Grčka zbirno

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
dragi drugari, pitanje: metamorfozis ili gerakini? jako mi se svideo sarti, nije mi se dopao nei pori, mrzela sam paraliju... para imam do 250 evra, pomagajte! necu da idem u diskoteke i ne bih guzvu, ako ne moram... uzeli bi smo motor, a ko budemo imali para i neki mali auto...sta kazete? :|
e, da... i ne bih volela da sretnem puno poznatih, ako ne moram ;)
pozdrav iz NS :D

Pa ne znam...ali posle Sartija ići na gore, i to MNOGO gore, nije baš neko rešenje ....

photo3b.jpg

ej ljudi ajde molim Va s ko je bio prosle godine u Jerisosu
Ima li velikih marktea tipa Lidl ili Masutis zbog snabdevanja
ima li pijaca
Ima li ribe
za plazu sam cula da je lepa a more fantasticno cisto
Idem u julu pa mi trebaju jos neke infoemacije jer ne bih da vucem hranu
znaci ima li mesara itd
hvala

Metarmofozis je malo slatko mestašce, za porodični odmor, nema gužve, lepa priroda, centralan, takoreći idealan položaj na celom Halkidikiju, pod uslovom da se poseduje prevozno sredstvo. Nikiti je u neposrednoj blizini, a nisu daleko ni Nea Mondanja, Neos Marmaras, Sarti, pa ni mesta sa prvog prsta, ako te zanimaju.
Naših ima, jer ima i agencija koje tamo vode, ali ništa to nije previše, svakako manje nego u Pefu, Haniotiju, pa čak i Sartiju.

e, hvala na odgovorima... pretpostavila sam ja da je to losije od sartija, ali sta da radim... "koliko para, toliko muzike"... znam ja gde bih isla da imam neogranicen budzet... :/ :)
phantom(ka) je bas surova ;)
ne znam ...jos razmisljam... gledam i tu pargu, ali vise volim da sam blize sitoniji :)
havla, u svakom slucaju
:) :)

ej ljudi ajde molim Va s ko je bio prosle godine u Jerisosu
Ima li velikih marktea tipa Lidl ili Masutis zbog snabdevanja
ima li pijaca
Ima li ribe
za plazu sam cula da je lepa a more fantasticno cisto
Idem u julu pa mi trebaju jos neke infoemacije jer ne bih da vucem hranu
znaci ima li mesara itd
hvala

Ima...
Ima...
Ima...i mesara...

Planiram putovanje do Soluna, a nakon toga do Delfa i dalje...

Plan je da idem vozom do grada Lamia, a zatim nekim prevozom do delfa i dalje do Atine.

Moja pitanja su...

1. Da li postoji direktan prevoz iz Soluna do Delfa i koji, gde, kako... :)

2. Da li postoji voz do mesta Lamia? Na karti sam video da tu prolazi zeleznicka pruga... Isao sam na site grckih zeleznica, medjutim nazivi gradova su na grckom, tako da ne mogu da provalim nista, jer ne znam grcki...

