Grčka zbirno

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo i nasih svezih utisaka sa Zakintosa...

Nakon potrage po internetu odlucili smo se za hotel Porto Davia u Argasiju. Par mejlova, uplata kapare, vlasnik hotela (inace veoma pristojan momak) nam je poslao vaucer i nikakve probleme oko dobijanja vize nismo imali.

Na put smo isli kolima pri cemu smo imali nocenje u Skoplju sto je negde otprilike trecina puta. Na srpsko-makedonskoj granici nismo cekali duze od 10 minuta, ali smo primetili gomilu autobusa u krajnoj desnoj traci tako da ko ide autobusom neka se pripremi na duze cekanje. Od Skoplja do Zakintosa je negde 12 sati opustene voznje autoputem prema Atini (ukupno 6 evra putarine) sve do Termopila gde se nastavlja magistralnim putem preko brda nekih stotinak km prema moru. Put je ok i prijatan je za voznju, naravno u slucaju da se ne zavucete u neku kolonu iza kamiona. Nakon brda se spusta do veoma prijatnog mesta Itea gde moze da se odmori i nastavi preko velikog mosta (11 evra mostarina) prema Patri. Preporucujem da se u Patru ne ulazi na trajekt nego da se nastavi prema mestu Kilini gde takodje postoji veza trajektom prema Zakintosu na svakih 2.5 sata u sezoni, prvi u 5.30 ujutru, poslednji u 21.30 uvece po grckom vremenu (dvoje odraslih, dete i auto ukupno 49 evra). Obavezno pre polaska na put potraziti informacije o pozarima jer se neke deonice puteva zatvaraju u tim slucajevima - to se nama desilo pred polazak kuci, deonica od Patre prema Itei je bila blokirana tako da smo cak razmatrali da idemo duz obale jonskog mora do Igumenice pa novim autoputem...na svu srecu to se lokalizovalo dan pre nego sto smo posli nazad.

Apartman u Porto Davia hotelu je bio bas kako treba - cist, klima, velika terasa na 10 metara od mora (inace sve sobe imaju pogled na more), topla voda ceo dan, parking, na 5 minuta peske od centra Argasija. Jedina mana za koju smo znali je da ima veoma usku plazu kao i citav Argasi, ako se to uopste i moze nazvati plazom. U svakom slucaju ko ne dodje kolima najam automobila je oko 90 eura za tri dana za najslabiji auto, mada se moze izcenkati i za manje. Sam grad je prijatan sa gomilom taverni i prodavnica duz glavne ulice koja je veoma opterecena vozilima, tako da preporucujem bastice na obali mora. Glavni grad ostrva je 3 km od Argasija gde je ponuda taverni i ostalih mesta bogatija, ali se u tom slucaju treba pripremiti na dugo trazenje mesta za parkiranje, guzve su uvece nenormalne. Cene **** i hrane na Zakintosu su u okviru cena na grckim ostrvima (pivo 2-2.5 evra, sok 1.5-2, kugla sladoleda 1.5-2, pice 5-9...otprilike normalna vecera za troje sa vinom i nekim domacim specijalitetom oko 40-45 evra). U samom Zanteu nas je najvise dojmio vidikovac na putu prema tvrdjavi, prelepo je i ogromna je guzva uvece, ali vredi.

Plaze se nalaze na juznom i istocnom delu ostrva. Na juznom dalu je zaliv Laganas sa visekilometarskom plazom koja se iskreno nama uopste nije dopala. Naime ovde odsedaju Englezi (koji cine 70% turista na ostrvu), tako da je "pescana" (citaj blatnjava) plaza prenatrpana i prljava sa toplom, ali mutnom vodom. Sve je podredjeno engleskom stilu zabave tako da je ovde i najveca koncentracija barova sa tipicno ostrvskim vidom zabave, pa ko voli...inace su cene zbog engleza za 20-30% vece nego drugde na ostrvu. U blizini Laganasa je i aerodrom.

