Grčka zbirno

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pozdrav drugari. :D Planiram da sa suprugom (mlad bračni par), ove godine u avgustu odem na Skiatos. Pošto o ovom mestu ništa ne znam, bio bih zahvalan da mi napišete svoje utiske. Kakve su plaže, da li imaju pogled na pučinu ili ostrva, kakve su cene i da li je za potpuni užitak potreban rent-a-car? Hvala unapred ;)

Isao bih u Grcku na more, sa jednom dragom drugaricom, nikad bio tamo nisam (a ni ona), pa se pitam da li bi mi neko od forumasa ko zna dosta preporucio neko mesto...

Kriterijumi bi bili:

Prva polovina jula (eventualno ceo jul),
Da nema previse nocnog zivota I provoda (alkohola pijanih turista i sl.) sto manje to bolje,
A da ipak nije van svake civilizacije (da ima prodavnica, poneki kafic, ali I prirode i mogucnosti za odlazak u neki gradic u blizini),
da cene nisu visoke (znam da sada pocinju da rastu zbog sezone); sto nize to bolje...

Ako neko ima dobar predlog, neka izvoli... slusam :)

Iz svog iskustva sa Grčkom (koje i nije baš bogato) ti mogu preporučiti Sitoniju koja manje-više ispunjava uslove koje si naveo. Sarti ti je dovoljno malo mesto da ga brzo obiđeš, ima tu i tamo poneki kafić i restoran, naravno ima i dve-tri samoposluge, ali noćni život nije baš bogat. Ako bi ipak neko malo veće mesto, gde ima više toga da se obiđe, sa druge strane Sitonije je Neos Marmaras u kom se već malo više toga dešava, ima i pijačni dan četvrtkom... i tako.

@dinosaurusi

Ako nisi bio na Krfu idi, gradić Benitsez je meni bio odlična baza. U samom gradiću je pomorski muzej, na brdu iznad palata Ahileon (može pešaka), blizu je prelepe Kerkire... Uz skuter celo ovo prelepo ostrvo je vaše.

jel ima neka preporuka za drugi prst, apartman, cetvoroclana porodica, ne mora bas na obali, ali da im ladovine

http://www.sithonianet.gr/adams/indexuk.html

150 метара од најлепше плаже на Халкидикију...дебели зидови, хладовина, у маслињаку. Тражи мезонету на два нивоа.

nisam bio na skopelosu. hteo sam ali eto, ubi me cena trajekta, pa se odlučih za tasos

Pa vidim da neki baš hoće da budu freelanceri, pa da se sami organizuju, ali, kad staviš sve na papir, jeftinije preko agencije, doduše, zavisi od destinacije. Za Skopelos imaš baš ok aranžmane preko par agencija - Mediteraneo (ex Kalodoukas), Sole Azur... pa ne moraš da se cimaš za karte za trajekt, da tražiš smeštaj itd.

A pitala sam te za Skopelos jer si dao preporuku, pa rekoh, možda si bio.. nema veze, ajd lepo se provedi gde god da ideš. Ja i dalje ne znam, sve je otvoreno...

pa ne znam, ako možeš sebi da priuštiš skopelos, idi bez razmišljanja
ljudi kojima verujem kažu da je fenomenalno. zato sam i bio blizu odlaska, ali eto, na kraju tasos
mislim, gde god da odeš nećeš pogrešiti, grčka je to. za svačiji džep ima.

@ yeah baby

Da ti ja dam moje prijateljsko vidjenje , pa ti kako hocesh .
Najbolje informacije defacto dobijash od ljudi koji su bili negde , pa opet treba znati i kakvi su to ljudi jer ako su trazili mir , dobili mir i svima pricaju kako im je bilo super , a gerijatrijski odmor nije ono shto trazish , znaci da mozda i u dobroj nameri bliski ljudi ce te iz nehata prevariti .
Svakako izdrzane informacije agencija , web stranice i njihovi katalozi , koji se lako mogu proveriti na netu su dobra podloga za izbor mesta .
Trece , dok covek sam ne proba neke stvari , nikad nece znati .

