Grčka zbirno

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
U najnovijem broju casopisa Travel pise da postoji redovna linija Beograd-Atina i to: ponedeljkom i petkom u 18h,a cetvrtkom u 16h(BAS-0112658759 i 011 2622526)
Sto se voza tice ima samo do Soluna,svakodnevno u 7.00 i 21.00h.

Ma imas agencije koje voze so Atine i Soluna u Bg a jneke od njih su Falcon (nasa),Siamos i Alamanis (grcke) a evo kazu mi moji da ide sada i putnikov bus! Po meni najbolji je Siamosa a ko hoce da purnja neka ide u Alamanis!

Voz direktan od Beograda do Atine ne postoji!!! Ukoliko krenete vozom, bilo jutarnjim bilo vecernjim, budite spremni za presedanje u Solunu. Kad je voz koji je krenuo iz BG tacan, cekacete samo sat vremena za sledeci, ali ako zakasni...moze doci i do cekanja od 3 sata! Naravno, mozete uzeti i prvi brzi voz INTERCITY kojim se stize za 5 sati u Atinu - ali tad doplacujete 20 evra.
I, obavezno cuvajte svoje stvari u srpskom vozu, jer se mozete neprijatno iznenaditi!!!
Grcki vozovi su odlicni. Klima, cisto, najavljuje svaku stanicu - ma, sve pod konac!

A sto se tice agencija:
FALCON-om sam jednom putovala i nikad vise! Bus se pokvario negde vec kod Nisa (ali van grada) i mi smo po zimi i mraku cekali da dodje drugi bus iz BG kako bismo mogli da produzimo putovanje!
SIAMOS je ok. Samo jednom sam imala problem kad se promenio red voznje, a oni nisu obavestili, pa je bus vec bio otisao bez mene! I brzi su jako.
ALAMANIS je super.
EUROLINE je isto super. Cak caste i kafom!

maco,odluceno je,dolazimo oko 30.07. i posle 04.08. bi trebalo da idemo na more,grcka je pala kao izbor.molim te pomozi
kako da se snadjem odavde i nadjem dobru agenciju?jbt naplasiste me do yaya.i gde je ok da idemo(nas troje)i da li avionom ili autom?volela bih neki hottel sa bebisiting uslugom tj oni klubovi gde oni mogu da se igraju a neko da ih pazi(po mogucstvu francuske grupe),i na kom jeziku se snalazi na grckom?pricaju inglis?

@hani..
1.šta će ti agencija?
vas troje ste državljani eu. dakle..samo malo surfa i imaš hotel...platiš i pevaš!
2.nisam baš sigurna za mini klubove po grčkim hotelima, nisu oni baš tako napredni. a
ako i ima...to je jaaako skup htl. francuski....hm pa francuzi su negde po ostrvima.
po kopnu...nisam baš sigurna, ptkrili su maroko i tursku...
3. grci pričaju engleski.
4. daću ti časove osnovnog grCkog...dvočas-parfum:lol:
pričaćemo...

harumeno pondiki:
A sto se tice agencija:
FALCON-om sam jednom putovala i nikad vise! Bus se pokvario negde vec kod Nisa (ali van grada) i mi smo po zimi i mraku cekali da dodje drugi bus iz BG kako bismo mogli da produzimo putovanje!
SIAMOS je ok. Samo jednom sam imala problem kad se promenio red voznje, a oni nisu obavestili, pa je bus vec bio otisao bez mene! I brzi su jako.
ALAMANIS je super.
EUROLINE je isto super. Cak caste i kafom!
SIAMOS - jednom sam putovala sa njima i nikad vise iz principa, kokoska koja radi tamo je ladno mom decku (koji je grk) da sam qrva, naravno drugim recima ali je to htela da kaze, kako ona mene zna ja stalno putujem sa njima i tako to, a ja prvi put tada bila u Atini. Naravno moj decko mi je to rekao tek posto sam kupila kartu. Htela sam da se vratim i da joj razbijem njenu ljubomornu njusku, ali mi on nije dao, samo mi je rekao navikni se takve su grkinje. Ljubomorne su grkinje strasno na nas tako da devojke pazite se

Tamigo:
SIAMOS - jednom sam putovala sa njima i nikad vise iz principa, kokoska koja radi tamo je ladno mom decku (koji je grk) da sam qrva, naravno drugim recima ali je to htela da kaze, kako ona mene zna ja stalno putujem sa njima i tako to, a ja prvi put tada bila u Atini. Naravno moj decko mi je to rekao tek posto sam kupila kartu. Htela sam da se vratim i da joj razbijem njenu ljubomornu njusku, ali mi on nije dao, samo mi je rekao navikni se takve su grkinje. Ljubomorne su grkinje strasno na nas tako da devojke pazite se

Grkinje JESU ljubomorne!
Kad je to bilo i u kojoj agenciji? U Atini? Koliko znam, u Siamosu radi jedna Poljakinja...

superhik1975:
Nemaju kuvanih jela?! Pa cime se ti ljudi hrane?! Ne zive valjda svi na girosu i pizzama? Ako je stvarno tako, stvarno cu dobro razmisliti o Grckoj...
Ma ne brini. Čovek je izrekao žešću glupost. Svuda ima kuvanih jela, pa i u Grčkoj. Imaš ih po restoranima imaš gotovih po mega marketima, kao kod nas u SuperVeru ili Merkatoru, a može i nešto sam čovek da spremi jer su prebogati sa namirnicama.

Apropo riba u Grckoj, videh i jednu (doduse farbanu) plavusu u Agios Georgiosu na Eviji. Extra je riba, ali se zabavlja sa sinom vlasnika lokalne picerije. Ako neko bude išao, ponudite mu kompezaciju za neku srpkinju jer ni on nije loš tip, kažu ribe što su bile sa mnom.:-)

Obavezno uzmite autobus ( 50 m od kruznog toka ),koji ide na svakih 1-1,5 sat za plazu Vinna Beach,koja je perfektna,tamo postoji i jako lep restoran u hladovini,pod lozom..Malo ispred te plaze ( prema Olimpijadi ),nalazi se jos lepsa,..do nje se spustate kozjom stazom 5 min.,siroka je i dugacka 200-250metara,divlja,sa jako malo posetilaca,u jednom delu je stenovito,idealno za ronjenje,voda tirkizna i cista,..U samom Stavrosu se kupajte u delu plaze prema Olimpijadi,plaza je lepsa i cistija,..nase agencije nude smestaj u delu Stavrosa prema Vrasni,..ako je moguce naci smestaj na drugom kraju..bilo bi bolje.Obavezno posetite restoran "kod Mihalisa"..u brdu na putu za ano Stavros.

I nama je sa Falconom stao bus kod Nisa. Satima smo cekali, oko 10 smo bili na grckoj granici, bus uopste nema klimu kako su rekli vec samo one obicne ventilatore, sve u svemu putovanje sa malom decom bez klime na + 50 je trajalo tacno 24 h do Nei Porija. Ali oprostili smo im kad smo videli da imaju dobar smestaj. U povratku su nam dali bolji bus.

Back