Na istocnom delu dominira mesto Tsilivi sa velikom pescanom plazom, koja je ok, sa dosta barova. Voda je mnogo lepsa nego na Laganasu. Malo severnije je i Aliki na koji nismo isli.

Najlepse plaze, barem nama, su na polusotrvu Vasilikos - Banana beach, Agios Nikolaos, Gerakas i Dafni. Znaci Jonsko more u svom nejlepsem izdanju - zlatni pesak i fenomenalno cista voda, sa talasima za uzivanje. Od navedenih je po prirodnoj lepoti najlepsa plaza Gerakas koja je deo nacionalnog parka ali iz tog razloga i veoma spartanska sa turisticke strane posmatrano - ima 30-tak suncobrana ali ne smete pobosti svoj suncobran da ne biste kojim slucajem pogodili gnezdo morskih kornjaca koje tu polazu jaja. Iz istog razloga nema ni barova na plazi da buka i vestacko osvetljenje ne bi dezorijentisalo kornjace.
Nama je najomiljenija bila plaza Dafni do koje se stize dosta losim i strmim puticem, ali gde je osecaj opustanja fenomenalan jer uopste nema guzve.

Na zapadnom delu ostrva vredi videti Navagio plazu koja je dostupna samo brodicem i fenomenalna je ako pogodite pravi tajming, tj. izbegnete cruisere koji istovare gomilu turista na sat vremena i ostanu tu ukotvljeni na plazi. Voda je kristalno cista i ledena!

Na severnom delu ostrva obavezno treba obici Blue Caves ali ne sa cruiserom vec sa malim camcem (oko 7 evra sat vremena, unajmljuju se u Port Ag. Nikolaos) jer vas on za razliku od cruisera vozi u pecine sve sa kupanjem unutar njih - slobodno mogu da kazem da je to osecaj koji se ne zaboravlja citav zivot! Za ovaj izlet jedino treba paziti da ne bude previse vetrovit dan jer onda ni brodici ne smeju da udju u pecine.

Obavezno sacekati zalazak sunca na jugozapadnom delu Keri, fantasticno je.

Eto zasad toliko od mene, ako nekog interesuje nesto vise nek pita

E pa ljudi evo mene sa svezim komentarima i Haniotiju i okolini. Dakle moj prvi utisak je veoma pozitivan. Hanioti je divno mesto, ali pre svega za odmor. Definitivno odudara od ostalih mesta na Halkidikiju i to iz vise razloga. Ovako, u Haniotiju postoji glavni trg gde su sva desavanja sto se tice provoda, a od trga se racvaju nekoliko ulica, tako da se stice utisak da taj centralni deo lici na zvezdu. Inace glavni trg je udaljen oko 150 metara od plaze. Na glavnom trgu su i svi kafici koji i nisu za neku pohvalu, mada su lepi. Kada pricam o kaficima i diskotekama moram da dodam da postoji jos jedan lep kafic uvece je to klub na plazi. I sto se nocnog zivota tice to je sve - tacnije nocnog zivota u Haniotiju gotovo i da nema. A sada o plazi. Plaza je srednjeg kvaliteta tj, nije to skroz sitan pesak, vec je pomalo sljunkovita. Tako da i prvi metri u vodi imaju isto takvo dno, zatim jedno 7-8 metara kamenja, pa tek zatim nailazi sitan pesak koji svi zele da osete pod nogama. Inace postoje tri opcije za plazu sto se tice iznajmljivanja suncobrana i ostalog, a to su: plaza gde se iznajmljuje oprema po ceni od 6-7 evra za 2 lezaljjke i suncobran, deo plaze gde ima kafica je na principa popite dva **** i lezaljke i suncobran su vasi cena za dva **** je oko 8 evra i treca opcija je kupi suncobran za 5 evra i uzivaj :)
Aha umalo da zaboravim plaza je lepo sredjena ima dovoljnu sirinu, a tu su i parkovi koji su lepo sredjeni. Sto se tice neke kupovine bilo cega u Haniotiju na to zaboravite jer nema sta da se kupi.
A sad malo i o Pefkohoriju. Pefkohori je susta suprotnost Haniotiju. U Pefkohoriju glavno setaliste je odmah iznad plaze i duzine je sigurno 2 km, naravno do magistrale ili glavne ulice setaliste je povezano sa desetak poprecnih ulica u kojima moze da se kupi svasta i to po dosta nizim cenama nego u Haniotiju. Uz setaliste ima dosta restorana, prodavnica ali i klubova za nocni provod. Takodje ima i dosta klubova u vec pomenutim poprecnim ulicama, a nasa narodna muzika je zastupljena u bar polovini, tako da za svakoga postoji mesto za izlazak i dobar provod koji traje do jutarnjih sati. Ali zato je plaza u Pefkohoriju znatno uza i manja nego u Haniotiju. Takodje nema ni jednog parka ni bilo koje prirodne hladovine.
I na kraju ko hoce da se odmori i seta neka ide u Hanioti, a ko zeli da se pored navedenog nocu i provodi pravac Pefkohori.
Pozdrav

