Grčka zbirno

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pa ostrvo..kude želi da gre malinero;)

mada..kada malo pomislim mogli bi mi da odperjamo do njega...
tamo j esad lepšiJe. sunce, more, talasi zapljuskuju rivu...
a ti piješ jedan illy i čitaš neke jutarnje vesti?
mmmmmm idem da maštammmm do sad sam radila :roll:

Megy 18:
Tamingo, ako nesto tvrdis i dokazi,posalji neku slicicu kao diabolo.

Lefkada i njene plaze

Prilozi

• Lefkada.JPG
    Lefkada.JPG
    36 KB · Pregleda: 25
  • Milos bich.JPG
    Milos bich.JPG
    63,4 KB · Pregleda: 19
  • Egrimni.JPG
    Egrimni.JPG
    60,3 KB · Pregleda: 14
  • Katisma.JPG
    Katisma.JPG
    29,7 KB · Pregleda: 15
@codemaker, hvala na opisu lutrakija.
Imate li ideju za jos neku destinaciju u Grckoj, gde su dobre plaze i snabdevanje, a da nije mnogo "mrtvo"?
Deca su nam 11 i 14 godina, nisu za diskoteke, ali vole da izlazimo uvece i obilazimo okolinu.
Prosle godine bili smo u Nea Kalikratiji i bilo je OK zbog blizine Soluna, ali bismo ove godine da promenimo mesto.
Hvala unapred.

P.S. ako se odlucimo za Lutraki, koliko nam treba kolima od granice?

Putnica!:
Tamigo jesi bio na Lefkadi? Ja bezuspesno trazim aranzmane za istu :( . Ima li nade da neka nasa agencija vodi na Lefkadu ali ne avionom?
Agencija Matiko radi aranzmane i Conte, idi preko google tamo ces naci sve agencije koje rade. Prelepo je na Lefkadi ali ti tebaju kola ili motor da bi obisao sve plaze ali rent a car nije skup. Pozdrav, ako ti jos nesto treba reci

Matico radi avionom, Conte je radio prosle godine ali na upit i nije bio povoljan (nije imao uplacene vile, nego pokupio sa njihovih sajtova ponude). Meni treba aranzman sopstvenim prevozom, a za sve ostalo cu se lako snaci :lol: .

mobilni:
Delom je diabolo u pravu,jer on je na kritu i o tome i prica.Crnogorci za koje kazu "da su lenji,preponosni" i sl su "mala deca za kricane.Mnogi kad dolaze u atinu,oblace svoju tradicionalnu nosnju,da bi pokazali ko su i tesko primaju promene,pa bile one i korisne.ima i toga da nece da ima internet jer je to "djavolje".Ali zato recimo u volosu "germanos"vam daje stampac+scaner+6 meseci free internet +modem+filter uz ADSL ZA 99 EVRA,dok "ote" daje samo modem+filter i odmah placas 18,90 mesecno ali ne placas.A da ne pricam za vodafone,cosmoote,vivodi i ostale "strance".Diabolo,nisi se dobro "odrazio" zato sam ti rekao ogranici se na krit.Krit je cudo.Jedini deo grcke ,gde grci imaju oruzje,legalno ili nelegalno i jedini deo evrope,gde u extremnim situacijama vazi zakon-krv za krv (krvna osveta).Kad tad,otici cu tamo da se prosetam,a ti diabolo mogao bi da nam kazes nesto o selu "sfakia".

Ja bila na Kritu - Retimno - to je katastrofa mislim da ima više albanaca nego u samoj albaniji
jedino lepo na Kritu je topla voda inace sve ostalo uzas.Meni ne liči na Grčku tj na ovaj kopneni deo Krit je užasno prljav
pozdrav
:lol:

zenazmaj:
Imate li ideju za jos neku destinaciju u Grckoj, gde su dobre plaze i snabdevanje, a da nije mnogo "mrtvo"?
Deca su nam 11 i 14 godina, nisu za diskoteke, ali vole da izlazimo uvece i obilazimo okolinu.
Prosle godine bili smo u Nea Kalikratiji i bilo je OK zbog blizine Soluna, ali bismo ove godine da promenimo mesto.
Hvala unapred.

Sto se tice destinacija u Grckoj, meni je naravno, srce ostalo na Peloponezu, tako da sam verovatno pristrasan... :) Ako imas mogucnosti i zelje da malo vise vozis, Peoloponez nudi veoma mnogo sjajnih destinacija.

Od granice do Lutrakija ima nesto manje od 700km. Zvuci mnogo ali Granica - Atina je 550km. To mozes bez problema da predjes za laganih 6 sati voznje, sa sve stajanjem za kaficu. Zavisi i od kola koje vozis. Ja vozim otprilike konnstantnom brzinom do 140/h jer ima veoma dugackih deonica dobroga autoputa. Svake godine sve vise.
kad stignes do Atine, imas vise nego odlican put prema Peloponezu (sasvim nov i ravan kao staklo. To se predje za manje od sat vremena. Nakon toga si u Korintu a odatle do Lutrakija mozes da "pljunes" ako se jace zatrcis :)

Sto se tice drugih destinacija, imas blizu Epidaurus, Nafpio, Vrahati (16km od Korinta), Kjato malo dalje prema Patri uz obalu...
Da ne pominjem sjajne izlete do Sparte ili Olimpije i skroz na jug Peloponeza (Kalamata itd..)
Svuda je prelepo, ne mozes omanuti.

