Grčka zbirno

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Posle nocasnjeg pisma jednog forumasa u vezi sa smestajem koji smo "konzumirali"2006 uvideh da nam cene u nasoj lepoj Gr.baaas rastu...Uporedjivala sam isti period,iste usluge,pa prelistala i Tasos...i zakljucila sam da su za 2-3 godine cene porasle i za 40%...ne znam dal to Grci penju cene ili nase agencije-a rekla bih da je to udruzeni rad !?!

Mislim da si potpuno u pravu ...

I JEDNI I DRUGI ....

Naše već znamo.....ne vredi trošiti reči, a što se tiče Grka, radio sam u raznim delatnostima u Grčkoj.
Prvo što gazda pomisli kad se probudi je da li, i za koliko da podigne cene ....

Mislim da nisu agencije te koje "zidaju" cene. Mi smo proslog leta pokusavali sami da nadjemo smestaj na Tasosu za jos koji dan extra odmora, preko onih 10 dana uplacenih preko agencije. Cifre su isle, za nas dvoje odraslih, od 50 do 150 evra dnevno i to ne u hotelima sa cetiri, pet zvezdica, vec u obicnim apartmanskim vilama ili hotelima nizeg ranga. Bili smo frapirani. Na kraju smo preko iste agencije sa kojom smo boravili tih prvih 10 dana na Tasosu, nasli smestaj za produzetak odmora, ali je bio tri puta losiji od onog uplacenog unapred u Beogradu.

Znači slaba vajda od belog šengena što se tiče letovanja, opet ćemo u agenciju

Mozda izbegnemo agencije ako par meseci unapred rezervisemo smestaj preko Interneta.

Znam da tako mozemo da radimo i sada, ali me mrzi da se bakcem sa zahtevima Grcima da nam salju garantno pismo za ambasadu, pa da onda to sa ostalom dokumentacijom nosim u ambasadu i drhtim da li ce biti dovoljno za izdavanje vize. Ipak ce biti lakse kad tog bakcanja sa ambasadom ne bude bilo.

Ako već nisu kola, onda je uvek biram voz ispred autobusa.

Jeste da ide 16 sati do Soluna, ali:

- imate toalet
- manje čekate na granici
- ne može da ne radi klima ( otvorite prozor)
- ne može da pukne guma
- imate više prostora da pružite noge
- možete da se prošetate
- ako ste dobro društvo u kupeu, možete i da zapevate, a da to ne smeta ostalima
- imate onaj mali stočić, pa možete na jedan da stavite pečeno pile, a na drugi pivo

Ma.... STOTINU razloga .....

Taj voz iz Soluna je uvek na meti lopova- ali stvarno! Znam iz vise prica. Kupe prvo ne moze da se zakljuca, putnika ima malo- govorim za van sezone- a oko 3,4 ujutru kad svi naravno spavaju-pa i kondukteri....desi se sta se desi i kad se probudis nema telefona ili novcanika- ili ni jednog ni drugog.A policije inace nema u vozu- i to kazu da su od skoro prestali da ulaze.

Pa svugde toga ima...jedno vreme je voz Beograd-Beč važio za najopasniji u Evropi, i to na potezu kroz Mađarsku. Uvek su me upozoravali policajci, da se ne opustim, ali ja sam UVEK spavao.

KO je lud da napadne dvometraša sa sve svojih 100 kila i četničkom bradom ....

Naravoučenije za ''pametne'' koji vole da zauzimaju prazan kupe ....ZAJEDNO smo jači...sledeći put sedite kod mene ....

Hvala puno Anixi!!!
Zamolila bih te da mi das neke podatke o tim agencijama, kako ih mogu naci na netu?
To bi stvarno bilo odlicno! :) Samo, to za grupnu vizu..sumnjam da ja mogu dobiti grupnu vizu s obzirom na to da sam drzavljanin BiH, a ovdje je totalno nemoguce dobiti individualnu vizu ako ne prilozim potvrdu o uplati aranzmana. Zbog toga i moram uplatiti ovaj aranzman da bih se "docepala" Atine :)
Uh... ljudi pomozite! Nadam se da cete mi dati neko rjesenje..!

Pozdrav!

Koliko ja znam, ako se nešto nije promenilo, ti ovde NE MOŽEŠ dobiti ni individualnu vizu, a kamoli grupnu.
Moraš da vadiš vizu u Bosni.
Ima nekih izuzetaka za strance za individualnu, ali to su vize koje se žestoko naplaćuju, a plus moraš da ispuniš silne uslove ...

Nisam htela da smaram DekiM, samo sam nova u ovome... pa jos ne znam kako sta funkcionise...
Ma nisam mislio ništa loše, ali smatram da je korišćenje "čika" Google-a bar najprostija stvar! :)

...Izvinjavam se zbog toga u ime onih koji misle da nemaju zbog cega da se izvinu bilo kome...
A što se "izvinjenja" tiče, zna se dobro ko kome treba da se IZVINI I TO JAVNO!
I ko svako drugačije mišljenje shvata kao "atak na svoju ličnost"!
Btw. da možda i ovu temu nisi ti postavila, samo bez insistiranja na autorskim pravima?! :mad:

Ja sa 2005. bila na Zakintosu preko agencije Matico, avionski prevoz, vila Agoulos u Argasiju i sto se agencijskog dela posla tice profesionalno su ga obavili: od vodica koji nas je tamo docekao, preko fakultativnih izleta, doceka, organizacije, itd.

Back