Crnjo,
da ti kazem ja nesto, ako mislis da vidis nesto onda lepo kazi sta i koga vidis a ne da insinuiras i tako to. A neznam sta je za tebe provod ali ja sam tamo imao priliku da vidim na stotine nasih devojaka i momaka kako uziva bas uz nasu narodnu muziku i naravno uz grcke originale. A ako je za tebe provod idiotska elektronska tehno muzika, a ni house nije nista bolji onda brate prosetaj pored kluba gde se ljudi vesele i produzi u neki od klubova koji pusta muziku po tvom ukusu i sedi tamo i kuliraj. A ti ocigledno nisi ni bio u Pefkohoriju kad kazes da nema provoda, ima ga i to u sigurno u 10-ak klubova. Decko raspitaj se malo.....

mickeyy:
Crnjo,
da ti kazem ja nesto, ako mislis da vidis nesto onda lepo kazi sta i koga vidis a ne da insinuiras i tako to. A neznam sta je za tebe provod ali ja sam tamo imao priliku da vidim na stotine nasih devojaka i momaka kako uziva bas uz nasu narodnu muziku i naravno uz grcke originale. A ako je za tebe provod idiotska elektronska tehno muzika, a ni house nije nista bolji onda brate prosetaj pored kluba gde se ljudi vesele i produzi u neki od klubova koji pusta muziku po tvom ukusu i sedi tamo i kuliraj. A ti ocigledno nisi ni bio u Pefkohoriju kad kazes da nema provoda, ima ga i to u sigurno u 10-ak klubova. Decko raspitaj se malo.....
Koliko poznajem Pef, prelistaj unazad temu pa vidi.
Ali otići u Grčku i slušati narodnjake...šta reći? Tuga jedna.
Pa Sutomore je bliže, ne moraš čak u Grčku. :D

emma05:
Da se odmori u Haniotiju?? :)
Da se provede u Pefkohoriju ??? :lol:

DA, DA...UPRAVO TAKO. 8-)

Mickeyy je potpuno u pravu, vratila sam se iz Pefkohorija pre nedelju dana i imam identicne utiske. Kada sam obilazila agencije zeleci da uplatim letovanje, dvoumila sam se izmedju Haniotija i Pefkohorija, i skoro svi su me ubedjivali da je za mlade bolji Hanioti, jer je veci, lepsi, ima puno kafica itd. Sasvim slucajno sam upoznala devojke koje su se tada upravo vratile iz Pefkohorija i dobila informacije iz prve ruke, sa sve slikama sa plaze i iz provoda, i odlucila sam se za Pefkohori, i nisam pogresila. Fenomenalno smo se proveli! Plaza je dugacka i ima delova gde mozete biti sami, delova gde su porodice sa decom, a ako ste mladi i volite glasnu muziku i dinamiku imate beach barove na jednom kraju setalista, a na izlazu prema Haniotiju nalazi se lepo uredjena Fiki plaza na koju takodje dolaze samo mladi. Dakle, odlican provod danju, a nocu ima nekoliko klubova koji rade do 3-4 ujutru i diskoteka "No No", u kojoj smo bili samo 2-3 puta jer je provod u klubovima sasvim dovoljan. Ja ni u jednom klubu nisam cula narodnjake, pustaju se strani hitovi i poneki grcki hit, mada sam cula da kod hotela Philoxenia postoji kafe "Beograd" gde se pusta nasa muzika i da je i tamo super provod, jer ima puno ljudi koji to vole. Na plazama se takodje cuju iskljucivo strani letnji hitovi.

