CelticWolf
Aktivan član
- Poruka
- 1.247
Ето чиме се Варуфакис бавио и бави: разоткривањем немачких планова за злостављање Грчке. Цео опус те грчке владе се састоји у мантрама о томе како је начин на који Троика третира Грчку неправедан и нехуман. Налажењем решења за проблеме се, наиме, не баве уопште. Посебно не Варуфакис. Као што је сумњиво лице приметио, најлакше је само пљувати из опозиције.Interesantno,
treba izgleda ipak sacekati konacni stav Nemca da bi se sve kockice sklopile
Varufakis Nemcima: Znam ja šta hoćete
Nemačka želi Grexit, Nemačka želi da Grčka napusti evro kao valutu, tvrdi bivši grčki ministar finansija Janis Varufakis.
Itd...
Оно што се види из последњих вести у вези са грчком кризом, само потврђује оно што смо сви давно могли једноставно да констатујемо: Грци немају чиме да натерају кредиторе да их саслушају. Варуфакис то овде додатно потврђује, причом да Шојбле једноставно хоће да их избаци из еврозоне и да је само питање политичког дуела између великих сила еврозоне шта ће бити са Грчком. Односно, Грке ту нико ништа не пита, нити Грци могу да се наметну као некакав битан фактор у причи.
То даље значи да Грци неће моћи да донесу нити једну суверену одлуку и биће играчка у рукама других земаља све док буду инсистирали на останку у еврозони. Све док буду имали такав циљ, о њима ће одлучивати они који су стуб еврозоне, пошто је Грчка у еврозони нико и ништа. Односно, само је велики проблем. То је исто као и прича о српским евроинтегацијама. Све док нам циљ буде био да будемо чланица ЕУ, до тада ћемо зарад таквог циља морати да испуњавамо чак и најбизарније услове, чак и када долазе од неких промашених случајева, чланица ЕУ.

po odradi uciteljicu 
koji je pre neki dan porucio da se nadje resenje. Bas me zanima kako ce on reagovati