Grčka zbirno

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Stavros je dosadno, učmalo mesto, ali ako već idete sa decom, to je taman ono što vam treba.

Što se tiče '' VILE '', zaista mi je muka od tog pretencioznog naziva koji koriste naše agencije za obične kuće na sprat sa studijima od 30 kvm.

Živim u Grčkoj, odmah pored VILE, i ona se iznajmljuje za 1100 eur dnevno, i to minimum sedam dana, jer ih mrzi da je spremaju posle kraćeg izdavanja ...

A zasto mislis da se sa decom mora letovati u dosadnim mestima?

Vikendom je ogromna guzva jer se taj kafic pretvara u diskoteku i svi Grci dolaze na tu plazu.

Dobro i važno upozorenje !

Ko ne voli gužvu i buku, BOLJE da ne ide tamo !
Grci su NEMOGUĆI na plaži !

Viču, puste decu da plaču dok ne zaspe od umora, bacaju otpatke, i igraju onaj glupi ''Reketas'' od čega vam buči u glavi.

Da se razumemo, ja VOLIM Grke, veći deo godine živim tamo. ali su zaista gori od nas ....

Da se razumemo, ja VOLIM Grke, veći deo godine živim tamo. ali su zaista gori od nas ....

Potpisujem.
Mada, i takvi kakvi su, bučni i bahati, kao i mi, više ih volim od Nemaca i Engleza na plaži... Matori po ceo dan čitaju knjige, i ne progovaraju između sebe, a na svaku dečiju ciku vam daju "važan" pogled, a mlade (Engleze) ne možeš ni da vidiš na plaži, ako imaju iole pristojan bazen i jeftinu cirku pored istog.
Ali, koliko znam, taj pojas plaža u Olimpijskoj regiji je baš prostran, pa predpostavljam da čovek može da nađe neki komad plaže da se makne od gužve.

Volela bih da mi neko nesto kaze vezano za Eleni u Leptokariji
da li je neko bio ili ima neku pouzdanu informaciju.
Mi smo sa jos dve porodice planirali ove godine autom
i to nam je ponudila agencija Elnosturs.
Unapred hvala!

A zasto mislis da se sa decom mora letovati u dosadnim mestima?

Dobro, u pravu si .... sa ženske tačke gledišta.
Međutim, kada imaš MALU decu, onda ne možete oboje da izađete, neko mora da ih čuva.
Obično raspodela bude takva da muž ide u provod ... i onda se stvara zla krv...itd...

BOLJE onda ići negde gde nema takvih izazova .....

Ma ja prvi nisam muški šovinista, čak me ponekad čudno gledaju ....

Ali govorim generalno....poznavajući moje drugove, moje stranke .......

Mislim....ono....takvi smo mi Srbi.

Nisam mislio nikoga da vredjam time sto sam koristio zvanican podatak iz kataloga te agencije (nesto kao hobotnica) gde pise Vila Antonio, jer kad sam letovao u privatnoj reziji, lepo odem tamo (npr. Stavros, Asprovalta, Pefkohori ili negde drugde) pogledam smestaj pa sam procenim da li je to Vila, koliba, poljski WC ili sta vec pa ako mi se dopadne mi to i zakupimo na nekoliko dana.

Inace, postavio sam ovo pitanje jer prvi put kao ozenjen covek sa dvoje male dece idem preko ove agencije u taj smestaj, pa rekoh ako neko zna kakav je, da li ima neko iskustvo i slicno jer jos imam vremena da se predomislim, tako da bi mi svaka pomoc dobro dosla.

Volela bih da mi neko nesto kaze vezano za Eleni u Leptokariji
da li je neko bio ili ima neku pouzdanu informaciju.
Mi smo sa jos dve porodice planirali ove godine autom
i to nam je ponudila agencija Elnosturs.
Unapred hvala!

Е, и ја се исто распитујем за Елени у Лептокарији...па ако неко има искуства...

Pre par godina smo boravili u vili Korali I, a to su dve vile u istom dvoristu. Korali I imaju samo 2- i 3-krevetne studije a Korali II samo vece apartmane. Korali II su starija zgrada od Korala I, ali spolja gledano vrlo dobro odrzavano. Oba objekta koriste predivan bazenicic u zajednickom dvoristu, pored kojeg ima i tus. Za one sa autobuskim prevozom u Koralima I ima zajednicko kupatilo i i neko malo predvorje u kojem se ostavljaju stvari, onog kriticnog poslednjeg dana. Domacini vode racuna kako o bazenu tako i o objektima, redovno se sve cisti, ima peskira,...posteljina i peskiri se menjaju na 5 dana. Jako blizu lepog dela plaze i mnostva odlicnih restorana. Jedan od mirnijih delova Pefkohorija. Nama je bilo predivno, narociti je bio lep studio, Korali I su vrlo luksuzno izgradjeni i opremljeni, vrlo lep namestaj i uopste celi objekat je ekstremno cist i dobro odrzavan. U dvoristu ima i nekakav zidani rostilj, kad smo mi bili niko ga nije koristio, malo je bilo zaraslo oko njega, ali mislim da je to samo stvar dogovora sa domacinima. Vrlo prijatan izlet je krstarenje brodom po zalivu sa posetom Neos Marmarasu, ko voli moze i do Waterland-a, samo ne znam da li sve to funkcionise vec od maja. Ko ima kola moze malo da se provoza i do druge strane Kasandre, ima puno prijatnih mesta kao za setnju, tako i za kupanje, a i lepih restorancica. U samom Pefkohoriju ima razlicitih mesta za izlaske - restorani, kafici,... u gradu, a nekakvi "night club"-ovi malo izvan grada ali sve to moze i peske da se postigne. Kako je u maju - ne znam, ali zelim vam lep provod!

Back