@ yeah baby

Da ti ja dam moje prijateljsko vidjenje , pa ti kako hocesh .
Najbolje informacije defacto dobijash od ljudi koji su bili negde , pa opet treba znati i kakvi su to ljudi jer ako su trazili mir , dobili mir i svima pricaju kako im je bilo super , a gerijatrijski odmor nije ono shto trazish , znaci da mozda i u dobroj nameri bliski ljudi ce te iz nehata prevariti .
Svakako izdrzane informacije agencija , web stranice i njihovi katalozi , koji se lako mogu proveriti na netu su dobra podloga za izbor mesta .
Trece , dok covek sam ne proba neke stvari , nikad nece znati .

Upravo tako, a dodao bih i kao uslov da poslušaš ljude "koji su bili negde" je da su ti ljudi bili i negde drugde. Ako je neko letovao 10 puta ali uvek na Halkidikiju on ti objektivno ne može dati korisne informacije, osim ako si već rešio da i ti ideš na Halkidiki. Ja sam poslušao ljude (2,3 para sa kojima se družimo) koji su u detinjstvu išli u CG a par godina letuju samo na Sitoniji i ubedili su me da idem na Sitoniju jer je "tamo prelepo". Poslušao ih i smorio se opasno, jer je Sitonija bila znatno lošija od drugih destinacija na kojima sam bio (a nisam ni ja svetski putnik - Krf, Zakintos, Šarm i par mesta u Turskoj).

Meni je TripAdvisor, uz obavezno filtriranje komentara turista iz UK, najbolji savetodavac - jednostavno znam šta volim i nije mi teško da to prepoznam u opisima. Drugi najbolji su radnici u agenciji, pod uslovom im objasniš šta želiš od letovanja. A ako si strpljiva tu je i forum putovanja.info sajta pa čitaj.

P.S. Pljuvanje agencijskih ponuda je neopravdano, pogotovo u slučaju Grčke. Vrlo su korektne cene jer imaju mnogo veliku ponudu, dugogodišnje ugovore sa proverenim ljudima dole i nećeš mnogo uštedeti ako ih zaobiđeš, verovatnije je samo da ćeš da se daleko više da se cimaš oko organizacije.

Nažalost, 90 % naših turista, uključujući i moju malenkost, bilo je samo na Halkidikiju i solunskoj regiji i, kad pljujem Grčku, pljujem samo to. Ograđujem se od destinacija poput Rodosa (možda navratim iz Alanje), Skijatosa i Mikonosa. Osobe koje su bile samo u Paraliji, Potosu i sl. nisu merodavne. Još kad se oduševljavaju istim, sve mi je jasno. Punkt!

Upravo tako, a dodao bih i kao uslov da poslušaš ljude "koji su bili negde" je da su ti ljudi bili i negde drugde. Ako je neko letovao 10 puta ali uvek na Halkidikiju on ti objektivno ne može dati korisne informacije, osim ako si već rešio da i ti ideš na Halkidiki. Ja sam poslušao ljude (2,3 para sa kojima se družimo) koji su u detinjstvu išli u CG a par godina letuju samo na Sitoniji i ubedili su me da idem na Sitoniju jer je "tamo prelepo". Poslušao ih i smorio se opasno, jer je Sitonija bila znatno lošija od drugih destinacija na kojima sam bio (a nisam ni ja svetski putnik - Krf, Zakintos, Šarm i par mesta u Turskoj).

Meni je TripAdvisor, uz obavezno filtriranje komentara turista iz UK, najbolji savetodavac - jednostavno znam šta volim i nije mi teško da to prepoznam u opisima. Drugi najbolji su radnici u agenciji, pod uslovom im objasniš šta želiš od letovanja. A ako si strpljiva tu je i forum putovanja.info sajta pa čitaj.

P.S. Pljuvanje agencijskih ponuda je neopravdano, pogotovo u slučaju Grčke. Vrlo su korektne cene jer imaju mnogo veliku ponudu, dugogodišnje ugovore sa proverenim ljudima dole i nećeš mnogo uštedeti ako ih zaobiđeš, verovatnije je samo da ćeš da se daleko više da se cimaš oko organizacije.

