Upravo tako, a dodao bih i kao uslov da poslušaš ljude "koji su bili negde" je da su ti ljudi bili i negde drugde. Ako je neko letovao 10 puta ali uvek na Halkidikiju on ti objektivno ne može dati korisne informacije, osim ako si već rešio da i ti ideš na Halkidiki. Ja sam poslušao ljude (2,3 para sa kojima se družimo) koji su u detinjstvu išli u CG a par godina letuju samo na Sitoniji i ubedili su me da idem na Sitoniju jer je "tamo prelepo". Poslušao ih i smorio se opasno, jer je Sitonija bila znatno lošija od drugih destinacija na kojima sam bio (a nisam ni ja svetski putnik - Krf, Zakintos, Šarm i par mesta u Turskoj).
Meni je TripAdvisor, uz obavezno filtriranje komentara turista iz UK, najbolji savetodavac - jednostavno znam šta volim i nije mi teško da to prepoznam u opisima. Drugi najbolji su radnici u agenciji, pod uslovom im objasniš šta želiš od letovanja. A ako si strpljiva tu je i forum putovanja.info sajta pa čitaj.
P.S. Pljuvanje agencijskih ponuda je neopravdano, pogotovo u slučaju Grčke. Vrlo su korektne cene jer imaju mnogo veliku ponudu, dugogodišnje ugovore sa proverenim ljudima dole i nećeš mnogo uštedeti ako ih zaobiđeš, verovatnije je samo da ćeš da se daleko više da se cimaš oko organizacije.
Svakako, i ti i nachmish ste u pravu, znam sve to, i ne da me ne mrzi da čitam forume, obavezno tripadvisor, iščitala sve uzduž i popreko, nego obooožavam to da radim, to mi kao neka relaksacija u pauzi posla, a i dobro ispadne na kraju jer i nađem baš to što želim i nema neprijatnih iznenađenja.
ALI, radnici u agencijama nisu baš uvek za poslušati, jer, normiš, žele da prodaju aranžman, pa nahvale nešto preko svake mere. A ima i druga opcija, da su potpuno nezainteresovani. Pa tako na moje pitanje zašto kod fotografija smeštaja nema kupatila, a ima 608 fotosa smeštaja spolja, "ljupka mlada žena" iz Argusa (nekada davno, sad ih više ni ne uzimam u obzir) rekla da možda "to" rade u moru. Buahaaaa, upišah se od smeha (u sebi).
Dalje, naravno, tripadvisor je majka Mara, i, naravno, Englezi sa idenjem u sitna crevca, ali nekad brate preteruju, pa nisu baš uvek reper.
Za Skopelos sam ovde pitala jer o istom baš ne znam ništa, sem da mi deluje mistično i kao još uvek nebrušeni dragulj, a mislim da je ludi provod svakako isključen tamo, to znam i bez da odem, niti me to zanima. Pa sam samo htela od naših ljudi da čujem šta misle.
I, fajnali, ali ne i manje važno, čemu onda služi forum ako ćemo samo da čitamo tripadvisor, ajmo svi u krpe pa sutra na posao, a?