zenazmaj:
Da li je neko letovao u Lutrakiju skoro? Nagovara nas zena iz agencije da je to bolja varijanta od nekog mirnijeg mesta, da klincima ne bude dosadno.
Iskustva?
Ja sam u Lutrakiju svake godine, jer letujem u okolini Korinta, pa je Lutraki na 15 minuta voznje.
Lutraki se ne moze nikako nazvati mirnim mestom. Leti, prosto buja od zivota, mada i u toku godine, nije bas zapusten. Znam to jer odlazim u te krajeve dva-tri puta van sezone i svratim i u Lutraki. Uvek se tamo nesto dogadja, naravno smanjenim intenzitetom... leti - mnogo ljudi, mladih i starih, Lutraki mi se cini da nikada ne spava.
Ono sto mi se ne svidja je da ima jako mnogo vetrovitih dana. Vec na par kilometara dalje, od Korinta pa obalom prema Patri recimo, nema vetra. verovatno je za to kriv sam polozaj Lutrakija, koji se nalazi na "temenu" zaliva.
Uvece je mnogo ljudi u setnji obalom a ima i jako mnogo starijih turista iz zapadne Evrope, koji dolaze onako, grupno. Nigde nisam video u Grckoj toliko starijih ljudi u jednom letovalistu, kao u Lutrakiju. Verovatno je to zbog izvora Lutraki-vode, za koji kazu da je veoma dobar za raznorazne tegobe. Lutraki je zapravo banja.
Inace ima mnogo mesta gde mladi ljudi zalaze i nije problem naci zabavu. Moja cerka obozava Lutraki i nema dana da ne bude tamo, sto sa drustvom na kupanju, sto uvece u provodu.
Zavisi od uzrasta vase dece, uvek ce se naci neki provod. Uostalom taj deo Peloponeza nije dosadan, kako god da okrenete

Blizu je Korint, Atina na sat voznje, Epidaurus, Patra na sat i po voznje autoputem itd...
Nije lose.