Svakako, i ti i nachmish ste u pravu, znam sve to, i ne da me ne mrzi da čitam forume, obavezno tripadvisor, iščitala sve uzduž i popreko, nego obooožavam to da radim, to mi kao neka relaksacija u pauzi posla, a i dobro ispadne na kraju jer i nađem baš to što želim i nema neprijatnih iznenađenja.

ALI, radnici u agencijama nisu baš uvek za poslušati, jer, normiš, žele da prodaju aranžman, pa nahvale nešto preko svake mere. A ima i druga opcija, da su potpuno nezainteresovani. Pa tako na moje pitanje zašto kod fotografija smeštaja nema kupatila, a ima 608 fotosa smeštaja spolja, "ljupka mlada žena" iz Argusa (nekada davno, sad ih više ni ne uzimam u obzir) rekla da možda "to" rade u moru. Buahaaaa, upišah se od smeha (u sebi).

Dalje, naravno, tripadvisor je majka Mara, i, naravno, Englezi sa idenjem u sitna crevca, ali nekad brate preteruju, pa nisu baš uvek reper.

Za Skopelos sam ovde pitala jer o istom baš ne znam ništa, sem da mi deluje mistično i kao još uvek nebrušeni dragulj, a mislim da je ludi provod svakako isključen tamo, to znam i bez da odem, niti me to zanima. Pa sam samo htela od naših ljudi da čujem šta misle.

I, fajnali, ali ne i manje važno, čemu onda služi forum ako ćemo samo da čitamo tripadvisor, ajmo svi u krpe pa sutra na posao, a?

No dobro , eto konkretno poslushaj ti za Skopelos nepoznatog lika koji , gle cuda , skoro nigde nije bio u Grcku , ali sto on ima krug prijatelja kojima veruje koji su bili svuda , i pazi bogati , svi odreda uvek super zadovoljni ...
Po mom skromnom uznanju kako ja ovde vidim doticni lik je veci "strucnjak " za Milogoru no za bilo sta drugo na putovanja .

Nisi me razumela, ja komentare Engleza ne uzimam u obzir uopšte :) Potpuno su im debilni kriterijumi, bave se samo ljubaznošću osoblja i cenama piva pored hotelskog bazena, a ne pominju plažu, provod itd.
Ovde je manji broj ljudi nego na "putovanjima", ali je super ako je neko bio pa podeli iskustva - samo je mnogo manja verovatnoća. Evo ja od tebe očekujem putopis uskoro, zanimljiva mi je ta regija :)

Da li je neko skoro išao na Halkidiki sopstvenim prevozom ?
Zanima me da li je pušten autoput od Đevđelije (evzoni) do Soluna i obilaznica. Prošlih godina se išlo kroz industrijsku zonu pa ne znam da li je i sada tako ?

Da li je neko skoro išao na Halkidiki sopstvenim prevozom ?
Zanima me da li je pušten autoput od Đevđelije (evzoni) do Soluna i obilaznica. Prošlih godina se išlo kroz industrijsku zonu pa ne znam da li je i sada tako ?

Odakle ti to, uvek se išlo obilaznicom? Možda si se greškom isključivala ranije sa autoputa? Meni se to desilo pre par godina kad sam poslušao navigaciju.

Nažalost, 90 % naših turista, uključujući i moju malenkost, bilo je samo na Halkidikiju i solunskoj regiji i, kad pljujem Grčku, pljujem samo to. Ograđujem se od destinacija poput Rodosa (možda navratim iz Alanje), Skijatosa i Mikonosa. Osobe koje su bile samo u Paraliji, Potosu i sl. nisu merodavne. Još kad se oduševljavaju istim, sve mi je jasno. Punkt!

Ja sam juce dosao iz Olimpik Bica, obilazio sam Paraliju i okolinu. Zadovoljan sam odmorom, imam zamerki na cene i kvalitet neke njihove robe. Nema potrebe da budem odusevljen, jer se moze odmoriti i ovde u Srbiji. Sad jedino sto ne volim to je letovanje uvek u istom mestu, pozeljno bi bilo upoznavati neke nove destinacije.

Back