Grčka zbirno

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sto bas od Paralije a direktno do Izmira?
Ako bas zelis, moraces da konsultujes karte Grcke i Turske jer ne verujem da je neko ovde isao na takvo putovanje. Mozda iz Beograda za Izmir (mada sumnjam) ali iz Paralije - tesko..

golub6:
Da li je neko putovao autom od na pr.Paralije do Izmira-Turska?Zanima me kolika je udaljenost.Postoji li opcija trajektom na ovoj relaciji?
Ja sam isla, ali iz Atine za Izmir, a mozes i iz Soluna. Samo ne direktno (to ne postoji). Prvo brodom do Hiosa (najbolje da putujes nocu, uzmi kabinu jer je doplata za krevet smesna - mislim oko 4 evra). Krenes predvece i rano ujutro si tamo.
Onda imas brodic (u istoj luci) Hios - Cesme (Turska). Kad stignes u Cesme, uzmes bus do Izmira (idu na svakih pola sata). Nije nista strasno.

Cisto kao obavestenje, mozda nekom koristi:
Danas sam predao zahtev da mi se zakaze termin za predaju dokumenata za vizu. Nisam bio siguran da li i kada tacno treba da budem u Grckoj pa nisam do danas mogao da predam zahtev. Posto mi treba da putujem sto pre, najkasnije 23 maja, mislio sam da nema sanse, tek negde juna meseca. Prijatno sam iznenadjen, kad mi je zakazano danas za SUTRA! Vizu dakle ocekujem sledeci ponedeljak-utorak.
Pisem to sto je neko pomenuo da su zakazivanje pomerena vec na juni mesec.

Naravno, samo sam hteo da dam informaciju da se ipak rokovi prilagodjavaju. Bio sam zabrinut kad sam shvatio da nemam sanse da znam tacno moguce vreme polaska. A kad sam se organizovao, ispade da imam 7- dana najvise da krenem... Pomislio sam da ce mi zakazati negde za pocetak juna, ode mas' u propas'

Posto inace idem svojim kolima, nema sta da otkaze, sem "lambda sonde" - a nece valjda :)

Izvini, stvarno sam potpuno zaboravio... Proveri PP, poslao sam ti sliku pecata i donbjeg dela pisma, po cemu ces moci znati gde je to overeno. Ja ne znam Grcki pa ti ne mogu reci a nisam u situaciji da pitam posiljaoca pisma iz vise razloga.
Nadam se da ce ti overa i pecat dati dovoljno informacija.
Ako bas ne uspes da rastabiris, javi pa cu nekako pokusati da se snadjem da pitam

Uplatio sam Stavros preko Monix-a, mada sam posle procitao dosta losih stvari o toj agenciji (losa organizacija, neljubazno osoblje, losi autobusi...), uplatio sam apartman u Atoniko??? ali osim na Monix-ovom sajtu nemogu nigde na netu da ih nadjem.
Ako je neko bio tamo interesuju me njihovi utisci o tom smestaju, da menjam ili ne?

Ja sa falconom imam samo dobra iskusva ali naj gori mi je ubedljivo Alamanis,kada sam isla sa njim ******* je bilo dozvoljeno u celom autousu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i sve do Soluna sam morala da gutam dim a ne pusac sam a kao drugo onaj grk vozac ladno nije hteo da mi iznese kofer!!!!!!!!!! a to je bio njegov posao!

ManjaAtina:
To sam i ja mislila, medjutim tamo su mi overili samo fotokopije dokumenata, a ispostavilo se da za overu samog poz. pisma (potpisa na pismu) treba da odem u ΚΕΠ

Pozivna pisma se overavaju u glavnoj policijskoj stanici opstine u kojoj zivis. Ovo je 100% provereno! Godinama vec overavamo u policiji, u ΚΕΠ-u nismo nikad, niti nas je ko tamo slao! Prvi put to cujem, zaista! :shock:
Znas o cemu se tu radi?
Grci kada nemaju pojma o necemu, posalju te ili na drugi salter ili na drugi sprat ili u drugu ustanovu... Jednostavno ih mrzi da saznaju ako ne moraju. Zato treba biti malo drcniji, pozvati shefa itd. koji ce vec naci nacina da sazna ukoliko ne zna (ma, samo im zapreti da ces dovesti sve tv-kanale... :lol: da vidis kako ce te usluziti! :lol: ).
Ovo sve iz iskustva vam govorim. ;)

U pozivnom pismu treba da pise da onaj koji poziva odgovara za hranu, smestaj...itd. onog kog poziva kao i da pozvani MORA BITI VAN ZEMLJE kad istekne viza jer inace, MORA OTICI U POLICIJU I DA PRIJAVI SVOG GOSTA!
Pa nece ΚΕΠ da te juri ako gost nece kuci, nego policija! :roll:
Zato, obavezno insistirati u policiji za overu pozivnog pisma.

ManjaAtina:
Ne znam u kojoj opstini zivis, ali ako im je to prvi slucaj, sigurno su zbunjeni. I mi smo prvi put imali problema, ali sad su se vec navikli na nas da malo-malo pozivamo nekoga iz Srbije. Zato, samo insistiraj! :twisted:
Bas me zanima sta ce ti u ΚΕΠ-u reci? :shock:

ManjaAtina hvala ti na odgovoru.

Moj dragi i ja nameravamo da ostanemo na Grckom moru 5 dana a zatim bi produzili do
Izmira-Bodruma,tamo ostali isto toliko i preko Istanbula i dalje Bugarske vratili se kuci.
Posto idemo autom a jedino nam je relacija Paralija -Izmir nepoznata,trazim najbolji nacin da stignemo do Turske.Znas li mozda koliko je Paralija udaljena od turske granice,kopnom?

harumeno pondiki:
U pozivnom pismu treba da pise da onaj koji poziva odgovara za hranu, smestaj...itd. onog kog poziva kao i da pozvani MORA BITI VAN ZEMLJE kad istekne viza jer inace, MORA OTICI U POLICIJU I DA PRIJAVI SVOG GOSTA!
Pa nece ΚΕΠ da te juri ako gost nece kuci, nego policija! :roll:
Zato, obavezno insistirati u policiji za overu pozivnog pisma.

ManjaAtina:
Ne znam u kojoj opstini zivis, ali ako im je to prvi slucaj, sigurno su zbunjeni. I mi smo prvi put imali problema, ali sad su se vec navikli na nas da malo-malo pozivamo nekoga iz Srbije. Zato, samo insistiraj! :twisted:
Bas me zanima sta ce ti u ΚΕΠ-u reci? :shock:
Ma, nisam pametna vise..zato sam i pitala code-a, a on mi covek poslao skeniran pecat sa njegovog pozivnog pisma sto mu je poslao grk, a pecat je kepov!
Inace, isla sam da mi overe pismo i u pol. stanicu u ulici Mihail Voda, a oni me poslali na Omoniju, a i oni na Omoniji mi rekli da to nije njihov posao..totalni zbun :confused:
Hvala u svakom slucaju, snaci cu se, nema frke

Back