Sto se tice Haniotija, upoznala sam puno ljudi koji su odatle izlazili svako vece u Pefkohori jer je Hanioti za provod potpuno mrtvo mesto, rekli su nam da ima jedan kafic na plazi ali da i tamo svi sede i kuliraju, nema djuskanja i provoda, a posle ponoci sve zamire. Po povratku, deo putnika iz naseg busa koji su bili u Haniotiju takodje su nam ponovili istu pricu, da je mesto idealno za porodice sa malom decom, jer ima parkove, igraonice itd, ali da za mlade nema nista, i posto nema setalista pored mora, uvece se vrtite u krug ulicicama oko trga, i imate utisak da ste u nekoj banji a ne na moru. :???:

Ovo su najsvezije informacije, a i ljudi koji tamo rade kazu da se poslednjih godina puno toga promenilo u odnosu Hanioti - Pefkohori u korist Pefkohorija koji se brze izgradio i prosirio, posebno u pogledu sadrzaja za mlade. Bila i uverila se :razz:

tačno tako , složila bih se sa prethodnim postom, došla sam iz Haniotija pre desetak dana i utisci i nisu neki, ima taj trgić i od njega nekoliko ulica kojima ćete se samo vrteti u krug, park , kafića i lokalčića na trgu ima , ali to me manje više sve, za mlade koji žele provod nikako nije, ima i lep bar na plaži , ali je poprilično uštogljeno, zapravo svi sede, niko ne igra, tako da je za mlade ipak Pefkohori bolji, samo mesto nije nešto posebno,zapravo, ima šetalište uz plažu na kom su mnogobrojni lokali i radnjice i to je sve, ali je mnogo veća gužva nego u Haniotiju, ima diskoteku NO NO , a mladi idu i u Kaliteu jer i tamo ima diskoteka, udaljeno je oko 20 km ...Hanioti jeste lepo mesto, ali je jako malo, svakako najlepše je na prvom prstu Halkidikija to je sigurno , ali je isključivo za mirniju varijantu i za porodice sa decom, za decu ima dosta zabave od luna parka, nekih raznoraznih igrica i sličnih stvari ima mnogo , ali za malo starije koji žele provod nema...postoji kafe mini golf tako nešto , tu je jednom nedeljno ili dva puta neka živa muzika, naša i strana i naravno narodnjaci po malo, to je jedino mesto koje je bilo puno kad god se organizuje živa svirka , ostalo ništa, i veoma rano se zatvaraju lokali, zapravo muzika mislim da do 01 ili do 02h , nakon toga tišina u Haniotiju...što se tiče cena Pefkohori je nešto jeftiniji....

Da li mozes, molim te, da preporucis dobar smestaj u Pef-u? Tipa apartman/studio za dvoje.
Hvala unapred.

Honeylady:
DA, DA...UPRAVO TAKO. 8-)