Sam dolazak se moze izvesti i ako se kod Lamie skrene desno pa kroz sredisnu Grcku izbije na more sa druge strane zaliva, na Patru i novi velelepni most, pa zatim obalom prema Korintu.
A kao jedna varijanta koju najcesce vozim je voznja prema Atini sve do skretanja za Tebu, pa zatim prema Delfiju, gde naravno obildjemo hram u Delfiju po ko zna koji put. Zatim nastavak ponovo do prelaska do Patre (sada mostom, ranije trajektom)

Dakle, varijanta preko Atine-Korint-Lutraki je najbrza, ostale su sporije ali po meni lepse, pa biraj :) Previse sam pristrasan da bih mogao savetovati jednu od njih, jer obozavamo Atinu, Divimo se Delfima i tesko je izabrati na brzinu.

Nama je uvek vec samo putovanje do zeljene destinacije deo letovanja, oa ne zurimo i zastanemo tamo gde nam se ucini zanimljivo, ostanemo koliko treba pa nastavimo... Recimo ako ces kod Larise skrenuti desno da posetis Meteore, ako ne prespavate tamo, bice vam zao.. :)

Sve u svemu, ako se odlucis za Peloponez, neces zazaliti, ima toliko toga da se vidi da jednostavno, jedno letovanje nije dovoljno, vraticete se vi ponovo, garant! :)

Putnica!:
Matico radi avionom, Conte je radio prosle godine ali na upit i nije bio povoljan (nije imao uplacene vile, nego pokupio sa njihovih sajtova ponude). Meni treba aranzman sopstvenim prevozom, a za sve ostalo cu se lako snaci :lol: .
Sopstveni prevoz mozes da odradis, samo moras sam/a u ambasadu po vizu sa vaucerom i ostalim papirima ili ako imas srece da ti neko posalje garantno pismo iz Grcke, onda mozes lepo da dodjes i sam/a trazis smestaj. Ako hoces preko agencije ali sopstveni prevoz, samo uzmes vaucer i sam vadis vizu i placas je 35 evra a ne 10 koliko bi platio grupnu i plus osiguranje 1 evro po danu

zenazmaj:
Hvala unapred.

Evo stavila sam slike gore za Lefkadu, ja ti je od srca preporucujem. Lefkada se nalazi u Jonskom moru pored Krfa i ja sam se odusevila kad sam bila prvi put

Trotter:
pitanje za codemakera:

da li je novi most sagrađen na potezu andirio-rio, nekih 10 km pre patrasa? Kakav je put ovim pravcem, od Lamie pa na most do patrasa?

Hvala
Ja mogu samo da ti kazem da ne znam za put od Lamie do Patre, ali znam da moras preko Agrinja i da od Agrinja do Patre je dobar put, a inace da se prednje most u Patri placa se 10 evra i 90 centi

Trotter:
pitanje za codemakera:

da li je novi most sagrađen na potezu andirio-rio, nekih 10 km pre patrasa? Kakav je put ovim pravcem, od Lamie pa na most do patrasa?
Hvala
Most kojim prelazis u Patru prakticki zavrsava maltene samoj Patri i posle se put racva za Patru ili Rio. Bio sam Novembra prosle godine i kostalo me 10 evra da predjem.

Inace put od lamie dok ne zibijes na morsku obalu, prolazi kroz brda i nije za neko jurcanje. Dosta je dobro uradjen i nije suvise oprterecen. Ima mnogo serpentina i treba voziti pazljivo. To sve je ipak kompenzovano preleipi krajolicima i stvarno vredi proci tuda, onako, lagano, turisticki. neces zazaliti.

Ci izbijes na obalu, od tada pa do mosta ides sve uz more i to je tek prava uzivancija, redjaju se mastasce za mestacem. U momentu sam pomislio kako me podseca na jadransku magistralu...

Sam most deluje velelepno, dok sam izlazak sa njega je za sada prava mora jer nisu sve izregulisali pa je jako tesko potrefiti dalji zeljeni pravac. Ali, uvek se moze negde stati pa pitati, kao i svugde u Grckoj, ljudi veoma ljubazni da te upute.
Stavicu sliku mosta koju sam snimio proslog novembra.

Evo i neke od slika koje sam snimio prilikom proslog putovanja u Grcku..

Dvorac iznad Platamonasa, zanimljiv za obilazak. Platamonas mi je cesto medju-odmor na putu za Korint
castle.jpg

Slike mosta na prelasku u Patru
Slikano iz kola jednom rukom sam vozio a drugom pokusavao da centriram sliku. Ima preteci znak zabrane snimanja pa reko da me ne 'apse dzaba.. :)
patra2.jpg

patra1.jpg

NEI PORI mi se lično ne svidja, ali definitivno je ODLIČAN za porodičan odmor.
Plitko more prvih cca 100 metara do kolena, PRETOPLO more.
Olimp prekoputa, pa je barem noću malo svežije.
Nikada nije gužva ni u gradu, a još manje na plaži.
Blizu od granice.

Samo napred....

REPRESIJA:
Evo, sad me i banovali !
Pa ovde se NE SME ništa reći. Pa ni za vreme Informbiroa nije bilo tako....

ΓΑΛΙΝΙ

Ovj ti avatar najbolje pristaje i nik ti je ok,
sad kreni mudrije s nadleznima ali i ostrije jer su stvarno.........hm.........ona ruzna rec........koja se uvek da pretpostaviti..........
lepo sto si se vratio.............

Back