Grčka zbirno

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mmmmmm, kakve sam fotografije plaza Tasosa pronasao na netu. Raspametio sam se. Koliko li se kolima putuje do Zantea i koliko se placa trajekt do tamo i nazad, po osobi i za vozilo, zna li ko?

Poslednja izmena od moderatora:
Volela bih da mi neko nesto kaze vezano za Eleni u Leptokariji
da li je neko bio ili ima neku pouzdanu informaciju.
Mi smo sa jos dve porodice planirali ove godine autom
i to nam je ponudila agencija Elnosturs.
Unapred hvala!

Ja sam bio u Elleni prosle godine, ali ne sa Elnosom. Smestaj je solidan (nije preteran, a nije ni los), samo sto morate da jurite one sa recepcije kada vam nesto treba. Imaju malo dvoriste, sa 2-3 stola i suncobranima, na travnjaku. U sobama se nalazi jedan bracni i jedan obican lezaj (1/3), ormar, toaletni ormaric, mala kuhinjica, frizider i klima. Imate izlaz na manju terasu, na kojoj se nalaze sto i stolice. Ako imate clana vise, obavezno ponesite jos jedan pribor za jelo.Higijenu u sobi odrzavate sami. Imate i jedan TV, koji jedva hvata nesto grckih kanala (ako imate decu - nema crtaca). Mesta za parking ima koliko hocete, ispred same vile.
Do plaze imate 1 minut (i manje), a blizu su vam i kafici i marketi. Malo je mesto i sve je na izvolite. Cene su kao i svugde. Ispod vile se nalazi i lekar

Kako pronaci vilu?Kada udjete u Leptokariju, trazite prelaz preko pruge. Bukvalno, cim je predjete - skrenite levo i na oko 100 metara se nalazi Elleni. Ako pitate grke gde se nalazi, pitajte ih za hotel, a ne za vilu (terminologija).

Bice mi drago ako sam vam ikako pomogao:). Ako vas interesuje jos nesto - tu sam!

:confused:Molim Vas za savete i pomoc. Konkretno: porodica sa dvoje dece 7 i 4 godine,
nismo do sad isli na letovanje pa vas molim za savet gde je lepo za decu, preko koje agencije da se potrazi, kakav je put i koliko traje, kakve su cene hrane, dali je bolje smestiti se u apartman ili sl. i spremati hranu ili se hraniti u nekom restoranu, ili potraziti neki hotel na bazi polupansiona ili sl. Nije nam bitan neki nocni provod ili izlasci, vise smo raspolozeni za neku mirniju varijantu. Svako iskustvo i savet su dobrodosli. Unapred hvala, Ivana.

:confused:Molim Vas za savete i pomoc. Konkretno: porodica sa dvoje dece 7 i 4 godine,
nismo do sad isli na letovanje pa vas molim za savet gde je lepo za decu, preko koje agencije da se potrazi, kakav je put i koliko traje, kakve su cene hrane, dali je bolje smestiti se u apartman ili sl. i spremati hranu ili se hraniti u nekom restoranu, ili potraziti neki hotel na bazi polupansiona ili sl. Nije nam bitan neki nocni provod ili izlasci, vise smo raspolozeni za neku mirniju varijantu. Svako iskustvo i savet su dobrodosli. Unapred hvala, Ivana.

Ono što je geografski najbliže nama su "prsti" na poluostrvu Halkidiki, gde se iz npr. Beograda može stići za oko 9h putovanja autom (u sezoni, kada se dosta čeka na granicama). Tu je većina mesta pogodna za odmor sa decom tog uzrasta ali, da ti olakšam malo, izdvojiću na prvom prstu (Kasandri) mesta Kalitea, Polihrono, Hanioti, Pefkohori, zatim na drugom prstu (Sitoniji) mesta Neos Marmaras, Vurvuru, Sarti, Kalamici i na trećem prstu Jerisos i Uranopoli.

Najbliže ostrvo, do koga ti treba najmanje 12h autom (oko 16h autobusom) je Tasos i tu ima odličnih plaža i mesta za porodični odmor kao što su Potamia i okolina na istočnom delu ostrva, zatim Potos, Pefkari i Limenarija na jugu, kao i nekoliko mesta na zapadnom i severozapadnom delu ostrva (moraš malo da otvoriš kartu). Na ovo ostrvo je najbolje ići sopstvenim autom ali možeš i autobusom pa onda, eventualno, iznajmiti auto, ili boraviti u mestu koje si izabrala.

Budžet za 10 dana odmora u sezoni za ova mesta je od 700€ za vas četvoro pa naviše.

Da ti još "skratim muke", predlažem ti mesto Sarti, iako tamo nisam bio :) pa prekopaj malo po sajtovima i agencijama koje ga nude, samo požuri jer... ove godine se, izgleda, sve što je dobro još brže rasprodalo (odnosno rezervisalo) nego prošle.

