Grčka zbirno

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
golub6:
ManjaAtina hvala ti na odgovoru.

Moj dragi i ja nameravamo da ostanemo na Grckom moru 5 dana a zatim bi produzili do
Izmira-Bodruma,tamo ostali isto toliko i preko Istanbula i dalje Bugarske vratili se kuci.
Posto idemo autom a jedino nam je relacija Paralija -Izmir nepoznata,trazim najbolji nacin da stignemo do Turske.Znas li mozda koliko je Paralija udaljena od turske granice,kopnom?
Nemam pojma koliko je tacno udaljena granica, ali Izmir je dosta juznije od granice sa Grckom, tako da mislim da je bolje da i auto ubacite na brod sa vama, jer i sa Hiosa postoji brod koji prevozi i automobile i putnike u Cesme. Jes' da cete da platite kartu i za kola, ali izadje isto jer ne trosis benzin i zivce na toliko dug put

Ja ne znam za taj neki novi put ali ovaj postojeci je sasvim dobar do Igumenice, ja sam isla proslo leto tuda i bilo je ok, ima oko 50-60km do Igumenice od Parge a iz Igumenice hvatas trajekt

ManjaAtina:
Ma, nisam pametna vise..zato sam i pitala code-a, a on mi covek poslao skeniran pecat sa njegovog pozivnog pisma sto mu je poslao grk, a pecat je kepov!
Inace, isla sam da mi overe pismo i u pol. stanicu u ulici Mihail Voda, a oni me poslali na Omoniju, a i oni na Omoniji mi rekli da to nije njihov posao..totalni zbun :confused:
Hvala u svakom slucaju, snaci cu se, nema frke
Danas sam predao dokumentaciju, kao i svaki puta primili bez pitanja, dakle verujem da moze da se overi i u tom KEP-u

pozdrav svima,mene zanima da mi neko kaze kako je na halkidikiju konkretno hanioti,zanima me da li ima dobrog nocnog provoda i diskoteka na halkidikiju,planiram da idem sa devojkom ali necemo u neko mirno mesto posto smo oboje nocne ptice :razz:
znam da verovatno ima vec napisano ali mrzi me da trazim po ovom moru stranica,pa bi zamolio nekoga da mi opise ukratko sto pre :wink:

Zanima me koje mesto je vise za mlade, Leptkaria ili Hanioti? Islo bi nas 6oro a ne znamo gde? Neki kazu da je Hanioti mnogo skuplji od Leptokarie i da ima dobrog provoda u Leptokariji ima dobrog provoda! Dok neki kazu da je Leptkaria mesto za porodice i starije ljude i da skoro uopste nema provoda, dok za Hanioti svi kazu da je sve dobro osim da je mnogo skuplji od Leptkarije! Ako neko moze malo da mi pojasni nesto vise o tim mestima, tj. sta je bolje za mlade jer smo mi sada prilicno zbunjeni!? Unapred hvala!

salerapa:
Uplatio sam Stavros preko Monix-a, mada sam posle procitao dosta losih stvari o toj agenciji (losa organizacija, neljubazno osoblje, losi autobusi...), uplatio sam apartman u Atoniko??? ali osim na Monix-ovom sajtu nemogu nigde na netu da ih nadjem.
Ako je neko bio tamo interesuju me njihovi utisci o tom smestaju, da menjam ili ne?
Moja poznanica je letovala tamo prosle godine. Odusevljena je smestajem.

olympic beach je super-plaza velika,bez velike guzve (malo je veca vikendom zbog grka),spasioci,more kao u paraliji;mestace je bas simpa,samo je paralia bolja za izlaske...sto se tice meduza,to ne zavisi od mesta,vec od njihove"sezone"...ranijih godina se desavalo da ih vidjam,ali poslednjih par god nijednu (a isla sam i u o.beach u avgustu)

adja:
moze li neko nesto o olimpik bicu da kaze
Cula sam da je more puno meduza i da je dosta prljavo?
Lažu te.
More je divno, plaža velika sa puno sadržaja i ima plavu zastavicu EU. Izmedju Paralije i Olimpika je šetaliste i tu je plaža jos bolja. Idealno je za porodice, a nije loše ni za mlade koji vole ne tako skup provod u Paraliji. Katarina je takođe jako blizu, pogodna i za izlaske i za šoping. Prava je šteta ne otići kolima jer su onda dnevni sadržaji raznolikiji i dostupniji. Ako ides kolima, Litohoro je MUST.

Hedonist021:
Zanima me koje mesto je vise za mlade, Leptkaria ili Hanioti? Islo bi nas 6oro a ne znamo gde? Neki kazu da je Hanioti mnogo skuplji od Leptokarie i da ima dobrog provoda u Leptokariji ima dobrog provoda! Dok neki kazu da je Leptkaria mesto za porodice i starije ljude i da skoro uopste nema provoda, dok za Hanioti svi kazu da je sve dobro osim da je mnogo skuplji od Leptkarije! Ako neko moze malo da mi pojasni nesto vise o tim mestima, tj. sta je bolje za mlade jer smo mi sada prilicno zbunjeni!? Unapred hvala!
Ako imate para, onda Hanioti. Iznajmite auto i uživajte.
Ako nemate para i dobro se slažete, biće vam dobro i u Leptokariji.
Inače Leptokarija je pored Paralije, legenda prosečnog srpskog turiste. Ja bih rekao, kad je prvi Srbin otišao na more to je bila Leptokarija :D

U Leptokariji imas mnogo kafica i klubova koji rade do 01h, i jednu diskoteku koja radi do 05h.
U Haniotiju je življe.

Medjutim u Leptokariji je Heineken i sokovi 1-1,5 EUR, u Haniotiju je 2-4 EUR.

U Leptokariji možete da prodjete i sa 150-200 EUR po osobi, a u Haniotiju bez 300 EUR teško. Govorim o mladalačkom budžetu bez nekih iživljavanja.

Bezimeni77:
U Leptokariji imas mnogo kafica i klubova koji rade do 01h, i jednu diskoteku koja radi do 05h.
U Haniotiju je življe.

Medjutim u Leptokariji je Heineken i sokovi 1-1,5 EUR, u Haniotiju je 2-4 EUR.

U Leptokariji možete da prodjete i sa 150-200 EUR po osobi, a u Haniotiju bez 300 EUR teško. Govorim o mladalačkom budžetu bez nekih iživljavanja.
Apsolutno tačno.
U cent :D

Back