jeftinije ispadne.Moze i tako leti malo da se rashladi,da se povremeno pusti pumpa da procirkulise hladna voda,ali nije kao vazduh.To znači da ne može da zameni klimu.. jer u gradu zna da bude po 45 stepeni danima, kada upeče asfalt.. a baš bi mi se svidelo da mogu da izbegnem klimu.. podiže prašinu po kući i intenzivno ubacuje ružni gradski vazduh..
Ali OK - kad nisu baš tako vrući dani, izgleda da je ovaj sistem onda super.. i svakako je zanimljiv ako je cena grejanja tako ekonomična..
Hvala na podacima, jolemisa..![]()
Колика квадратура стана?A gas sam ovaj mesec platio 4318rsd za 01.11 do 30.11.2021.
Kuća 100m2.Колика квадратура стана?