Grčka zbirno

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Letovala sam tamo i veoma je lepo.Plaza je dosta dobra,malo uska.More je ok.Svi apartmani su blizu plaze jer nije jako veliko mesto.Za klince imas luna park,sve one moguce igrice,teren za odbojku.Kad si vec u Pefkohoriju,nije lose da odes do Polihrona.Tamo je plaza fantasticna.Hanijoti su ti na 5km.Slicno mesto kao Pefkohori ,malo manje.
Za studio ne znam ja uvek idem privatno,bez agencije .Lepo se provedite:)

http://forum.krstarica.com/images/icons/icon7.gif

pozz svima!:D:bye:
hteo bi da pitam, da li neko zna kakve su cene u Atini? da li je odeca skuplja nego u Bg-u??? i ako neko zna da mi preporuci neke trzne centre u Atini bio bi mu zahvalan!;)

Trzni centri: The Mall, Athen's Heart, Attica, Fokas, Notos Galleries....
Do kraja avgusta su snizenja i odeca je jako povoljna. Ne mogu da poredim sa Bg-om jer ooodavno nisam kupovala tamo,ali zavisi od marke robe.Ima skroz ok cena, a ima i onih da ti se zavrti u glavi.
Kakva odeca te interesuje?

Trzni centri: The Mall, Athen's Heart, Attica, Fokas, Notos Galleries....
Do kraja avgusta su snizenja i odeca je jako povoljna. Ne mogu da poredim sa Bg-om jer ooodavno nisam kupovala tamo,ali zavisi od marke robe.Ima skroz ok cena, a ima i onih da ti se zavrti u glavi.
Kakva odeca te interesuje?

hvala ti! interesuje me obicna odeca(duksevi, majice...) posto idem u oktobru na ekskurziju u Atinu, pa pravim spisak sta da posetim...:):p:lol:

Smatram da je gubljenje vremena ići čak do Atine zbog dukseva i majica.
Predlažem da izađeš iz autobusa kod Leptokarije ili Katerinija, možda i u Larisi, i da se nakupuješ, i čekaš autobus sa kesama u ruci na autoputu pri povratku....

S T R A Š N O !!!!

Smatram da je gubljenje vremena ići čak do Atine zbog dukseva i majica.
Predlažem da izađeš iz autobusa kod Leptokarije ili Katerinija, možda i u Larisi, i da se nakupuješ, i čekaš autobus sa kesama u ruci na autoputu pri povratku....

S T R A Š N O !!!!

ne idem u Atinu zbog dukseva, vec na ekskurziju, pa ako budem imao viska slobodnog vremena da posetim njihove trzne centre...:)

ne idem u Atinu zbog dukseva, vec na ekskurziju, pa ako budem imao viska slobodnog vremena da posetim njihove trzne centre...:)
Пази ти да се не изгубиш у граду од 5 милиона становника...
Фри шоп на Евзонију ради 0-24, па купуј до миле воље. Све је много јевтиније него код нас, а често су и распродаје.
На пр. са 95 евра на 36 и сл.

Ако ви " нелаковерни" тако кажете, ја се извињавам...
Можда и грешим, јер осим Београда и Паралије ништа од света нисам видео...
А и грчки не знам, па могу лако (верно) да ме преваре...
А и закопчавам се на леђа...:hvala:

Ne može se to porediti.
Na Evzonima se prodaje ISKLJUČIVO originalna i firmirana roba.

Originalan pafem u Solunu možete kupiti samo u ulici Tsimiski i to za 30% više.

A to što vi tvrdite da je jeftinije, to su sve turski falsifikati, pa izvolite ....

Po zvaničnom izveštaju komisije EU, Grčka i Mađarska su bez premca po prodaji falsifikovane robe.
Tvrdi se da je svega 10% Levis farmerica u Grčkoj original.

Srbija sa sve kinezima,novopazarcima i ostalim trafikantima "orginalne" robe.....bice jos dugo "mala beba" za grcku.zato.....pazite gde ,sta i po kojoj ceni kupujete.isto to sto kupite moze da ima u drugoj radnji u pola cene.ne znam gde ima originala( ne kupujem ih !!!) ali ZNAM da ih ima vrlo malo....