Mickeyy je potpuno u pravu, vratila sam se iz Pefkohorija pre nedelju dana i imam identicne utiske. Kada sam obilazila agencije zeleci da uplatim letovanje, dvoumila sam se izmedju Haniotija i Pefkohorija, i skoro svi su me ubedjivali da je za mlade bolji Hanioti, jer je veci, lepsi, ima puno kafica itd. Sasvim slucajno sam upoznala devojke koje su se tada upravo vratile iz Pefkohorija i dobila informacije iz prve ruke, sa sve slikama sa plaze i iz provoda, i odlucila sam se za Pefkohori, i nisam pogresila. Fenomenalno smo se proveli! Plaza je dugacka i ima delova gde mozete biti sami, delova gde su porodice sa decom, a ako ste mladi i volite glasnu muziku i dinamiku imate beach barove na jednom kraju setalista, a na izlazu prema Haniotiju nalazi se lepo uredjena Fiki plaza na koju takodje dolaze samo mladi. Dakle, odlican provod danju, a nocu ima nekoliko klubova koji rade do 3-4 ujutru i diskoteka "No No", u kojoj smo bili samo 2-3 puta jer je provod u klubovima sasvim dovoljan. Ja ni u jednom klubu nisam cula narodnjake, pustaju se strani hitovi i poneki grcki hit, mada sam cula da kod hotela Philoxenia postoji kafe "Beograd" gde se pusta nasa muzika i da je i tamo super provod, jer ima puno ljudi koji to vole. Na plazama se takodje cuju iskljucivo strani letnji hitovi.

Sto se tice Haniotija, upoznala sam puno ljudi koji su odatle izlazili svako vece u Pefkohori jer je Hanioti za provod potpuno mrtvo mesto, rekli su nam da ima jedan kafic na plazi ali da i tamo svi sede i kuliraju, nema djuskanja i provoda, a posle ponoci sve zamire. Po povratku, deo putnika iz naseg busa koji su bili u Haniotiju takodje su nam ponovili istu pricu, da je mesto idealno za porodice sa malom decom, jer ima parkove, igraonice itd, ali da za mlade nema nista, i posto nema setalista pored mora, uvece se vrtite u krug ulicicama oko trga, i imate utisak da ste u nekoj banji a ne na moru. :???:

Ovo su najsvezije informacije, a i ljudi koji tamo rade kazu da se poslednjih godina puno toga promenilo u odnosu Hanioti - Pefkohori u korist Pefkohorija koji se brze izgradio i prosirio, posebno u pogledu sadrzaja za mlade. Bila i uverila se :razz:

Lavlje srce:
Da li mozes, molim te, da preporucis dobar smestaj u Pef-u? Tipa apartman/studio za dvoje.
Hvala unapred.
Ja ti mogu preporuciti vilu Tula.Sobe su prelepe a sto je najbitnije ciste i opremljene dobro.Vlasnici vile su veoma ljubazni.Mozes pogledati vilu preko agencije Tomas a mogu ti dati i tel.pa mozes zvati privatno.Ja sam prezadovoljna.

Da li je neko išao u region Pilion (Volos, Kala Nera, Damuhari,...)? Magic-ova ponuda za ovaj deo izleda sjajno, a i na internetu se da naći mnoštvo divnih slika i informacija. Međutim, ja sam čula da je taj deo prilično zagađen jer je u Larisi smeštena neka silna industrija?!

Pošto sam dobio upustva da pređem na ovaj forum jer je onaj o Lefkadi zatvoren, samo bih rekao jednu stvar koga bude zanimala. Hteo sam da idem na Lefkadu ali MATICO nije hteo da garantuje da će u septembru imati direktan let do Preveze za Lefkadu već će se zbog kraja sezone verovatno leteti za Krf a onda trajektom i busom još jedno 5-6 sati + čekanje na trajekt nedefinisano!!! Tako ja odustadoh od Lefkade ove godine i uplatih Krf takođe u istim terminima od 05.09-15.09

Busom imas oko sat i nesto malo vise od Igumenice do Lefkade, nije strasno, a od Krfa do Igumenice sve zavisi od vremena kad sletite, trajekti idu cesto. Mislim da nije nista toliko strasno ako si hteo bas na Lefkadu. Neke agencije rade prevoz samo autobusom od Beograda do Lefkade, pa se klati 20 sati u najboljem slucaju. Ali si ocigledno takav tip da volisa da ti je sve pred nosom tako da Krf i jeste vise za tebe nego Lefkada.

P.S. Imas lepljivu temu za Lefkadu, nije izbrisana

E ..biga, meni rekoše ovo što sam rekao gore za tih 5-6 sati to mi se učinilo mnogo, za sat-dva bih išao, ali zanima me šta se dešava ako je čarter kasno uveče, dal idu trajekti za Igumenicu u sitne sate?

