GRCKU CEKA BANKROT - MOGUC KRAJ EVRA!

Slike koje se vide sa ulica Atine, od cega sam nekoliko postavio tek da se docara, govore o jakom nasilju.

Bojim se da imaju kratak fitilj i slabu sposobnost razlucivanja. Oni se na ulici bore protiv mera stednje ali te mere su sasvim na mestu. Odredjena je minimalna plata, svi ljudi preko 65 godina zivota dobijaju penziju dovoljnu za zivot, zene odlaze u penziju sa 37 godina staze, muskarci sa 40 i to je sasvim u redu po mom misljenju...oni se bore za 14. platu pa to je nerazumno sasvim. Imali su huntu pa samim tim imaju revolt prema policiji ali bojim se da su preterali, ubili su troje neduznih ljudi. Ako nesto prezirem to je ishitrena reakcija u politici, ne shvataju koliko sami sebi stete...problemi nece nestati ako udju u rat sa policijom. Malopre sam cula u vestima kako zele da zabrane izlaz premijeru iz drzave - sasvim sulude procene imaju, ko visoko leti nisko padne, oni su sada knjiski dokaz

dok jednom ne smrkne drugom ne svane

Тихи,
objektivno, Grcka nije najveci problem Evro zone, i Nemacka i Francuska i same mogu bez ne znam kako velikih problema da rese dug Grcke.

Naravno psiholoska dimenzija je slozenija, u Nemackoj su ogorceni sto Grci mnogo trose a manje rade a Nemci moraju da rade i za sebe i za njih.

Ali to je drugi problem.

Spanija je objektivno neuporedivo veci problem od Grcke i tada bi Evro zona imala mnogo tezi test, a da ne govorim Italija koja nije dospela u tu situaciju.

Naravno ako bi se sabrale i druge manje ekonomije poput Portugalije, Irske, Belgije, Slovenije i dr., pa sve zajedno zakucale na nemacka i francuska vrata takodje bi problem postajao velikim.

Evro zona i veci sistem Evropska Unija imaju mnoge neresive unutrasnje protivrecnosti od kojih svaka neuporedivo prevazilaze lokalni grcki problem, da ne sirimo sad pricu.

Ali najveci problem po pitanju ekonomije lezi van Evro zone, na jednom ostrvu, koje je nekad bilo imperijalna sila.

Nekada se govorilo da je Turska bolesnik na Bosforu.

Sada ces mozda negde cuti ko je stvarni bolesnik u EU.

Tu ni Nemacka ni Francuska niti mogu niti imaju mehanizme kako pomoci.

Naprotiv, zbog duboke krize u toj zemlji i medjusobnog uticaja i slabljenja kako EU tako i Evro zone, ni Nemacka ni Francuska nece moci trpeti.

Tako da ce krize jedna drugu da stizu a narod i sitni investitori bice potpuno sludjeni informacijama jer u tim unutrasnjim konfliktima i ratu informacijama, samo upuceni ce znati sustinu, a ostali ce lutati i biti nemocni da proniknu sta se desava.

Zanimljivo je da 33% gradjana u EU misli da njihova zemlja u EU nije imala nikakve koristi od clanstva od EU, to su podaci Eurobarometra tj. Evropske Komisije - kljucne institucije EU. Sad ako na taj 33%-tni evroskepticizam u EU dodas i kolaps i evra i bankrostvo Spanije i Italije.... ima da bude BAJ-BAJ EVROPO I BAJ BAJ EVROPSKE INTEGRACIJE!!!! :bye:

Ликовање Амера над потресима у еврозони достиже запрепашћујуће пропорције, а и раде на погоршавању ситуације даноноћно. Пази кад се чак и европски парламент на крају дрзнуо да доведе у питање рад (америчких) кредитних агенција, њихове намере, и брзину којом су срондали вредност грчких обвезница.

Озбиљно су се забринули наши амерички стратешки партнери над будућношћу долара као резервне валуте.

На делу је монетарни рат. Биће узбудљиво.

Americke rejting agencije i jesu sprdnja - pazi Standard&Poor's je snizio kreditni rejting spanskih drzavnih obveznica sa najviseg moguceg nivoa AAA na AA... pazi drzava koja ima budzetski deficit 14% GDP-ja i javni dug preko 100% GDP-ja ima kreditni rejting AA :lol: :roll: Znaci ono kao ne bas idealno ali skoro idealno. :roll:

Zanimljivo je da 33% gradjana u EU misli da njihova zemlja u EU nije imala nikakve koristi od clanstva od EU, to su podaci Eurobarometra tj. Evropske Komisije - kljucne institucije EU. Sad ako na taj 33%-tni evroskepticizam u EU dodas i kolaps i evra i bankrostvo Spanije i Italije.... ima da bude BAJ-BAJ EVROPO I BAJ BAJ EVROPSKE INTEGRACIJE!!!! :bye:

Nemoj molim te, podici ce nam Institucija i horde obozavalaca ruku na sebe.

