Grčka zbirno

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pomozite mi, molim vas.Treba da rezervisem letovanje za Grcku a ne mogu da se odlucim zbog deteta od 4 godine. Olimpic Beach ili Hanioti? Ja imam po 1000 i za i protiv i jednog i drugog mesta i bas sam u problemu.

Nisam stigla juce da sednem za racunar pa sam sada videla poruke.Nei Pori jeste najbolji za dete ali sam cula i da bas nista nema od propratnih elemenata. Cak ni supermarket nego samo neke male prodavnice. Nisam za neki ludi provod ali mi ipak treba da neki put malo prosetam i vidim nesto ili popijem neko pice. Jos cu razmisliti, ali hvala puno u svakom slucaju.

Je l' neko bio skoro u Stavrosu ili Asprovalti i kakvi su utisci ?
E pozzz,bila ja letos u julu u Stavrosu...i prelepo je.Plaza-pesak kao brasno,a i u vodi isto.Voda je topla,stalno pirka neki vetric,ali prija na visokim temperaturama.Lezaljke se naplacuju kad narucis pice,a desi se i da ti ne naplate.Mi smo bili stalno na plazi kod platana,gde ima dosta hladovine.Uvece je setaliste puno,ima dosta Srba..Ako te jos nesto interesuje,cene,vile i sl...pitaj.Sve u svemu,isla bih ponovo:)

Kada sam ja bio, a ima tamo mislim 4 godine, ležaljke se nisu plaćale. Je l' i dalje ima dosta pasa lutalica ? Inače, i ja bih išao opet, videćemo ove godine, ako budem imao para. Neviđeno je lepo, meni duplo lepše od Asprovalte. Gde si bila smeštena ?

Kada sam ja bio, a ima tamo mislim 4 godine, ležaljke se nisu plaćale. Je l' i dalje ima dosta pasa lutalica ? Inače, i ja bih išao opet, videćemo ove godine, ako budem imao para. Neviđeno je lepo, meni duplo lepše od Asprovalte. Gde si bila smeštena ?
Pa mi smo stalno isli na istu plazu kod platana i narucimo po pice i time smo platili lezaljke za ceo dan.Ja ostavim stvari kad idemo na rucak i posle ponovo se vratim i cak mogli smo da kupimo u prodavnici i tu da pijemo,niko nije pravio problem:)E zadnja 3 dana niko nam nije naplacivao lezaljke.I nema toliko pasa,bar ja koliko sam videla:)Meni je Stavros lepsi od Asprovalte i nekako mi je mirniji.Bila sam u vili Antonio preko agencije Ideja iz Zrenjanina,a sad vidim na njihovom sajtu da je nemaju u ponudi za ovo leto.Znam da je vila Tasos prelepa i vila Petros,sve preko iste agencije.Prijatelji su bili u tim vilama pa sam ulazila i znam kako je...

u Stavros idem zadnje cetiri godine, a i u petak sam uplatila za vrasnu (odmah pored Stavrosa). Mestasce nije lose, nije apartmansko naselje, vec ima nesto od onog grckog smeka, iako su ga zadnjih godina Srbi okupirali... Same plaze u mestu i nisu nesto (za moj ukus), ali nekih 12-ak km dalje posle mesta Olimpiada ima predivna plaza sa nestvarno belim sitnim peskom i kristalno plavom vodom (moje slike odatle deluju kao da su sa Kube i slicnih egzoticnih mesta). Inace, Stavros vazi za vazdusnu banju i prija boravak tamo. Takodje je zahvalno i sto se tice obilaska drugih mesta i znamenitosti, jer svasta ima da se vidi.... MOja preporuka za letovanje svakako :) E da, mi smo nosili i rekete, jer postoje teniski tereni (betonski) koji su besplatni - ako nekog interesuje i taj podatak :)

A sto se tice dileme - Hanioti ili Olimpik - nijedno ni drugo, milion drugih mesta, bas zbog deteta... Ja sam prokrstarila Grcku uzduz i popreko, i u trenucima neznanja u dva navrata boravila u Olimpiku... Ok je, klasicno apartmansko naselje prepuno Srba, sa sirokom pescanom plazom, ali prljavim morem... NIsam imala utisak da sam na moru uopste! Hanioti je lepo mestasce, ali ja sam rekla da na Halkidiki vise nikad necu, jer ima mnogo falinki, plaza nije nesto, tuseve jedva mozes da nadjes, a i neopravdano je skuplje nego u drugim mestima...

Ja zivim u Grckoj i svima bi preporucila Halkidiki ako neko hoce blizu da ide!Pogotovu drugi prst,mnogo je lepsi i cistiji od prvog!A ako neko hoce malo dalje osim ostrva ,Peloponez je fantastican!U svakom slucaju lepo se provedite!

Nisam razumela pitanje, Stavros u odnosu na Asprovaltu ili taj deo (regija sv. Djordje) u odnosu na ostalu Grcku? Stavros u odnosu na Asprovaltu - Stavros ima dusu i po meni nudi vise od Asprovalte... Sto se tice tog dela Grcke u odnosu na ostatak zemlje - moram posmatrati kroz pristupacnost u finansijskom smislu. Najpristupacnija destinacija za Srbe sto se tice odnosa cena/kvalitet. Naravno, zavisi i da li je u pitanju porodica sa detetom, ili par ili drustvo, a takodje i od toga sta neko ocekuje od letovanja - da li mu je bitna plaza, smestaj, udaljenost od plaze, izlasci...Sto se tice prirode i plaza - naj naj naj je Lefkada, ali sad ne mogu da idem tamo zbog deteta i slicno..Ima li jos neko pitanje :))

....mnogo, mnogo davno sam bila na jednom malom ostvu ispod Peloponeza,
mesto se zove Nahpahtoš...malo ribarsko selo, predivno....ako ga nisu za sve
ove godine "pokvarili"....to je raj na zemlji...nikad čistije more, i lepšu prirodu
ne taknutu nisam videla ni pre ni posle toga.....

hanioti je lepo mesto, ali nikako nije za decu
ko tamo vodi decu, taj misli samo na sebe, a ne na dečije potrebe
katastrofa gužva, muzika, galama, bič barovi, noćna kupanja i buljuk hiperaktivnih tinejdžera svakako nisu preporuka za porodice sa malom decom

Back