Dakle, za sve koji planiraju preko ARGUS TOURSA da idu na TASOS:

Vratili smo se sa Tasosa u subotu... Isli smo preko agencije ARGUS TURS prvi i DEFINITIVNO poslednji put!!! Prosle godine smo letovali na Tasosu u Limenariji preko Dzolija i htedosmo to da ponovimo (jer nam je bilo fenomenalno), samo ovog puta u MNOGO vecem broju (cetiri para i jos neki bez-parni). Nagovorismo prijatelje i podjosmo opet u LIMENARIJU, zbog Speedyja (rentacar).

Isli smo u TINU+. Citamo ovaj forum od osnivanja, cak smo prosle godine i sami pisali i o smestaju i o plazama i zaista ne mozemo da verujemo da se NIKO do sada nije pozalio na TINU. Ili da neko iz tura pre nas nije pisao i zalio se o problemima koji su nas docekali!!!

Ali da krenemo ispocetka:
1. Vodici su im ne 0 nego dve nule na gomili!!!

Kad smo dosli autobusom do apartmana, prstom su nam pokazali koja je nasa zgrada. Tina NEMA NIKOGA OD OSOBLJA. U zgradi su ISKLJUCIVO TURISTI, a ako vam nesto treba, u Info svesci imate br. telefona predstavnika agencije, u nasem slucaju Jelene, posto je ona bila zaduzena za Limenariju, pa ako ste uplatili dovoljno kredita za roaming, mozda i uspete da joj se pozalite.

Na prvom info sastanku smo upoznali Jelenu, i to je bio jedini dan da smo videli predstavnika agencije (ne racunamo diskoteke i brckanja na plazi)! Tada smo joj se pozalili na sve sto smo imali:

2. na nestasicu vode na visim spratovima i slab mlaz na prvom
3. cestu nestasicu tople vode
4. na nepostojanje parking prostora (iako nam je receno da imamo)
5. u pojedinim apartmanima su falili kompletni escajg i tanjiri
6. u nasem apartmanu nije bilo svetla u oba kupatila (na nepostojanje svetla iznad kreveta se nismo zalili)
7. u celoj zgradi je bio mrak, jer nijedno svetlo nije radilo

Sve je uredno popisala i rekla da ce videti sta moze da uradi, a za nestasicu vode je rekla da se niko do sada na to nije zalio. Kada je saznala da smo se mi sreli sa prethodnom turom i saznali da su i oni imali nestasicu vode, onda je rekla da na celom ostrvu poslednja dva dana nije bilo vode, pa kad smo poceli da se svadjamo dva dana su preprasla sa dve nedelje na dvadeset dana. Jos nas je ubedjivala da je na Tasosu normalno da leti nema vode i kako je to tako svuda (nije znala da smo mi vec letovali i to bas u Limenariji). Kada je konacno prestala da se pravi blesava da se radi o nestasici vode (prvi sprat je imao vodu) bila je u fazonu kako je to normalno, pa eto i njoj se bas to jutro desilo kad se tusirala; nestala joj je voda i lepo je sacekala 20 min. da se vrati i onda je zavrsila tusiranje.
Posto nam je propalo celo prepodne na cekanje i svadjanje sa njom, dogovorili smo se da svrati to vece i da nam kaze sta ce da urade po pitanju vode. Ona je svratila, kao sto je i bilo dogovoreno, ali nije uradila APSOLUTNO NISTA. Rekla je da ne moze nista da se uradi po pitanju vode i da je to tako kako je. Mi smo bili u fazonu da nam lepo potpise izjavu da vode nema, sto je ona naravno odbila „jer im je receno da nista ne potpisuju“. Hteli smo da je snimimo, a ona je krenula da bezi. Prestali smo sa snimanjem i trazili smo da nas presele u apartmane koji IMAJU VODE, na sta nam je odgovorila da je sve popunjeno. Trazili smo da nam vrate pare kako bismo sami nasli smestaj sa vodom, na sta je rekla da ne moze da nam da pare, jer smo platili u Beogradu. No kada je saznala da je 90% ljudi u Tini platilo na Tasosu u evrima (znaci ne samo nasa ekipa) i kad smo poceli da budemo sve glasniji ona je bukvalno pobegla bez dovidjenja. To je bio i poslednji put da smo videli predstavnika agencije.