Нешто не видим све наше специјалне колеге којима је ЕУ судбина а интеграције животни циљ на овим темама...

Ваљда не капирају шта се дешава. Вероватно збуњено зевају као '88, пред урушавање неких других система.

"А... шта... Словенци/Грци!... како... не мож... а шта ћемо ми сад!!!"

Da to sam ja jednom drugu rekao... danas su ti evropske integracije isto i marksizam tamo negde u drugoj polovini 80-ih... on mi je rekao da pricam gluposti... :roll:

Некако ми чудно што наша безалтернативна будућност оличена у светлолости и просперитету Евроспке уније, стабилизационих и предприступних фондова грца у проблемима. Некако ми топло око срца.

Штета за погинуле Грке. Саучешће браћи, са надом да нађу неког бољег стратешког партнера.

Holandski evrosketici su osvojili 17% glasova na izborima 2009. za Evropski Parlament, sada su druga po jacini partija u Holandiji i imaju 4 mesta u Evropskom Parlamentu, dok najjaca partija u Holandiji CDA ima 5 mesta u Evropskom parlametu, znaci samo jedno mesto vise.

Partija Slobode - Party for Freedom - Partij voor de Vrijheid - holandski desnicari, konzervativci, evroskeptici:

Logo_PVV.png

http://en.wikipedia.org/wiki/Partij_voor_de_Vrijheid

Lista parmalentarnih partija u Holandskom Parlamentu:

http://en.wikipedia.org/wiki/Political_parties_of_the_Netherlands#Parliamentary_parties

Zasto je u Holandiji dozvoljeno biti evroskeptik a u Srbiji nije? :think:

Da to sam ja jednom drugu rekao... danas su ti evropske integracije isto i marksizam tamo negde u drugoj polovini 80-ih... on mi je rekao da pricam gluposti... :roll:

Ха ха ха... па то су ти исти блентови, друже.

Кад прођу две деценије, њима на крају сине, лупе дланом о сто и кажу "ал нас зајебаше!"

Срби махом све капирају са деценијом-две кашњења.

Ха ха ха... па то су ти исти блентови, друже.

Кад прођу две деценије, њима на крају сине, лупе дланом о сто и кажу "ал нас зајебаше!"

Срби махом све капирају са деценијом-две кашњења.

Nije on blento, on je moj najbolji drugar i on je vrlo pametan, studira "evropske integracije" i ima prosek skoro 9... a samo je problem to kad sam mu rekao da to sto studira da je isto sto i marskizam 1985. i da sa tim sto nauci iz evropskih integracija nece naci posao ni u jednoj firmi i da je to totalna glupost i da ce morati da radi nesto izvan struke ako ne misli da radi u nekoj izdajnickoj NVO malo se bio naljutio. :D

Nije on blento, on je moj najbolji drugar i on je vrlo pametan, studira "evropske integracije" i ima prosek skoro 9... a samo je problem to kad sam mu rekao da to sto studira da je isto sto i marskizam 1985. i da sa tim sto nauci iz evropskih integracija nece naci posao ni u jednoj firmi i da je to totalna glupost i da ce morati da radi nesto izvan struke ako ne misli da radi u nekoj izdajnickoj NVO malo se bio naljutio. :D

Samo se smej, kad ode EU. Otice i cena nafte i gasa a putin moze da se slika.:mrgreen:

Samo se smej, kad ode EU. Otice i cena nafte i gasa a putin moze da se slika.:mrgreen:

Zemlje bivse EU ce i nakon raspada EU i evrozone i dalje imati jake ekonomije... Nemacka, Holandija, Britanija, Svedska... zato sto imaju vrednu i dobru obucenu radnu snagu, kapital, moderne tehnologije... samo sto, kako sada stvari stoje, EU i evrozona vise nece postojati... a tu su jos i zemlje u razvoju koje ce biti ekonomski sve jace i jace kako godine budu prolazile - nova trzista za rusku naftu i gas u buducnosti.

Zemlje bivse EU ce i nakon raspada EU i evrozone i dalje imati jake ekonomije... Nemacka, Holandija, Britanija, Svedska... zato sto imaju vrednu i dobru obucenu radnu snagu, kapital, moderne tehnologije... samo sto, kako sada stvari stoje, EU i evrozona vise nece postojati... a tu su jos i zemlje u razvoju koje ce biti ekonomski sve jace i jace kako godine budu prolazile - nova trzista za rusku naftu i gas u buducnosti.

Evrozona da, a EU ce opstati. Dali u drugom obliku, dobro je moguce. Ali ce opstati.

Back