3. Dokle uopste ici vozomi gde uhvatiti autobus za Delfe...

Txs unapred na odgovorima...
Nisam dugo gledala ovu temu pa sam tek sad videla tvoja pitanja. Pre mnogo godina sam isla otprilike putem kojim zelis da ides. Isla sam vozom od Beograda do Atine, ali sam sisla u mestu Larisa. Prvo sto treba da znas preseda se u Solunu. Nocni voz vozi do Soluna a onda se preseda u "dnevni" grcki voz. Ima neka pauza od par sati sto nije nista strasno kad se uzmu u obzir kasnjenja nasih vozova. Zeleznicka stanica Larise je malo izvan mesta i postojao je autobus bas od stanice za Delfe, ali to je bus koji je celi dan stajao na stanici i tek negde uvece oko 8 sati je krenuo za Delfe iako je red voznje bio da krece cim stigne voz u stanicu. Ispostavilo se da ga vozi isti covek koji vozi taksi od od stanice do mesta Larisa pa je covek morao prvo da obavi par tura taksijem pa tek onda da odveze autobus do Delfa! Moja preporuka: bolje bi bilo da smo otisli jednim od mnogobrojnih lokalnih autobusa do mesta Larisa, tj. do glavne autobuske stanice pa odande do Delfa. Mi smo u Delfima nocili u nekom hostelu ciju adresu smo nasli u knjizi "Vodic kroz Evropu" namenjenoj "inter-rail" putnicima. Nasa knjiga, vrlo stara, mozda sad postoji neko novo izdanje. Cena je bila zbilja mizerna, a smestaj sasvim pristojan, koliko se secam ne vise od 4-krevetne sobe, mozda cak i sa sopstvenim kupatilom. Citav jedan dan smo posvetili Delfima. Najlepse je unapred se malo pripremiti sta se tamo moze videti i setati i uzivati samostalno bez maltretiranja raznoraznih vodica koji zele samo sto vise grupa da sprovedu. Obavezno posetiti i donji deo svetilista koji se nalazi sa druge strane puta kojim se stize do svetilista. Od hostela do svetilista se stize prijatnom setnjicom od 15-tak minuta. Postoji vrlo dobra autobuska veza Delfi-Atina. Mi smo do Atine isli nekim ranim jutarnjim autobusom tako da smo vec oko 10h bili u Atini.

Zelim ti dobar provod!

Upatili smo Jerisos, vila Paradiso, idemo u sred sezone (kraj jula-pocetak avgusta) sa troje male dece (2,4,6) i saznali smo naknadno da nemamo klimu! Da li je neko bio u takvim uslovima tamo? Svi hvale i Jerisos i vilu,a mene samo zanima da li je podnosljivo bez klime?

Caooo svima...
Zanima me da li je neko u skorije vrjeme bio u Grčkoj, te kakvo je vrijeme, kakve su cijene???

6-og juna idem na ekskurziju u Grčku, bicemo 3 dana u Paraliji, 3 dana u Atini, ici cemo do Soluna, Olimpa... pa ako je neko bio u ovim mjestima da li moze malo detaljnije da mi ih opise!?
Kakve su plaze u Paraliji? Kakve su diskoteke, kakva se muzika pusta?
Sta je najeftinije i gdje treba kupovati??
Na sta posebno moram obratiti paznju..i sl...?
I koliko bi npr bilo dovoljno da se ponese para, s obzirom da je u pitanju ex od 8 dana ( 2 dana su u putu) ???

HwaLLa svima unaprijed!!!

Caooo svima!!!
6-og juna idem na ekskurziju u Grčku , bicemo 3 dana u Paraliji, 3 u Atini, i posjeticemo jos i Solun, Olimp...pa bi mi dobro doslo sto vise vasih savjeta!!!

Da li je neko od vas u skorije vrijeme bio na ovim destinacijama?
Kakvo je u junu vrijeme u Grčkoj, tj. kolike su temperature?
Da li je istina da Grci znaju i razumiju srpski jezik?
Kakve su cijene i gdje je najbolje kupovati i sta???
Kakve su diskoteke, muzika, hrana, plaza...i koliko mislite da bi bilo dovoljno ponjeti love za dzeparac s obzirom da je u pitanju ex od 8 dana, s tim da su 2 dana u putu.--???

Pisite sto vise o ovome, jer dobro bi mi dosao svaki vas savjet!!!
HwaLLa unaprijed!

:lol::lol:Cula sam za Pargu pise da je lepo mestasce, danju mirno uvece zivo, ali to mi je nekako sablon pa me zanima je li bio neko od vas tamo ... u kom je rangu, jel kao Pefkoxori, hanioti ili kao neko od ostrva? vredi li tamo otici?

Hello everybody. Dont come to Greece! Go to turkey because its "safe" country and we have "common" religion! :)

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ!

Back