Green card

• Začetnik teme Začetnik teme TAB
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja cu samo da protrcim kroz O'Hare jer mi je konekcija takva da istrcavam iz jednog i utrcavam u drugi avion, sto je strava. U odlasku ima da otpadam po raznim aerodromima :(
No, nema veze, nije mi prvi put (a nadam se ni poslednji) ;)

Paris aerodrom je katastrofa. Izbace te na sred aerodroma i onda moras uzimati autobus do zgrade. I onda moras promeniti jos barem 2-3 autobusa. I onda opet na gate te ubace u autobus i voze te na aerodrom i tu ulazis u avion.

Da ne govorim koliko su smotani sto se tice torba. Meni su izgubili svih 6 torba kad sam isao za Srbiju (i morao cekati 6 dana u Beogradu da stignu), a kad sam se vracao uspeli su opet da izgube 1 torbu (od ukupno 3). Nikad vise sa njima.

Da napomenem da su dobra 2 sata kasnili iz Chicaga i da umalo nismo propustili avion iz Pariza za Beograd.

Moj rodjak je sad leteo preko Franfurta i imao je malih problema u Chicagu. Naime, nesto nije bilo u redu sa avionom, pa su cekali na drugi, pa je kasnio 2 sata i nije stigao na let Franfurt - Beograd. Na srecu bio je drugi avion nekoliko sati kasnije.

68Charger440:
Paris aerodrom je katastrofa. Izbace te na sred aerodroma i onda moras uzimati autobus do zgrade. I onda moras promeniti jos barem 2-3 autobusa. I onda opet na gate te ubace u autobus i voze te na aerodrom i tu ulazis u avion.

Da ne govorim koliko su smotani sto se tice torba. Meni su izgubili svih 6 torba kad sam isao za Srbiju (i morao cekati 6 dana u Beogradu da stignu), a kad sam se vracao uspeli su opet da izgube 1 torbu (od ukupno 3). Nikad vise sa njima.

Da napomenem da su dobra 2 sata kasnili iz Chicaga i da umalo nismo propustili avion iz Pariza za Beograd.

Moj rodjak je sad leteo preko Franfurta i imao je malih problema u Chicagu. Naime, nesto nije bilo u redu sa avionom, pa su cekali na drugi, pa je kasnio 2 sata i nije stigao na let Franfurt - Beograd. Na srecu bio je drugi avion nekoliko sati kasnije.
London....i ne boli glava....

Ja sam isla preko Beca i takodje - no problemos.
Znam samo da se preko Filija masovno gube koferi, navodno nemaju neki sistem za taj prtljag, pa se desi da ode gde ne treba.
Ipak, ako ti i izgube prtljag, stize za dva dana najkasije na kucnu adresu (u USA mislim).

BRATE I KAD DOBIJES GREEN CARD NISI JE DOBIO OD 100000 HILJADA LJUDI KOJE IZVUKU OD 6, 5 MILIONA DOBIJA 55000 LJUDI OD TOGA SU TI KVOTE LUPAM SRBIJA 450 ,,BOSNA 140,,ITD.ONDA TI IZ KENTAKIJA POSALJU TOLIKO PAPIRA DA SE ONESVESTIS I TEK ONDA POCINJE BITKA TJST.PROFIL TVOGA POSLA,SPOSOBNOSTI ,PORODICA U PRINCIPU AKO IMAS ODGOVARJUCI PROFIL OK AKO NE OD TIH 100000 HIL UVEK IMA NEKA REZERVA ILI NEKO KO IM NECE BITI PUNO NA GRBACI...PA TEK KAD DOBIJES ODGOVOR IZ KENTAKIJA ONDA IDES U AMBASADU NA INTERVJU KOD TAKO NAMAZANIH LJUDI KOJI SU PROSLI SVE FORE I FAZONE DA IH NEMOZES PROCI AKO NISI U POTPUNOSTI ISPRAVAN.

Ja sam dobio green card na lutriji....ta tona papira i Kentucky-ja uopste nije strasna ...svodi se manje vise na slicne dokumente koje trebas pribaviti prilikom vadjenja pasosa uz male dodatke....Svojevremeno sam pokusavao da na raznim forumima pronadjem ljude koji su prosli kroz proceduru da ih pitam sta i kako i uspeo sam pronaci njih nekoliko ali nikada nekoga ko je u ambasadi na intervjuu i odbijen...taj je razgovor cista formalnost....ako si doneo sve sto su rekli oni to lepo pregledaju, nasmese se par puta i tras viza u pasos....mnogo je manje papira i cimanja bilo potrebno za papire za green card nego za recimo vizu za bilo koju zemlju od starih clanica EU...
....o celoj proceduri oko green card-a sam vise puta pisao na ovom forumu pa potrazite malo ako vas zanima. Ako neko jos uvek bude imao dodatna pitanja neka se slobodno javi privatnom porukom i ja cu mu rado odgovoriti. Pozdrav

OK!

Zasto Srbija ne moze da organizuje svoju lutriju? Recimo 'Black Lottery', za zabranu ulaska u zemlju. Naravno niko ne bi hteo sam da se prijavi, ali bi se kandidati mogli prikupiti na osnovu 'prijavi omrazenog svoga' akcije. Izvuceni (ne)srecnici bi se nasli na listi osoba nepozeljnih u Srbiji( ne bi se oni mnogo potresli, mada bi mozda neki od njih posegnuli za atlasom da vide gde je ta Srbija). Cisto da udarimo kontru amerima. A mogli bi i da zaradimo od 'adds by gooooogle'.

Hvala ti rnixon, ja se ne bi setio!

I kako sad, jel treba da se prijavim prvog dana? Neko je pominjao da ima neki best period kad se prijaviti? Ali ovo dajte na pp da ne bi jos neko saznao :D

Back