Ne može se to porediti.
Na Evzonima se prodaje ISKLJUČIVO originalna i firmirana roba.

Originalan pafem u Solunu možete kupiti samo u ulici Tsimiski i to za 30% više.

A to što vi tvrdite da je jeftinije, to su sve turski falsifikati, pa izvolite ....

Po zvaničnom izveštaju komisije EU, Grčka i Mađarska su bez premca po prodaji falsifikovane robe.
Tvrdi se da je svega 10% Levis farmerica u Grčkoj original.

haha
prijatelju, kad si zadnji put bio tamo?
jesi li video one ruse što prodaju one maslinke tamo na kraju prodavnice?:dash:
a tek garderoba, patike...original PRC (people of republic china)
metaxa je 0,5-1e skuplja nego u bilo kojoj bakalnici, pakovanja twixa, marsa, raznih keksova...ma sve je skuplje.
dozvoljavam da su parfemi jeftiniji, ali ni to nisam siguran, jer u kosmosu su jako povoljni (100ml ultraviolet-40e)
cigare me ne interesuju, nisam pušač

sto se tice obicne robe siroke potrosnje.....free shop Evzoni,jeste u dosta slucajeva skuplji od vecine mega-marketa u grckoj.I free shop u grckoj je odavno izgubio to znacenje (free shop), nego...u pitanju je ono "grk nije nacija-vec profesija"....pa koriste ne postojanje drugih radnji, prodavnica i sl( granicni prelazi,aerodromi....).inace.....ovde www.praktiker.gr su mnogo bolje( u vecini slucajeva) cene nego u free shop-u.sad......kvalitet,original,poreklo i sl, u grckoj je uvek diskutabilno samo je u "pakovanju" poenta....

Medjunarodnu u Grckoj niko nikad nije trazio. Ranijih godina [dok sam je jos vadio] kada sam je pokazao slegali su ramenima. Nesto kao na foru da nemaju pojma sta je to......
Vadi se bukavlno za 2 minuta i kosta "samo" 2.000 din a ne treba nikome 99.9 % osim ako ne planirate da iznajmite auto ili drugo u nekoj "elitnijoj" rent a car agenciji [u obicnim ren a car NIKO i NIKAD nije trazio medjunarodnu]

Jerotije, ok, takva su tvoja iskustva i iskustva mnogih drugih koji iznajmljuju auto u Grčkim rent-a-kar agencijama a žive van zemalja EU. Ipak samo malo više da pojasnimo ovu materiju da svako odluči šta mu odgovara.

Za Grčku je prema njihovim zakonima obavezna međunarodna vozačka dozvola za sve građane van zemalja EU. Druga je stvar međutim sto Grci to tolerišu i prihvataju samo osnovnu dozvolu izdatu u matičnoj zemlji. I rent-a-kar agencije, mada u poslednje vreme se i ovo blago menja, uglavnom izjnamljuju automobile iako je neko van EU i nema međunarodnu vozačku. Jedino mesto gde izgleda morate da imate međunarodnu dozvolu ako želite rent-a-kar je ostrvo Hios.

Međutim, iako Grci to što neko nema međunarodnu vozačku dozvolu, tolerišu, bolje je ipak poneti je. Naime u slučaju udesa, štete, povrede, bez međunarodne dozvole imaćete više problema i veće troškove. Tako da, u principu, bolje je u Grckoj imati medjunarodnu vozacku nego je nemati. Ali neka svako odluči na sopstvenu odgovornost.

Evo, za one koji više žele da saznaju o ovome, nekoliko stranih linkova, namenjenih turistima, gde piše o temi – internacionalna vozačka dozvola u Grčkoj i deo iz jedne knjige.