Poslednja izmena od moderatora:
Da li je neko bio na Elafonisosu(Peloponez)?Trebaju mi informacije o smestaju, najboljoj varijanti prevoza a i o samom ostrvu.Na forumima nema nista o ovom ostrvu tako bi bilo kakav info. bio od koristi.Plaze izgledaju otprilike ovako:

Prilozi

• elafonissos-1008.jpg
    elafonissos-1008.jpg
    36,9 KB · Pregleda: 18
  • 4318765.jpg
    4318765.jpg
    58 KB · Pregleda: 20
Moze li neko da mi kaze kako je u Nei Pori-u.Koliko kosta iznajmljivanje lezaljki i kakve su cene po restoranima.

Nei Pori ti je neopevana selendra, bila sam prosle godine. Sve je novogradnja, nigde drveta, cvecke, paradajz turisti iz istocne Evrope. Prodavnice nikakve, kafici zvrje prazni, osim vikendom, kad coporativno dolaze Grci sa sirom porodicom i samo vicu i zderu. Provod nula, izleti nikakvi, plaza pescana, ima i meduza. Nikad vise. Sokovi (neki odvratni sirupi) su ti 3 €, zestoka pica 5 €. Jedino lepo mesto je jedan restoran sa zivom grckom muzikom, ambijent prelep, stolovi uz bazene. Tu smo picili koktele, spremi se da das 7 €, ali isplati se. Ima puno bezveznih jeftinih restorana, izuzetno malo picerija (ja obozavam pice), pekare sa pecivom su katastrofa. Sastav turista uzas, nisam videla lepo i doterano stvorenje.
Sve u svemu, jad & beda. Montenegro mi dosao kao Azurna obala.
Ako nije kasno, trazi neku drugu soluciju.

Zna li neko nesto o vili Olympia u Pefkohoriu?...Ja sam dobila info da se ta vila sastoji od dva nazovi dela "stari" i "novi" deo koji je extra odradjen i primao je goste samo polovinom prosle sezone ..Ako neko ima bilo kakve drugacije informacije unapred bi bila zahvalna ako biste ih podelili sa mnom...

Potpisujem !

Ništa nisi preterala ....osim možda ono za sirup sok. Prvi put čujem za tako nešto. Grci su suviše lenji da se sete tako nečeg.Mora biti da je bio neki Bugarin gazda ....( A možda i naš )

Mozda to zaista nije sirup, nego neka vrsta njihovih sokova. Gde god bih narucila sok od visnje (u svakom kaficu u Nei Poriju ili Platamonu), dobila sam taj buckuris, nisam mogla da ga pijem. Izuzetak je djus u jednom kaficu, bio je bas pravi djus, ali tako je i kostao.
Sto dalje od Nei Porija!
Ove godine idem u Polihrono. Nisam odusevljena, ali ne zavisi od mene.

Za malu decu........Nei Pori

Da, slažem se, jedino moraju da imaju papuče da se ne ispeku dok idu po pesku prema moru.
I malo da paze na saobraćaj, nisam videla ni u Atini da se tako brzo vozi...

Ostalo je OK, idealno za decu, plitak ulaz u more, oni tobogani ....noću je prijatno zbog planine ...

U Nei Poriju sam bio 2005. sa decom od 3 i 8 godina.
I ne bih ponovo isao tamo, iako ne mogu nesto ekstra da zamerim kada je u pitanju porodicni odmor.
Ima izvanrednu plazu, no van plaze nema nikakvih aktivnosti za decu nema parkova, hladovine, prilikom setnje celo mesto se obidje za 15 minuta, a ulice su siroke te se dosta brzo vozi. Jedino uvece pored setalista duz plaze su postavljali luna parkove i raznorazne tezge sa (uglavnom kineskim) drangulijama.
Platamon kao malo vece mesto je 3 km daleko i tamo se moze malo vise prosetati i razgledati no i ni tamo nisam primetio bas osobite uslove za decu.

Stavros je mesto koje je kao da je pravljeno imajuci na umu bas porodice sa decom, malo ususkano, sa parkovima, hladovinom, igralistem za fudbal, plaza je pescana, kada sam ja bio (2000) plaza nije bila nesto osobito uredjena. Koleginica je bila prosle godine i cini mi se da se nije nesto narocito promenilo. Nocni zivot je takoreci nepostojeci, no ima zgodnih kafica za preko dana i radnjica mada ne u velikom broju.
Tamo nam je najvise smetao vetar koji je pojedinim danima znao da bude dovoljno jak da smo morali da odemo sa plaze (bilo je to krajem avgusta). Osim toga Stavros je odlican ko zeli lagani odmor bez mnogo aktivnosti.

I za kraj ovog brzog opisa Olimpic Beach gde smo boravili prosle godine sa decom sada 5 i 10 godina.
Jedino od ova 3 mesta u koje bih ponovo rado otisao, sve je bilo odlicno, smestaj, plaza, sadrzaji za zabavu van plaze, mesto je malo ali ne i mrtvo ima dosta zabave za klince, a za kupovinu i aktivnije setnje i stvarno velike guzve Paralija je na 2 kilometra. Izmedju Paralije i Olimpik Bica ima luna parkova tako da setnja od 20 minuta izmedju ta dva mesta sa decom potraje i 2 sata :-)
A tu je i elektricni vozic do Paralije na svakih pola sata otprilike (2 evra za odrasle).
Jedina zamerka Olimpik Bicu jesu uske ulice, te iako se vozi sporo guzva u saobracaju poprilicna
(za parkiranje je ziva muka).

Back