E sad sledi ono najbolje... Kako smo se svi iz zgrade upoznali, uvece smo lako primetili nepoznatog coveka kako izlazi iz zgrade. Da ne duzim... Ispostavilo se da je to vlasnik apartmana sa kojim se Jelena cula verovatno tek kad je pobegla od nas, jer smo hteli svoje pare... Mi smo se vec bili oprostili od vode, jer smo mislili da je tip pri izgradnji ustedeo na pumpi za vodu i da je PODMAZAO gde treba da bi objekat uopste dobio UPOTREBNU DOZVOLU i da je to to (kao sto nam devojka rece).

MEDJUTIM!!!!

On je 'ladno stedeo struju i vodu!!! Pojacao nam je hidrofor (ili kako se to vec zove) i cela kuca je odjednom imala vodu!!!!! Posto je glumio srdacnost i luuuuuudu ljubaznost sa kezom i My friend frazom, uhvatili smo ga za svetlo i on se samo popeo i zavrnuo sijalice do kraja!!! A u nasem apartmanu je promenio sijalice koje su bile crkle.

Naravno, mi smo bili ohladili, jer smo dosli na letovanje i nismo hteli da kvarimo odmor i lepo raspolozenje. Gazda je u medjuvremenu opet smanjio pumpu, tako da su gosti sa poslednjeg i pretposlednjeg sprata opet ostajali bez vode i nasapunjani cekali da dodje voda... Mi vise nismo imali para za roaming... Pomirili smo se kao i ljudi pre nas, a verovatno i ovi posle nas sto ce se pomiriti.

Kulminacija bezobrazluka i arogancije vodica je bila pretposlednji dan kada je gazda prepodne dosao da naplati koriscenje klime. Samo su dva apartmana koristila klimu i to 7 dana (od veceri kada smo ga videli, tada smo ga startovali za sve posto nam vodic nista nije obezbedio), a on je hteo da je naplati 10 dana kao i nasim prijateljima na poslednjem spratu koji UOPSTE NISU KORISTILI KLIMU!!! To prepodne nam je opet propalo u svadji i opstenarodnom veselju da na kraju nista ne bismo uradili. To popodne je vodic Jelena imala nesrecu da bude na istoj plazi i istom kaficu sa nama, gde smo je obavestili o problemu i zamolili je da zove gazdu i raspravi to sa njim, jer on slabo govori engleski. Rekla je da ce srediti...

Buduci da smo bili sami u vili i da agencija nije stajala iza nas, to vece dolazi gazda i trazi pare za nekoriscenu klimu. Znaci, Jelena opet nije nista odradila!!! Opet svadja i buka, mali Grk skace kao Tasmanijski djavo, da bi na kraju odustao, jer nas je bilo mnogo, a on samo jedan. Gosti koji su 7 dana koristili klimu su potroslili silne pare na telefoniranje raznih bosova i Big bosova koji znaju engleski do Hello my friend, where are you from, dok se nisu sporazumeli sta i kako. Naravno od vodica ni traga ni glasa...

Poslednjeg dana je autobus kasnio skoro sat vremena. Tri autobusa su prosla, a nas cetvrti je em kasnio, em nije bio isti onaj kojim smo dosli, vec MNOGO LOSIJI. No o uslovima putovanja se necemo ni zaliti, da ne ispadne da smo razmazeni!!! Elem, kad smo pitali vodica Vladu gde su do sad i izvalili neki fazon uz to, on je samo bez izvinjenja arogantno odbrusio kako nije on duzan nama da se pravda...

NARAVOUCENIJE CELOG LETOVANJA

1. NIKADA I NIGDE VISE SA ARGUS TURSOM

2. Dok smo sat vremena cekali autobus i prebirali po uspomenama sa letovanja shvatili smo jednu krucijalnu stvar:

ARGUS TURS je na satrovackom GUSAR TURS!!!