Sajtovi

International Drivers License for Driving in Greece
www.athensguide.com/dorian/international-drivers-license.htm

International Driver's License
Do you need one for Greece?
gogreece.about.com/od/carrentals/a/intldriverslicense_greece.htm

DRIVING IN GREECE - INTERNATIONAL DRIVING PERMITS
greekconsulate.org.au/catalog.php?id=427

International Driving Permit in Greece?
www.fodors.com/community/europe/international-driving-permit-in-greece.cfm

Izvod iz jedne knjige, na engleskom, pa neka svako prevodi.

John S. Bowman, Sherry Marker, Peter Kerasiotis, Rebecca Tobin
“Frommer’s Greece”

Warning on Licences

Legally, all non-E.U. drivers in Greece are required to carry an International Driver’s Licence. In practice, most rental agencies will rent to Americans and other non-E.U. drivers carryng their nationals driver’s licences, although they usually have to be licensed for at least 1 year. (One major execuption is of the island of Hios, where the International Licence is usually required.) This is fine so long as you don’t get involved in an accident – especially one involving personal injury. Then you could discover that your insurance is voided on a technicality. Meanwile, you run the risk of an individual policeman insisting that you must have the international licence. Obtain one before leaving home (from the national automobile association) or from the Greek Automobile Touring club (see above).

Ako nekog zanima evo i adrese ELPA:
The Greek Automobile Touring Club (ELPA), 395 Mesoyion, 11343, Athens (tel. 210/606-8800), with offices in most cities

Atina je fantasticna turisticka destinacija ali nije za letovanje! Bio sam jos 94' u Glifadi u hotelu A kategorije-"dzaba", ne moze covek da zivi od aviona!
Ostrva su dobra ali su skupa(avion ili bus+trajekt) i nema puno setanja.Odlicni programi, dobra mesta.Ko hoce provod a ima pare - idealno.
Solunska regija SAO Paralija-Halkidiki-Tasos je za one koji hoce jeftinije letovanje a razliku hoce da potrose u shopingu,i mozda glavna prednost- moze da se ide kolima, od BG 10-12 sati lagane voznje!Pescane plaze 90%.

Kakav je Halkidiki? Kakvi su hoteli, da li je skupo?Planiram krajem juna da idem u Grcku,decko i ja, nisam jos odredila tacnu destinaciju ali Halkidiki mi se jako svidja, msm ovako preko neta sto sam gledala na slikama..Nadam se da ce nas vreme posluziti sredinom jula :)

Sredinom jula,...... ako vas na Halkidikiju ne posluži vreme.....onda se slobodno obesite na prvo drvo i ne vraćajte se u Srbiju. To će značiti da je u Srbiji minus 30 i da nema više živih ...

pozdrav svima!
Interesuje me li ima li neko korektan smestaj u Nea Moudani za preporuku, dovoljan je i dvokrevetan apartman. Ne znam da li smemo da se uputimo krajem juna i na licu mesta potrazimo smestaj...

unapred zahvaljujem svima na odgovoru.

Kako,bre,nema...?Bila sam tamo na "medenom mesecu"kad je to bilo malo vece selo(1984),smesteni smo bili u kuci prekoputa plaze-velika,siroka,pescana...Pre par godina smo uvece obisli N.M.i osim trgica u centru nista nismo prepoznali,kako se sve izgradilo...

Kako,bre,nema...?Bila sam tamo na "medenom mesecu"kad je to bilo malo vece selo(1984),smesteni smo bili u kuci prekoputa plaze-velika,siroka,pescana...Pre par godina smo uvece obisli N.M.i osim trgica u centru nista nismo prepoznali,kako se sve izgradilo...

Ono sto sam ja videla prosle godine nije bila plaza a to mi kazu i u agenciji nego je kupanje nekih 2-3km od N.M. ali i da dodam da je bas nisam obisla uzduz i popreko neko u njoj provela par sati eto

Pa jesi li ti videla plazu kako ti izgleda N.M. je pretprosle godine bila veliko gradiliste

Jerotije, ok, takva su tvoja iskustva i iskustva mnogih drugih koji iznajmljuju auto u Grčkim rent-a-kar agencijama a žive van zemalja EU. Ipak samo malo više da pojasnimo ovu materiju da svako odluči šta mu odgovara.

