GRCKU CEKA BANKROT - MOGUC KRAJ EVRA!

Evropa upada u vrtlog jer nema jedinstvenu fiskalnu politiku. Ovakve stvari samo pokazuju da je za napredovanje ovakvog sistema potrebna jedinstvena fiskalna politika, a zna se sta to znaci.

Sta znaci "jedinstvena fiskalna politika"? :D Evrozona ima samo jedinstvenu monetarnu politiku koju vodi ECB u Frankfurtu, ali to nije dobro jer ako je neka zemlja u krizi njena centralna banka ne moze da vodi recimo ekspanzivnu monetarnu politiku i da devalvira ili revalvira valutu, zato ce dovi do raspada evrozone. A i da si stvarno pravi obrazovan evropljanin znao bi da je EU nastala tamo 1993. godine tamo nekim sporazumom iz Mastrihta kojim je predvidjeno da ni jedna zemlja ne moze imati javni dug vise od 60% GDP-ja a fiskalni deficit ne moze biti vise od 3% GDP-ja. Eto mozda je to "jedinstvena fiskalna politika EU". :confused:

grcka ekonomski,voeno nece mocu da mrdne u sledeci 5 godina

izgubila je kredibilitet pred strancima
emigranta od grcku bezu kuci
turizam ove godine bice jos gorij od 2009 -kad su se zatvorili 40% od hotela
sve strajkuje
za 20% bicu smanjeni plate i penzije
cene nemogu da se smale jel grci su deo evrozone
se demoliraju prodavnice ,vodi se ulicni rat...
grcki narod je demoraliziran i njegova ponos je na najnize nivo

ovo samo pomaze na drzave kao

Hrvatska,Bugarska,Slovenija,Srbija,Rumunija,Turska pa i Albaniju

poslace im bugari finansijsku inekciju:rotf:

Sta znaci "jedinstvena fiskalna politika"? :D Evrozona ima samo jedinstvenu monetarnu politiku koju vodi ECB u Frankfurtu, ali to nije dobro jer ako je neka zemlja u krizi njena centralna banka ne moze da vodi recimo ekspanzivnu monetarnu politiku i da devalvira ili revalvira valutu, zato ce dovi do raspada evrozone. A i da si stvarno pravi obrazovan evropljanin znao bi da je EU nastala tamo 1993. godine tamo nekim sporazumom iz Mastrihta kojim je predvidjeno da ni jedna zemlja ne moze imati javni dug vise od 60% GDP-ja a fiskalni deficit ne moze biti vise od 3% GDP-ja. Eto mozda je to "jedinstvena fiskalna politika EU". :confused:

veci problem od nepostojanja zajednicke fiskalne politike je sto je evro zajednicka valuta zemljama medju kojima je ogromna razlika u razvijenosti, u konkurentnosti,i pogotovu sto u evropi nepostoji mobilnost radnika,u americi radnik zbog bolje plate ide sa isocne obale na zapadnu,u evropi nema mobilnosti ni u nacionalnim drzavama a kamoli izmedju drzava,a sto se tice kopenhaskih kriterijuma, i francuska i nemacka su ih pre par godina prekrsili pa nisu imali osnova da sankcionisu grcku,spaniju,portugal

Citajte temu:

Sirenje krize u Evropi, ukupni dug samo PIIGS zemalja $3900000000000, P. Grant

Na njoj je data slika koja plasticno predstavlja koliko je Grcka (i Portugalija) mali problem u odnosu na Italiju i Spaniju.

uopste nije toliko merodavan dug,i japan ima ogroman dug,i amerika pa i dalje se kupuju njihove obveznice,ovo je vise reakcija finansijskih trzista na laziranje podataka u grckoj,i sad je zavladao strah,i panika,u toj situaciji sve je moguce

:confused:Da li ti umes da citas? Gde sam ja napisao da EU ima jedinstvenu fiskalnu politiku?
A sta to znaci, idi trazi u nekom udzbeniku ekonomije, jos treba da te poducavam osnovima ekonomije ovde. Kao da nije dovoljno sto se lozis na komunisticku rusku ekonomiju, a sada likujes sto EU propada zbog komunistickog nacina razmisljanja pojedinih njenih clanica. Besmislica.

Valjda bi onda makedonija postala drzava i industrija kikiriki/paprika bi procvetala??

A zasto da ne?:think:
Pa vidi sad u kakvom sranje su Grci?:cool:
Nemoze nim ni Boga spasiti!!! :D
jesus-thumps-up1.jpg

:hahaha:

grcka ekonomski,voeno nece mocu da mrdne u sledeci 5 godina

izgubila je kredibilitet pred strancima
emigranta od grcku bezu kuci
turizam ove godine bice jos gorij od 2009 -kad su se zatvorili 40% od hotela
sve strajkuje
za 20% bicu smanjeni plate i penzije
cene nemogu da se smale jel grci su deo evrozone
se demoliraju prodavnice ,vodi se ulicni rat...
grcki narod je demoraliziran i njegova ponos je na najnize nivo

ovo samo pomaze na drzave kao

Hrvatska,Bugarska,Slovenija,Srbija,Rumunija,Turska pa i Albaniju

Ovo ti je klasicno lupi i ostade ziv.Kako god jos uvek je bolje nego kod vas i ne radujte se previse vama od propasti Grcke moze samo da bude gore a bolje nikako.Uostalom koja je strana zemlja najvise ulozila kod vas?
Malo su preterane izjave tipa'vodi se ulicni rat' 'demolirane prodavnice'i 'ponos na najnizi nivo' situacija je prilicno teska i narod je zabrinut i razocaran ali se u ostalim mestima van centra Atine normalno zivi koliko je moguce s'obzirom na realno tesku situaciju.

Ovo ti je klasicno lupi i ostade ziv.Kako god jos uvek je bolje nego kod vas i ne radujte se previse vama od propasti Grcke moze samo da bude gore a bolje nikako.Uostalom koja je strana zemlja najvise ulozila kod vas?
.

Nisam bio u Atini ali bio sam u Skoplju (Bitolju i Kicevu) i cini mi se da je odnos Skoplje-Atina je kao kad poredis dupe i oko.

Poslednja izmena:
uopste nije toliko merodavan dug,i japan ima ogroman dug,i amerika pa i dalje se kupuju njihove obveznice,ovo je vise reakcija finansijskih trzista na laziranje podataka u grckoj,i sad je zavladao strah,i panika,u toj situaciji sve je moguce

Za PIIGS zemlje dug je veoma merodavan.

Ali i za druge.

Sta mislis jel' te ne cudi sto su saada glavni kupci americkih obveznica sa Kariba i iz Britanije a do juce su bili Japanci i tri zemlje BRIK-a (ukljucujuci Hong Kong).

:confused:Da li ti umes da citas? Gde sam ja napisao da EU ima jedinstvenu fiskalnu politiku?
A sta to znaci, idi trazi u nekom udzbeniku ekonomije, jos treba da te poducavam osnovima ekonomije ovde. Kao da nije dovoljno sto se lozis na komunisticku rusku ekonomiju, a sada likujes sto EU propada zbog komunistickog nacina razmisljanja pojedinih njenih clanica. Besmislica.

kako to mislis komunistickog nacina razmisljanja?

Back