Green card

• Začetnik teme Začetnik teme TAB
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
da li se u prijavi za GC mogu koristiti nasa slova:ćčšžđ, npr. kad se pise prezime ime ulice itd?
ja sam zavrsio masinsku tehnicku skolu(cetvorogodisnju), google je to preveo kao "mechanical engineer", a na O*Net Online Database, sajtu koji preporucuju da se na njemu provjeri trazenost zanimanja, izgleda da je za mechanical engineer potreban fakultet, ako sam dobro shvatio?Da li bi ja trebao napisati mechanical engineer ili nesto drugo?

I jos samo ovo: sto je sa onom Adress Line 2 stavkom, da li to samo preskociti?

Za slova: preskoci te kvrzice na vrhu... koristi c,c,s,z,dj. Tako sam ja uradila i nije bilo problema... doduse, ja sam imala samo "ćč".

Skola: :think: ako kazes da si inzenjer (engineer), to obicno znaci da imas fax zavrsen, kao i kod nas: tehnicari su srednja skola, a inzenjeri su visa/fax.
Koliko ja znam, za srednju se obicno stavi "high school" i u zagradi mozes da stavis da je mechanical.

Address line 2: to koristis ako ti adresa ne stane u jedan red (line 1), pa ti treba drugi red (line 2).

Prijava ne green card lottery je posve besplatna! Razlika je što postoje agencije koje to rade za tebe i njima plaćaš no preko State departmenta je free! Ništa nisam platio z:)

Ja ili sam corava, ili jos nije ovoreno za regisraciju za 2011. Moze li direkan link do obrasca? Hahahaha... Ne mogu da nadjem, nikako.

Ja ili sam corava, ili jos nije ovoreno za regisraciju za 2011. Moze li direkan link do obrasca? Hahahaha... Ne mogu da nadjem, nikako.
Stvar ti je u tome da ova sad lutrija šta ti je bila 2009 se izvlači 2010 a u ameriku se ide 2011. Znači uvijek ti je godinu prije izvlačenje i godinu poslje se ide-zato te buni.nemam link sad,stavim ti kad nađem ;)

Stvar ti je u tome da ova sad lutrija šta ti je bila 2009 se izvlači 2010 a u ameriku se ide 2011. Znači uvijek ti je godinu prije izvlačenje i godinu poslje se ide-zato te buni.nemam link sad,stavim ti kad nađem ;)

Srecna nova godina i
pozdrav forumu

OKay
Ja sam se prijavio u neovembr za DV-2011
Ako me izvucu 2010 kada cu moci da udjem u USA 2011- najranije i NAJKASNIJE
Informacija koju znam je da imam rok o 6 meseci od dobijanje useljenicke vize.
To je taman da jos nesto priustedim dok ne udjem.Zato pitam kada NAJKASNIJE mogu da udjem.

pozdrav
Ben

Када те извуку, следе два писма, па интервју у амбасади.
Под условом да те извуку и све остале кораке да завршиш успешно, најраније би у САД могао да уђеш крајем фебруара 2011 а најкасније 6 месеци од добијања визе што би требало да значи отприлике крајем јесени 2011.

To zavisi od datuma intervjua u ambasadi....rok ti je, kao sto si napisao 6 meseci od datuma dobijanja vize, ali u isto vreme i ne kasnije od 30.Septembra 2011....makar ti intervju bio i 29. Septembra, najkasnije do 30. mora da si u USA...

aaaaaaaaa maaaaamaaaaaaaaaa.....hocu ja u Amerikuuuuu......I LOVE L.A. !!!!!!!!!! Citala sam na jednom sajtu (srpskom) za dobijanje GREEN CARD,da se jedne godine posalje prijava,sledece se biraju dobitnici,i one tamo se putuje....uh...treba docekati 16-tu godinu...ma sta ce meni pomoc???zavrsim srednju...i odoooooo'...mislim...sestra mi radi kao fizioterapeut u SPA centru na KARIBIMAAAAAAA

aaaaaaaaa maaaaamaaaaaaaaaa.....hocu ja u Amerikuuuuu......I LOVE L.A. !!!!!!!!!! Citala sam na jednom sajtu (srpskom) za dobijanje GREEN CARD,da se jedne godine posalje prijava,sledece se biraju dobitnici,i one tamo se putuje....uh...treba docekati 16-tu godinu...ma sta ce meni pomoc???zavrsim srednju...i odoooooo'...mislim...sestra mi radi kao fizioterapeut u SPA centru na KARIBIMAAAAAAA
Wow,nije valjda? Da li bi me upoznala sa sekom,posto sam i ja na Karibima trenutno?

Za pocetak je mozda bolje negde na east coast, jeftinije je za zivot nego u Kaliforniji, zato sam ja i predlozila Pittsburgh (i tamo je srpska zajednica bas velika).
Ali opet, Kalifornija je Kalifornija!

prvo, nije vise grin card. sada je pink card. drugo californija je prije 30 g. bila dobra. sada je u problemima. nezaposlenost je preko 12 %. ako mislite dolaziti u ameriku dodjite tamo gdje ima posla, a kada se snadjete mozete se seliti. feha

To je verovatno nesto najnovije. To je mix paket, to je kartica koja omogucava veliki broj domacih kanala visoke HD rezolucije. Tacnije full HD 1920 x 1080, sa sve digitalnim kanalom. Saradnja je zasnovana na ideji neverovatno popularne pevacice iz USA i jos popularnije Don-Grand-narodne televizije iz Srbije. Pop pevacica je okrenula kraku sa gorepomenutog kanala i ponudila mu saradnju. Naravno sve je to propratio m. card kao generalni sponzor ideje. Odatle naziv Pink card!!! Ako je neko malo pre bio zbunjen dok je citao fehin post, sad je jos vise zbunjen, sa 100 gr sludjenosti.
Eto, ja rekoh malo da pojasnim :).

Back