3. Ko dolazi kolima obavezno neka uplati roaming, jer ljudi koji su dolazili svojim prevozom nisu znali kako da nadju vilu, pa su lutali. A kad su nasli, cekali su po sati i vise u prizemlju ne bi li docekali nekoga da im da kljuceve i kaze im koja je njihova soba. Vodici nisu bili dostupni, a kad su bili nisu se javljali na telefon. Njihov izgovor u tom slucaju jeste da su bili u transferu. Nas zakljucak jeste da oni ne izlaze iz tog tzv. transfera.
4. Ako imate zelje u pogledu izbora sobe OBAVEZNO ih podvlacite i ponavljajte narocito ako ste sa decom. Nasi prijatelji su izricito trazili da im soba ne gleda na magistralu, jer devojka ima problema sa spavanjem: dobili su sobu na magisrali. Buka je tolika da na terasi ne cujes onoga koji prica. Ako hoces da spavas moras da zatvoris vrata od terase, a onda umires od toplote. Bracni par na poslednjem spratu je trazio da bude smesten u prizemlju, jer muz ima problema sa kolenom, a dobili su III sprat...

Sve u svemu u zivotu nismo putovali sa ovoliko losom agencijom!!! I u zivotu nismo imali ovako lose vodice! Arogantne, nezainteresovane, neobrazovane... Prosle godine smo od vodica na putu do Tasosa saznali sve o Tasosu. Ove godine nismo mogli od vodica ni escajg da izvucemo 10 dana!!!

SRECNO SVIMA KOJI SU VEC UPLATILI TINU+

anke1:
E ..biga, meni rekoše ovo što sam rekao gore za tih 5-6 sati to mi se učinilo mnogo, za sat-dva bih išao, ali zanima me šta se dešava ako je čarter kasno uveče, dal idu trajekti za Igumenicu u sitne sate?
Ne brini sve oni imaju organizovano, a ako se i to desi, eto ti noc na Krfu, to je po meni jos bolje

ajvan:
Da li je neko išao u region Pilion (Volos, Kala Nera, Damuhari,...)? Magic-ova ponuda za ovaj deo izleda sjajno, a i na internetu se da naći mnoštvo divnih slika i informacija. Međutim, ja sam čula da je taj deo prilično zagađen jer je u Larisi smeštena neka silna industrija?!
Vratili smo se iz Afisosa pre 5 dana.Bezi od Magica- prevaranti.U ponudi agencije stoji da je upotreba klime ukljucena u cenu, ali kad dodjes, gazda trazi 4 e po danu.Devojka iz " partnerske " agencije iz Grcke nema pojma ni o cemu. Zovem " Magic" , kao znaju za problem , zvace me za 10-ak minuta. Naravno, niko me nije kontaktirao . Na moj ponovljeni poziv, dobijam informaciju da budem strpljiva, pokusavaju da uspostave kontakt. Bila sam strpljiva svih 10 dana i nista.Da ne zaboravim, u cenu od 465 e su uracunati i zuti mravi , kojih ima u sobi, u kuhinji..."Magic" sve aranzmane rade na upit, nemaju svog predstavnika i moli boga da nemas nekih vecih problema, nemas kome da se obratis.
Sto se tice Pilona, ako trazis provod- tu ga neces naci.Jedino je Kala Nera malo vece mesto, sa nekim sadrzajima.Afisos, a pogotovo Koropi , izuzetno mala mesta. U Afisosu imas 2 prodavnice i nekoliko restorana i to je sve.
Plaze su OK , sa sitnim sljunkom , more je mirno i izuzetno cisto.

Atlantic - Nea Vrasna, vila Paris

Ono sto neceto videti u njihovom katalogu a oni vam nece reci...
'Studio' u vili Paris: soba, tzv. kuhinja i kupatilce.

Pogled sa ulaza u vilu kao i pogled sa terase (ja nisam trazila pogled na more i nisam to ocekivala ali ovo...)

Back