Za Grčku je prema njihovim zakonima obavezna međunarodna vozačka dozvola za sve građane van zemalja EU. Druga je stvar međutim sto Grci to tolerišu i prihvataju samo osnovnu dozvolu izdatu u matičnoj zemlji. I rent-a-kar agencije, mada u poslednje vreme se i ovo blago menja, uglavnom izjnamljuju automobile iako je neko van EU i nema međunarodnu vozačku. Jedino mesto gde izgleda morate da imate međunarodnu dozvolu ako želite rent-a-kar je ostrvo Hios.

Međutim, iako Grci to što neko nema međunarodnu vozačku dozvolu, tolerišu, bolje je ipak poneti je. Naime u slučaju udesa, štete, povrede, bez međunarodne dozvole imaćete više problema i veće troškove. Tako da, u principu, bolje je u Grckoj imati medjunarodnu vozacku nego je nemati. Ali neka svako odluči na sopstvenu odgovornost.

Evo, za one koji više žele da saznaju o ovome, nekoliko stranih linkova, namenjenih turistima, gde piše o temi – internacionalna vozačka dozvola u Grčkoj i deo iz jedne knjige.

Sajtovi

International Drivers License for Driving in Greece
www.athensguide.com/dorian/international-drivers-license.htm

International Driver's License
Do you need one for Greece?
gogreece.about.com/od/carrentals/a/intldriverslicense_greece.htm

DRIVING IN GREECE - INTERNATIONAL DRIVING PERMITS
greekconsulate.org.au/catalog.php?id=427

International Driving Permit in Greece?
www.fodors.com/community/europe/international-driving-permit-in-greece.cfm

Izvod iz jedne knjige, na engleskom, pa neka svako prevodi.

John S. Bowman, Sherry Marker, Peter Kerasiotis, Rebecca Tobin
“Frommer’s Greece”

Warning on Licences

Legally, all non-E.U. drivers in Greece are required to carry an International Driver’s Licence. In practice, most rental agencies will rent to Americans and other non-E.U. drivers carryng their nationals driver’s licences, although they usually have to be licensed for at least 1 year. (One major execuption is of the island of Hios, where the International Licence is usually required.) This is fine so long as you don’t get involved in an accident – especially one involving personal injury. Then you could discover that your insurance is voided on a technicality. Meanwile, you run the risk of an individual policeman insisting that you must have the international licence. Obtain one before leaving home (from the national automobile association) or from the Greek Automobile Touring club (see above).

Ako nekog zanima evo i adrese ELPA:
The Greek Automobile Touring Club (ELPA), 395 Mesoyion, 11343, Athens (tel. 210/606-8800), with offices in most cities
Pa nama motor nisu hteli da izdaju dok nismo pokazali medjunarodnu, to je moje iskustvo

Pa jesi li ti videla plazu kako ti izgleda N.M. je pretprosle godine bila veliko gradiliste

nisam do sada nikad bila u tom kraju, najvise me je bilo po ostrvima, ali ono sto sam videla po netu cini mi se primamljivim. Nesto nisam ove godine za dugo putovanje do odredista, pa sam procenila da bi taj deo sa pescanim plazama mogao da nam priusti prijatan odmor. Inace nam ne predstavlja problem da menjamo plaze, pa bi bilo lepo obici taj kraj Halkidikija...

nisam do sada nikad bila u tom kraju, najvise me je bilo po ostrvima, ali ono sto sam videla po netu cini mi se primamljivim. Nesto nisam ove godine za dugo putovanje do odredista, pa sam procenila da bi taj deo sa pescanim plazama mogao da nam priusti prijatan odmor. Inace nam ne predstavlja problem da menjamo plaze, pa bi bilo lepo obici taj kraj Halkidikija...

Ono sto ja znam da je kupanje u Dionisiosu /to je mesto 2km od N.M./ tako su meni objasnili kada sam bila u tom kraju pa sad neka se jave oni koji znaju vise t.j koji su letovali u N.M.

Back